ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Προβληματισμένοι οι κτηνοτρόφοι από τις αυξήσεις στις τιμές

Οι κτηνοτρόφοι επισημαίνουν ότι θα αναγκαστούν να μειώσουν το ζωικό τους κεφάλαιο για να μπορέσουν να επιβιώσουν. “Ήδη κάποιοι έχουν θανατώσει ζώα για να μπορέσουν να συντηρήσουν το υπόλοιπο ζωικό κεφάλαιο. Ενεργειακό κόστος και αύξηση στις τιμές των ζωοτροφών, όπως τονίζουν έχουν εκτοξεύσει τα έξοδα και εκτιμούν ότι το κόστος θα περάσει και στον καταναλωτή.

Οι κτηνοτρόφοι επισημαίνουν ότι τα αμνοερίφια θα πωληθουν φέτος στους εμπόρους σε διπλάσιες τιμές. Πριν από ένα μήνα οι κτηνοτρόφοι διαθέσανε τα αμνοερίφια προς 5.70 € το κιλό και όπως επισημαίνουν η τελική τιμή για τον καταναλωτή την πασχαλινή περιόδο θα διαμορφωθεί από την προσφορά και τη ζήτηση.

Πάντως, αυτή την στιγμή η λιανική τιμή των ελληνικών αμνοεριφίων κυμαίνεται στα 10-11 ευρω το κιλό . Πέρυσι η τιμή κατα την πασχαλινή περίοδο ήταν 12,5 ευρω, με τους κτηνοτρόφους να τα πωλούν τότε προς 6.30 ευρω το κιλό.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ  ΕΛΕΝΗ ΚΑΜΠΑΚΗ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΛΕΝΗ ΚΑΜΠΑΚΗ – ΛΙΑ ΧΡΙΣΤΑΡΑ

www.ertnews.gr


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWSΒασίλης Καραμπάσης

Πως σας φάνηκε το αρθρο?

ΑΠΙΘΑΝΟ
0
ΚΑΛΟ
0
ΜΕ ΑΡΕΣΕ
0
ΟΚ ΔΕΝ ΤΡΕΛΑΘΗΚΑ
0
ΧΑΧΑ ΕΛΑ ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΙΣ
0

You may also like

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αγρότες έκαναν έκπληξη με τούρτα στην υποδιοικήτρια της αστυνομίας που είχε γενέθλια 09-12-25 18:43 σε Viral, Ελλάδα Χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ανάγνωσης Αγρότες έκαναν έκπληξη με τούρτα στην υποδιοικήτρια της αστυνομίας που είχε γενέθλια 12 SHARES Share on Facebook Share on Twitter Μια απρόσμενη αλλά θερμή έκπληξη περίμενε μια υποδιοικήτρια της αστυνομίας από τους αγρότες στο Κάτω Νευροκόπι Δράμας, την ημέρα των γενεθλίων της. Μια τούρτα έκπληξη από τους αγρότες Στο τελωνείο της Εξοχής, εκεί όπου έχουν σταθμεύσει τα τρακτέρ και συνεχίζονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις, οι αγρότες επιφύλαξαν μια τρυφερή κίνηση στην υποδιοικήτρια της αστυνομίας. Η ίδια συμμετείχε στη διαχείριση του μπλόκου και, με αφορμή τα γενέθλιά της, οι παρόντες αγρότες της προσέφεραν μια τούρτα ως έκπληξη. 185a470f53434cddae296b688640980d Συνοδευόμενη από χαμόγελα και θερμές ευχές, η χειρονομία αυτή δεν ήταν μόνο για τα γενέθλιά της, αλλά και για να εκφράσουν οι αγρότες την ευγνωμοσύνη τους. «Σε ευχαριστούμε που είσαι πάντα δίπλα μας, φροντίζεις για την ασφάλειά μας και είσαι δίκαιη απέναντι σε όλους μας», της είπαν, αναγνωρίζοντας τη στάση της μέσα στις δυσκολίες των ημερών. Δείτε το βίντεο: Συνεχίζεται ο αποκλεισμός στο τελωνείο Εξοχής Παρά τη συγκινητική στιγμή με την τούρτα, η καθημερινότητα των κινητοποιήσεων συνεχίζεται. Το τελωνείο της Εξοχής θα παραμείνει αποκλεισμένο από τους αγρότες της Δράμας μέχρι τις 8 το βράδυ. Οι συμμετέχοντες θα επανεξετάσουν αύριο τη στρατηγική τους και θα αποφασίσουν αν θα συνεχιστεί η κινητοποίηση ή αν θα προχωρήσουν σε νέες μορφές πίεσης. Δείτε το βίντεο: Μαζική συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε κάλεσμα στην τοπική κοινωνία από τον Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Σύλλογο Κάτω Νευροκοπίου. Η ανταπόκριση ήταν εντυπωσιακή, καθώς πάνω από 400 άτομα συγκεντρώθηκαν στο τελωνείο της Εξοχής. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν πολίτες, μαθητές, εκπρόσωποι φορέων και σωματείων, όλοι με κοινό αίτημα έναν καλύτερο αγροτικό μέλλον και βιώσιμες συνθήκες για τις οικογένειές τους. «Είναι ένας κοινός αγώνας, για όλους μας», είπαν με μια φωνή οι συγκεντρωμένοι, ενώ το παρών έδωσαν και αγρότες από άλλες περιοχές όπως η Καβάλα, ο Νέστος και το Παγγαίο, δείχνοντας ότι η αντίδραση παίρνει πλέον παντοπική διάσταση.

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *