ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η Λάρισα ήταν ανώτερη και «λύγισε» την ΑΕΚ με 82-65

Στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής στην Basket League, η Λάρισα συνέχισε τις καλές εμφανίσεις και σήμερα επέστρεψε στις νίκες επικρατώντας της ΑΕΚ με 82-65, ανεβαίνοντας έτσι στο 5-9, εν αντιθέσει με την Ένωση που υποχώρησε στο 6-8.

Ο αγώνας

1ο δεκάλεπτο

Η ΑΕΚ ξεκίνησε δυναμικά την αναμέτρηση με δύο εύστοχα τρίποντα από τον Κολόμ και τον Χάμερ. Λίγο αργότερα, η Ένωση ανέβασε τη διαφορά στους 7 πόντους (5-12) με κάρφωμα του Γκρίφιν. Η Λάρισα όμως αντέδρασε και στα τελευταία δύο λεπτά του δεκαλέπτου έτρεξε ένα 6-0 σερί, μειώνοντας ξανά τη διαφορά στον πόντο (15-16), που ήταν και το τελικό σκορ της πρώτης περιόδου.

2ο δεκάλεπτο

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν «ζεστά» στη δεύτερη περίοδο έτσι ακριβώς όπως τελείωσαν και την πρώτη. Με πρωταγωνιστή τον Τσαϊρέλη, οι Θεσσαλοί είχαν αποκτήσει για αρκετή ώρα ένα ισχνό προβάδισμα. Το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης ολοκληρώθηκε με ένα εύστοχο τρίποντο του Χάντσον, που έβαλε μπροστά τους γηπεδούχους με 4 πόντους (35-31) για το φινάλε του πρώτου μέρους.

3ο δεκάλεπτο

Ο «Δικέφαλος» έδειξε σημάδια βελτίωσης στα πρώτα αγωνιστικά λεπτά της τρίτης περιόδου, ωστόσο το συγκρότημα του Φώτη Τακιανού είχε τις λύσεις. Με ένα κάρφωμα του Μάριτς, η Λάρισα βρέθηκε στο +7 (42-35) και στη συνέχεια κρατούσε σταθερά το προβάδισμα υπέρ της. Λίγο πριν την ολοκλήρωση του τρίτου δεκαλέπτου, ο Γκριν ευστόχησε σε σουτ τριών πόντων και ανέβασε τον δείκτη του σκορ στους 8 πόντους (56-48). Η περίοδος ολοκληρώθηκε με τον Κουζέλογλου να ευστοχεί μετά από επιθετικό ριμπάουντ και να μειώνει τη διαφορά στους 6 πόντους (56-50).

4ο δεκάλεπτο

Οι γηπεδούχοι έδειξαν από την αρχή της τέταρτης περιόδου τις διαθέσεις τους και ευστόχησαν σε δύο τρίποντα με τους Γκριν και Ζάρα, ανεβάζοντας για πρώτη φορά τη διαφορά σε διψήφια νούμερα (62-50). Σε εκείνο το σημείο και μετά από ένα τρίποντο και φάουλ που πέτυχε ο Γκριν, ο τεχνικός της Ένωσης, Στέφανος Δέδας διαμαρτυρήθηκε έντονα με αποτέλεσμα να αποβληθεί από το ματς. Οι Θεσσαλοί επί της ουσίας «κλείδωσαν» την 5η τους φετινή νίκη στο πρωτάθλημα. Τα τελευταία λεπτά του αγώνα είχαν διαδικαστικό χαρακτήρα, ενώ από την ΑΕΚ αποβλήθηκε και ο Γκρίφιν με τεχνική ποινή μετά από επιθετικό φάουλ που του δόθηκε. Το τελικό σκορ της αναμέτρησης διαμορφώθηκε στο 82-65 σε ένα ματς που ολοκληρώθηκε με αρκετή ένταση από την πλευρά των φιλοξενούμενων που διαμαρτύρονται για τη διαιτησία.

Τα δεκάλεπτα: 15-16, 35-31, 56-50, 82-65

Περισσότερα σε λίγο…

www.ertnews.gr


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWS SPORTΣυντακτική ομάδα ert.gr

Πως σας φάνηκε το αρθρο?

ΑΠΙΘΑΝΟ
0
ΚΑΛΟ
0
ΜΕ ΑΡΕΣΕ
0
ΟΚ ΔΕΝ ΤΡΕΛΑΘΗΚΑ
0
ΧΑΧΑ ΕΛΑ ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΙΣ
0

You may also like

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *