ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κιλκίς: 22ο Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Παντομίμας με διεθνή χαρακτήρα

gg

Στο Κιλκίς, διεξάγεται από τις 5 έως και τις 14 Οκτωβρίου, το Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας, με τη συμμετοχή πολλών χωρών.

Με την 22χρονη παρουσία του στα πολιτιστικά δρώμενα της Ελλάδας, είναι ο μοναδικός διεθνής φεστιβαλικός θεσμός Δήμου που προβάλλει και προωθεί την ανάπτυξη του Κουκλοθεάτρου στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον κ. Θεμιστοκλή Κοσμίδη, αντιδήμαρχο Πολιτισμού δήμου Κιλκίς, στόχος του Φεστιβάλ είναι να αποτελεί ένα διαρκές βήμα προβολής και προώθησης της καλλιτεχνικής έκφρασης του Κουκλοθέατρου και της Παντομίμας, να περνάει μηνύματα, συνδυάζοντας θέατρο, μουσική, εικαστικά, χορό, να κατακτά Έλληνες και ξένους δημιουργούς, να ψυχαγωγεί, να εκπαιδεύει, να προσφέρει δυνατότητες δημιουργίας και να βοηθάει την τοπική ανάπτυξη.

Αυτό το Σαββατοκύριακο στο Κιλκίς η πληρότητα στα ξενοδοχεία είναι στο 100%, είπε ο κ. Κοσμίδης, λόγω της μεγάλης επισκεψιμότητας στο Φεστιβάλ.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο δήμος Κιλκίς συνεχίζει τη λειτουργία του κορυφαίου θεσμού για τον Δήμο με τη μεγαλύτερη εξωστρέφεια και πιστοποιώντας παράλληλα την παράδοση του Κιλκίς ως γνήσια πόλη του Κουκλοθέατρου και της ζωντανής και ρέουσας πολιτιστικής παρουσίας.

www.ertnews.gr


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWSΜπέλλα Θεριού

Πως σας φάνηκε το αρθρο?

ΑΠΙΘΑΝΟ
0
ΚΑΛΟ
0
ΜΕ ΑΡΕΣΕ
0
ΟΚ ΔΕΝ ΤΡΕΛΑΘΗΚΑ
0
ΧΑΧΑ ΕΛΑ ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΙΣ
0

You may also like

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αγρότες έκαναν έκπληξη με τούρτα στην υποδιοικήτρια της αστυνομίας που είχε γενέθλια 09-12-25 18:43 σε Viral, Ελλάδα Χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ανάγνωσης Αγρότες έκαναν έκπληξη με τούρτα στην υποδιοικήτρια της αστυνομίας που είχε γενέθλια 12 SHARES Share on Facebook Share on Twitter Μια απρόσμενη αλλά θερμή έκπληξη περίμενε μια υποδιοικήτρια της αστυνομίας από τους αγρότες στο Κάτω Νευροκόπι Δράμας, την ημέρα των γενεθλίων της. Μια τούρτα έκπληξη από τους αγρότες Στο τελωνείο της Εξοχής, εκεί όπου έχουν σταθμεύσει τα τρακτέρ και συνεχίζονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις, οι αγρότες επιφύλαξαν μια τρυφερή κίνηση στην υποδιοικήτρια της αστυνομίας. Η ίδια συμμετείχε στη διαχείριση του μπλόκου και, με αφορμή τα γενέθλιά της, οι παρόντες αγρότες της προσέφεραν μια τούρτα ως έκπληξη. 185a470f53434cddae296b688640980d Συνοδευόμενη από χαμόγελα και θερμές ευχές, η χειρονομία αυτή δεν ήταν μόνο για τα γενέθλιά της, αλλά και για να εκφράσουν οι αγρότες την ευγνωμοσύνη τους. «Σε ευχαριστούμε που είσαι πάντα δίπλα μας, φροντίζεις για την ασφάλειά μας και είσαι δίκαιη απέναντι σε όλους μας», της είπαν, αναγνωρίζοντας τη στάση της μέσα στις δυσκολίες των ημερών. Δείτε το βίντεο: Συνεχίζεται ο αποκλεισμός στο τελωνείο Εξοχής Παρά τη συγκινητική στιγμή με την τούρτα, η καθημερινότητα των κινητοποιήσεων συνεχίζεται. Το τελωνείο της Εξοχής θα παραμείνει αποκλεισμένο από τους αγρότες της Δράμας μέχρι τις 8 το βράδυ. Οι συμμετέχοντες θα επανεξετάσουν αύριο τη στρατηγική τους και θα αποφασίσουν αν θα συνεχιστεί η κινητοποίηση ή αν θα προχωρήσουν σε νέες μορφές πίεσης. Δείτε το βίντεο: Μαζική συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε κάλεσμα στην τοπική κοινωνία από τον Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Σύλλογο Κάτω Νευροκοπίου. Η ανταπόκριση ήταν εντυπωσιακή, καθώς πάνω από 400 άτομα συγκεντρώθηκαν στο τελωνείο της Εξοχής. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν πολίτες, μαθητές, εκπρόσωποι φορέων και σωματείων, όλοι με κοινό αίτημα έναν καλύτερο αγροτικό μέλλον και βιώσιμες συνθήκες για τις οικογένειές τους. «Είναι ένας κοινός αγώνας, για όλους μας», είπαν με μια φωνή οι συγκεντρωμένοι, ενώ το παρών έδωσαν και αγρότες από άλλες περιοχές όπως η Καβάλα, ο Νέστος και το Παγγαίο, δείχνοντας ότι η αντίδραση παίρνει πλέον παντοπική διάσταση.

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *