Image default
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ερμής Σχηματαρίου: Τμήμα μπάσκετ για παιδιά στο φάσμα του αυτισμού!

 

Σε μία σπουδαία και πρωτοποριακή κίνηση προχώρησε η ομάδα της Βοιωτίας, που αγωνίζεται στην Elite League, καθώς ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός ειδικού τμήματος με όνομα “Κύδων Special Team”.

Ο Ερμής Σχηματαρίου εξέδωσε ανακοίνωση, μέσω της οποίας γνωστοποίησε τη δημιουργία τμήματος μπάσκετ για παιδιά που ανήκουν στο φάσμα του αυτισμού. Μάλιστα, όπως επισημαίνεται, το εν λόγω πρόγραμμα θα εκτελείται από διεπιστημονική ομάδα και υπό την εποπτεία ψυχολόγου.//

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Δημιουργία Ειδικού Τμήματος Μπάσκετ για Παιδιά στο Φάσμα του Αυτισμού

Ο Ερμής Σχηματαρίου είναι μία ομάδα που με γοργά, αλλά σταθερά βήματα, βρέθηκε στο δεύτερο τη τάξει πρωτάθλημα της χώρας, την Elite League/Α2. Από την πρώτη στιγμή που η τρέχουσα διοίκηση ανέλαβε τα ηνία του συλλόγου και σε συνεργασία με τον οραματιστή – προπονητή μας, στόχος δεν ήταν αυτός. Όλοι οι σύλλογοι έχουν σαν στόχο την άνοδο και την ισχυροποίηση του ανδρικού τους τμήματος. Θα ήταν υποκριτικό να πούμε εμείς το αντίθετο. Δεν ήταν όμως ο πρωταρχικός μας στόχος. Στόχος μας ήταν το αποτύπωμα στην κοινωνία του σήμερα. Σε μία χρονική περίοδο που τόσο στην περιοχή μας, όσο συνολικά στην Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, το φάσμα του αυτισμού διευρύνεται, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την ίδρυση ενός ειδικού τμήματος μπάσκετ για παιδιά που βρίσκονται στο Φάσμα του Αυτισμού.

Έχοντας κατά νου πως άπαντες έχουν δικαίωμα στην κοινωνικοποίηση και λαμβάνοντας υπόψιν πως ο αθλητισμός είναι πάνω από όλα υγεία και ένα μέσο κοινωνικοποίησης, ανοίγουμε ένα νέο δρόμο σε όσα παιδιά βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού. Η νέα αυτή ομάδα αποτελεί το «παιδί» του Ερμή Σχηματαρίου. Γι’ αυτό και το όνομα της ομάδας αυτής είναι «Κύδων Special Team», αφού ο Κύδων ήταν γιος του Ερμή.

Το τμήμα θα απαρτίζεται από παιδιά 8-16 ετών που έχουν επίσημη διάγνωση Διαταραχής Αυτιστικού Φάσματος Υψηλής Λειτουργικότητας, με την προοπτική περαιτέρω διεύρυνσης στο εγγύς μέλλον, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες για ενίσχυση της σωματικής και ψυχικής υγείας όλο και περισσότερων παιδιών. Το εν λόγω πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί και θα εφαρμοστεί από Διεπιστημονική Ομάδα, υπό την εποπτεία της Ψυχολόγου MSc. Χρύσας Σαρρή με πολυετή εμπειρία στην Ειδική Αγωγή και τη Θεραπεία Ανθρωπίνων Συστημάτων, ενώ οι προπονήσεις θα διενεργούνται από έμπειρους και καταξιωμένους καθηγητές Φυσικής Ειδικής Αγωγής.

Η συμμετοχή στο Πρόγραμμα και η απαιτούμενη υλική και μη υποστήριξη θα διατεθούν στα παιδιά και τις οικογένειές τους ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ. Με την ένταξή τους στην ομάδα, τα παιδιά μπορούν να ανακαλύψουν νέες δεξιότητες, να κοινωνικοποιηθούν και να νιώσουν αποδοχή και αγάπη.

Η εισαγωγή των παιδιών στο Πρόγραμμα θα γίνει μέσω μιας προπαρασκευαστικής συνάντησης με την Ψυχολόγο και τους υπεύθυνους Προπονητές, κατόπιν ραντεβού.

 Στοιχεία Επικοινωνίας: 

Τηλέφωνο: 6970503229

E-mail: gsermisbasket@gmail.com

Γιατί η Χαρά της Συμμετοχής είναι η Ίδια για Όλους μας!

 

Με εκτίμηση, Το ΔΣ του Συλλόγου


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWS SPORTΑίθουσα Σύνταξης

Σχετικές αναρτήσεις

Παναθηναϊκός: «Ο βασιλιάς του Βορρά προσγειώθηκε»

admin

Πλησιάζει η επιστροφή του Ιωαννίδη | Γύρισαν οι Σλοβένοι

admin

Απέκτησε τον Γκαλβανίνι ο Κολοσσός Ρόδου

admin
Translate »