ΥΓΕΙΑ

Θετικός στον κορωνοϊό ο Γερμανός υπουργός Υγείας

Θετικός στον κορvνοϊό είναι από χθες, Πέμπτη, το βράδυ ο υπουργός Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ και παρουσιάζει μόνο ήπια συμπτώματα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου του.

«Ο υπουργός είναι καλά, με μόνο ήπια συμπτώματα. Θέτει προσωρινά τον εαυτό του σε απομόνωση και συνεχίζει να εργάζεται από το σπίτι (…) Ο κ. Λάουτερμπαχ έχει εμβολιαστεί τέσσερις φορές, γεγονός το οποίο δείχνει ότι με την εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή Όμικρον δεν μπορεί να αποκλειστεί εντελώς η μόλυνση, ακόμη και με εξαιρετική προσοχή», αναφέρεται στην ανακοίνωση. Ως εκ τούτου, ο 59χρονος υπουργός και καθηγητής Επιδημιολογίας απευθύνει εκ νέου έκκληση σε όλους «να συμπεριφέρονται με σύνεση και να διασφαλίζουν επαρκή εμβολιαστική προστασία ώστε να προλαμβάνεται όσο το δυνατόν περισσότερο η μόλυνση και η σοβαρή νόσηση».

Προχθές ο κ. Λάουτερμπαχ και ο υπουργός Δικαιοσύνης Μάρκο Μπούσμαν παρουσίασαν ένα νέο πλαίσιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας το φθινόπωρο, με τη χρήση μάσκας τύπου FFP-2 στο επίκεντρο – υποχρεωτικά για τα μαζικά μέσα μεταφοράς, τις επισκέψεις σε νοσοκομεία, οίκους ευγηρίας και ιατρεία και έπειτα από απόφαση των τοπικών κυβερνήσεων για το λιανικό εμπόριο, τα εστιατόρια και τους χώρους πολιτιστικών εκδηλώσεων. Εξαιρέσεις από την υποχρέωση χρήσης προβλέπονται για όσους έχουν αρνητικό τεστ της ίδιας ημέρας, έχουν εμβολιαστεί ή αναρρώσει εντός του τελευταίου τριμήνου. Ειδικά η τελευταία αναφορά έχει προκαλέσει αντιδράσεις τόσο από την επιστημονική κοινότητα όσο και από τις τοπικές αρχές. «Κάποιοι θα αναρωτηθούν αν θα πρέπει στο εξής να εμβολιάζονται κάθε τρεις μήνες και αν το εμβόλιο χάνει μετά την αξία του. Αυτό είναι ακριβώς το λάθος μήνυμα», δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Γενικών Ιατρών Ούλριχ Βάιγκελτ και ζήτησε να προωθηθεί ο επιπλέον εμβολιασμός μόνο των ατόμων που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες. Η Διαρκής Επιτροπή Εμβολιασμών έως αυτή τη στιγμή συνιστά τον τέταρτο εμβολιασμό μόνο των ευπαθών και των ατόμων άνω των 70 ετών. Από την πλευρά της αυτοδιοίκησης, ο γενικός διευθυντής της Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Γκερντ Λάντσμπεργκ δήλωσε ότι ο έλεγχος των πιστοποιητικών ειδικά σε εκδηλώσεις με πολύ κόσμο θα είναι πολύ δύσκολος, ενώ ζήτησε την οικονομική στήριξη της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για τη λειτουργία κέντρων εμβολιασμού και ελέγχου.

Ειδήσεις σήμερα: 

Πλεύρης: Το φθινόπωρο τα επικαιροποιημένα εμβόλια για την Omicron στην Ελλάδα

Βασιλακόπουλος: Ετοιμάζονται εμβόλια κατά του κορωνοϊού σε μορφή σπρέι, θα εμποδίζουν τη μετάδοση

Κορωνοϊός – Έρευνα: Ένας στους οκτώ ασθενείς εμφάνισε μακρά Covid-19

 


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ygeiamou.gr team

Σχετικές αναρτήσεις

Πέντε νέοι άνθρωποι που η αναπηρία δεν τους σταματά

admin

Κοινωνικό Ταμείο Υγείας: Για τρίτο έτος υλοποιείται η πρωτοβουλία κοινωνικής αλληλεγγύης της UCB

admin

Ιατρικοί Σύλλογοι: Καταγγέλλουν ιστοσελίδα που πουλά συνταγογράφηση φαρμάκων και εξετάσεων

admin
Translate »

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors