ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θεσσαλονίκη: Επέμβαση κήλης το πρώτο απογευματινό χειρουργείο στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ- Α.Γεωργιάδης: «Η Β. Ελλάδα έδωσε τον παλμό την πρώτη ημέρα των μεταρρυθμίσεων»

14

Στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκαν σήμερα τα πρώτα απογευματινά χειρουργεία, και μετά το νοσοκομείο Παπαγεωργίου, και στο ΑΧΕΠΑ ολοκληρώθηκε η πρώτη απογευματινή επέμβαση, που αφορούσε κήλη.

Ασθενής ένας 67χρονος που πλέον αναρρώνει μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε και είναι καλά στην υγεία του.

Στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ βρέθηκε επίσης σύσσωμο το επιτελείο του υπουργείου υγείας. Στο ΑΧΕΠΑ η αναμονή φτάνει ακόμη και τους έξι μήνες, ενώ στο Παπαγεωργίου ξεπερνά ακόμη και τον ένα χρόνο.

Η Βόρεια Ελλάδα έδωσε τον παλμό, την πρώτη ημέρα με τις μεταρρυθμίσεις στο ΕΣΥ και τα απογευματινά χειρουργεία, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, κατά την επίσκεψή τους στο ΑΧΕΠΑ, το οποίο μετά το Παπαγεωργίου είναι το δεύτερο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, όπου πραγματοποιήθηκε απογευματινό χειρουργείο σε 67χρονο ασθενή με βουβωνοκήλη.

Να σημειωθεί ότι η Βόρεια Ελλάδα παρουσιάζει τις μεγαλύτερες λίστες αναμονής για χειρουργεία.

Νωρίτερα, ο κ. Γεωργιάδης είχε επισκεφτεί το Παπαγεωργίου, όπου έγιναν τα πρώτα απογευματινά χειρουργεία (δύο ολικής αρθροπλαστικής γόνατος σε 67χρονο και σε 73χρονη και μία επέμβαση κήλης σε 54χρονο). Το κόστος αυτών των χειρουργείων θα καλυφθεί ως μια συμβολική κίνηση από το υπουργείο Υγείας, ενώ το κόστος άλλων περίπου 50.000 απογευματινών χειρουργείων θα καλυφθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης. Απογευματινά χειρουργεία πραγματοποιήθηκαν σήμερα και στα νοσοκομεία Καβάλας, σε 86χρονη που είχε βουβωνοκήλη και Αλεξανδρούπολης, σε 71χρονο που είχε υδροκήλη.

«Η Θεσσαλονίκη, η Καβάλα και η Αλεξανδρούπολη είναι οι πρώτες πόλεις στα νοσοκομεία των οποίων διενεργήθηκαν με απόλυτη επιτυχία απογευματινά χειρουργεία. Αισθάνομαι πολύ μεγάλη περηφάνια που τα καταφέραμε και είμαστε εδώ. Να διαβεβαιώσω όλους τους ασθενείς ότι θα παρακολουθούμε τη μεταρρύθμιση από κοντά και ότι θα είμαστε έτοιμοι να διορθώσουμε οτιδήποτε τυχόν χρειαστεί» δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης ευχαριστώντας όλο το υγειονομικό προσωπικό που συνέβαλε στα απογευματινά χειρουργεία.

«Είμαστε ευτυχείς που κάποιοι συμπολίτες μας ήδη βρήκαν λύση στο πρόβλημά τους στις μεγάλες αναμονές. Και νομίζω ότι αν δώσουμε λίγο χρόνο στη μεταρρύθμιση, καλόπιστα και χωρίς τις συνήθεις συγκρούσεις που δεν έχουν λόγο ύπαρξης, και δουλέψουμε για να πετύχουν, θα έχουμε δώσει στους ασθενείς μας μια επιπλέον επιλογή για να λύσουν τα προβλήματά τους και θα έχουμε δώσει στο Εθνικό Σύστημα Υγείας εφόδια για να συνεχίζει πολλές δεκαετίες ακόμη να είναι ισχυρό. Θέλω να πω ότι τα απογευματινά χειρουργεία είναι ένας κρίκος πρώτος από τη συνολική μεταρρύθμιση του ΕΣΥ. Στο σχέδιο νόμου που έχουμε σε διαβούλευση υπάρχει το άρθρο για τη δυνατότητα παροχής ιδιωτικού έργου στους γιατρούς του ΕΣΥ που είναι το δεύτερο βήμα της μεταρρύθμισης και το τρίτο βήμα θα είναι όταν θα επιτραπεί και στους ιδιώτες γιατρούς, υπό όρους και προϋποθέσεις και τηρώντας τις υποχρεώσεις που έχουν και οι γιατροί του ΕΣΥ στο σύστημα να μπορούν και αυτοί να εργάζονται μέσα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Κι έτσι αρχίζει ένας κύκλος που θα αλλάξει τελείως το περιβάλλον εργασίας, θα κάνει πιο ελκυστική τη θέση του γιατρού στο Εθνικό Σύστημα Υγείας» πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης.

Ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμσιτοκλέους, από την πλευρά του, δήλωσε ότι σήμερα έκαναν «πρεμιέρα» τα απογευματινά χειρουργεία στα τέσσερα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας, η οποία παρουσιάζει τις μεγαλύτερες λίστες αναμονής και πρόσθεσε: «Η μεταρρύθμιση των απογευματινών χειρουργείων είναι το πρώτο μεγάλο βήμα, ο πρώτος μεγάλος άξονας για τη μεταρρύθμιση του ΕΣΥ έτσι ώστε για να ξαναγίνει κραταιό, για να ξαναγίνει ελκυστικό, για να παρέχει τις υπηρεσίες στους συμπολίτες μας με ποιότητα και στον χρόνο στον οποίο θα πρέπει να τις λαμβάνουν. Η κατεύθυνση είναι προς την ενίσχυση του ΕΣΥ και προς αυτή την κατεύθυνση είναι όλες οι ενέργειές μας μαζί και τα επόμενα βήματα, τα οποία θα δείτε τους αμέσως επόμενους μήνες για τη συνολικότερη μεταρρύθμιση του ΕΣΥ».

Πρώτη απογευματινή επέμβαση πραγματοποιήθηκε και στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, όπου ένας 70χρονος από τη Ροδόπη υποβλήθηκε σε επέμβαση ουρολογικής φύσης, ενώ ήταν στην αναμονή από το 2020.

Ρεπορτάζ: Έλενα Αποστολίδου – Δημήτρης Σταματάκης

www.ertnews.gr


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWSΣμαρώ Παυλού

Πως σας φάνηκε το αρθρο?

ΑΠΙΘΑΝΟ
0
ΚΑΛΟ
0
ΜΕ ΑΡΕΣΕ
0
ΟΚ ΔΕΝ ΤΡΕΛΑΘΗΚΑ
0
ΧΑΧΑ ΕΛΑ ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΙΣ
0

You may also like

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αγρότες έκαναν έκπληξη με τούρτα στην υποδιοικήτρια της αστυνομίας που είχε γενέθλια 09-12-25 18:43 σε Viral, Ελλάδα Χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ανάγνωσης Αγρότες έκαναν έκπληξη με τούρτα στην υποδιοικήτρια της αστυνομίας που είχε γενέθλια 12 SHARES Share on Facebook Share on Twitter Μια απρόσμενη αλλά θερμή έκπληξη περίμενε μια υποδιοικήτρια της αστυνομίας από τους αγρότες στο Κάτω Νευροκόπι Δράμας, την ημέρα των γενεθλίων της. Μια τούρτα έκπληξη από τους αγρότες Στο τελωνείο της Εξοχής, εκεί όπου έχουν σταθμεύσει τα τρακτέρ και συνεχίζονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις, οι αγρότες επιφύλαξαν μια τρυφερή κίνηση στην υποδιοικήτρια της αστυνομίας. Η ίδια συμμετείχε στη διαχείριση του μπλόκου και, με αφορμή τα γενέθλιά της, οι παρόντες αγρότες της προσέφεραν μια τούρτα ως έκπληξη. 185a470f53434cddae296b688640980d Συνοδευόμενη από χαμόγελα και θερμές ευχές, η χειρονομία αυτή δεν ήταν μόνο για τα γενέθλιά της, αλλά και για να εκφράσουν οι αγρότες την ευγνωμοσύνη τους. «Σε ευχαριστούμε που είσαι πάντα δίπλα μας, φροντίζεις για την ασφάλειά μας και είσαι δίκαιη απέναντι σε όλους μας», της είπαν, αναγνωρίζοντας τη στάση της μέσα στις δυσκολίες των ημερών. Δείτε το βίντεο: Συνεχίζεται ο αποκλεισμός στο τελωνείο Εξοχής Παρά τη συγκινητική στιγμή με την τούρτα, η καθημερινότητα των κινητοποιήσεων συνεχίζεται. Το τελωνείο της Εξοχής θα παραμείνει αποκλεισμένο από τους αγρότες της Δράμας μέχρι τις 8 το βράδυ. Οι συμμετέχοντες θα επανεξετάσουν αύριο τη στρατηγική τους και θα αποφασίσουν αν θα συνεχιστεί η κινητοποίηση ή αν θα προχωρήσουν σε νέες μορφές πίεσης. Δείτε το βίντεο: Μαζική συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε κάλεσμα στην τοπική κοινωνία από τον Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Σύλλογο Κάτω Νευροκοπίου. Η ανταπόκριση ήταν εντυπωσιακή, καθώς πάνω από 400 άτομα συγκεντρώθηκαν στο τελωνείο της Εξοχής. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν πολίτες, μαθητές, εκπρόσωποι φορέων και σωματείων, όλοι με κοινό αίτημα έναν καλύτερο αγροτικό μέλλον και βιώσιμες συνθήκες για τις οικογένειές τους. «Είναι ένας κοινός αγώνας, για όλους μας», είπαν με μια φωνή οι συγκεντρωμένοι, ενώ το παρών έδωσαν και αγρότες από άλλες περιοχές όπως η Καβάλα, ο Νέστος και το Παγγαίο, δείχνοντας ότι η αντίδραση παίρνει πλέον παντοπική διάσταση.

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *