ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μιμή Ντενίση για την Έδρα Μικρασιατικών Σπουδών στο ΠΑΜΑΚ: «Είναι μια μεγάλη μέρα ιδιαίτερα για τους Μικρασιάτες»

Ntenisi

«Επώνυμη Έδρα Διδασκαλίας και Έρευνας στις Μικρασιατικές Σπουδές» ιδρύεται στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ) με τη στήριξη του ΣΕΒΕ. Η εκδήλωση αναγγελίας ίδρυσης της έδρας θα γίνει στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης, όπου θα υπογραφεί σχετικό μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του ΠΑΜΑΚ, του Συνδέσμου Εξαγωγέων – ΣΕΒΕ και των δωρητριών εταιρειών Alumil, Optima bank, Διαμαντής Μασούτης ΑΕ, Μπίκας ΑΕ και ΔΙΟΠΑΣ ΑΕ.

Η κύρια ομιλία της εκδήλωσης θα δοθεί από τον καθηγητή του Τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών, Δημήτριο Σταματόπουλο, με τίτλο «Από το Ίλιον στη Σμύρνη: η Μικρά Ασία από τη μακρά στη βραχεία ιστορική διάρκεια». Θα μιλήσουν, επίσης, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, καθ. Στυλιανός Κατρανίδης, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων – ΣΕΒΕ, Συμεών Διαμαντίδης, η βυζαντινολόγος ιστορικός και πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου της Σορβόννης, Ελένη Γλύκατζη – Αρβελέρ και η ηθοποιός, συγγραφέας και ιστορικός, Μιμή Ντενίση.

“Είναι μια σημαντική στιγμή για όλους τους Έλληνες αλλά και ειδικότερα για τους Μικρασιάτες”, δήλωσε η κα Ντενίση στην ΕΡΤ3. “Θα ήθελα να ευχαριστήσω το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας για την υιοθέτηση της ιδέας για τη δημιουργία της έδρας και ειδικά τον πρόεδρο του ΣΕΒΕ Συμεών Διαμαντίδη που ανέλαβε την επιχειρηματική στήριξη της ιδέας και μάλιστα στον φυσικό της χώρο, τη Θεσσαλονίκη”, πρόσθεσε. “Κοντεύω να γίνω Θεσσαλονικιά”, είπε χαρακτηριστικά η ίδια στην αρχή της σύνδεσης με την εκπομπή “Μέρα με Χρώμα” της ΕΡΤ3, χωρίς να κρύψει τον ενθουσιασμό της για το γεγονός ότι ένα όραμα χρόνων γίνεται πραγματικότητα.

www.ertnews.gr


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWSΒασίλης Καραμπάσης

Πως σας φάνηκε το αρθρο?

ΑΠΙΘΑΝΟ
0
ΚΑΛΟ
0
ΜΕ ΑΡΕΣΕ
0
ΟΚ ΔΕΝ ΤΡΕΛΑΘΗΚΑ
0
ΧΑΧΑ ΕΛΑ ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΙΣ
0

You may also like

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αγρότες έκαναν έκπληξη με τούρτα στην υποδιοικήτρια της αστυνομίας που είχε γενέθλια 09-12-25 18:43 σε Viral, Ελλάδα Χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ανάγνωσης Αγρότες έκαναν έκπληξη με τούρτα στην υποδιοικήτρια της αστυνομίας που είχε γενέθλια 12 SHARES Share on Facebook Share on Twitter Μια απρόσμενη αλλά θερμή έκπληξη περίμενε μια υποδιοικήτρια της αστυνομίας από τους αγρότες στο Κάτω Νευροκόπι Δράμας, την ημέρα των γενεθλίων της. Μια τούρτα έκπληξη από τους αγρότες Στο τελωνείο της Εξοχής, εκεί όπου έχουν σταθμεύσει τα τρακτέρ και συνεχίζονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις, οι αγρότες επιφύλαξαν μια τρυφερή κίνηση στην υποδιοικήτρια της αστυνομίας. Η ίδια συμμετείχε στη διαχείριση του μπλόκου και, με αφορμή τα γενέθλιά της, οι παρόντες αγρότες της προσέφεραν μια τούρτα ως έκπληξη. 185a470f53434cddae296b688640980d Συνοδευόμενη από χαμόγελα και θερμές ευχές, η χειρονομία αυτή δεν ήταν μόνο για τα γενέθλιά της, αλλά και για να εκφράσουν οι αγρότες την ευγνωμοσύνη τους. «Σε ευχαριστούμε που είσαι πάντα δίπλα μας, φροντίζεις για την ασφάλειά μας και είσαι δίκαιη απέναντι σε όλους μας», της είπαν, αναγνωρίζοντας τη στάση της μέσα στις δυσκολίες των ημερών. Δείτε το βίντεο: Συνεχίζεται ο αποκλεισμός στο τελωνείο Εξοχής Παρά τη συγκινητική στιγμή με την τούρτα, η καθημερινότητα των κινητοποιήσεων συνεχίζεται. Το τελωνείο της Εξοχής θα παραμείνει αποκλεισμένο από τους αγρότες της Δράμας μέχρι τις 8 το βράδυ. Οι συμμετέχοντες θα επανεξετάσουν αύριο τη στρατηγική τους και θα αποφασίσουν αν θα συνεχιστεί η κινητοποίηση ή αν θα προχωρήσουν σε νέες μορφές πίεσης. Δείτε το βίντεο: Μαζική συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε κάλεσμα στην τοπική κοινωνία από τον Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Σύλλογο Κάτω Νευροκοπίου. Η ανταπόκριση ήταν εντυπωσιακή, καθώς πάνω από 400 άτομα συγκεντρώθηκαν στο τελωνείο της Εξοχής. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν πολίτες, μαθητές, εκπρόσωποι φορέων και σωματείων, όλοι με κοινό αίτημα έναν καλύτερο αγροτικό μέλλον και βιώσιμες συνθήκες για τις οικογένειές τους. «Είναι ένας κοινός αγώνας, για όλους μας», είπαν με μια φωνή οι συγκεντρωμένοι, ενώ το παρών έδωσαν και αγρότες από άλλες περιοχές όπως η Καβάλα, ο Νέστος και το Παγγαίο, δείχνοντας ότι η αντίδραση παίρνει πλέον παντοπική διάσταση.

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *