ΥΓΕΙΑ

Πρωτοποριακή επέμβαση σε ασθενή με σπάνια συγγενή καρδιοπάθεια

Με απόλυτη επιτυχία διενεργήθηκε στο ΥΓΕΙΑ, πρωτοποριακή, για τα ελληνικά δεδομένα, επέμβαση ενδοσκοπικής επιδιόρθωσης σπάνιας συγγενούς ανωμαλίας του Ebstein, σε ενήλικα ασθενή.

Το ιατρικό επιτελείο της Γ’ Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του ΥΓΕΙΑ, με επικεφαλής τον Δρ. Αριστοτέλη Πάνο, Καρδιοχειρουργό, Διευθυντή της Γ΄ Καρδιοχειρουργικής Κλινικής και τη βοήθεια του Δρ. Κυριάκου Μπέλλου, Καρδιοχειρουργού, Αναπληρωτή Διευθυντή Γ’ Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του ΥΓΕΙΑ και του Αναισθησιολόγου, Συνεργάτη της Κλινικής,  Σίλβιο Βλάντ, ολοκλήρωσε με απόλυτη επιτυχία την επέμβαση πλήρως ενδοσκοπικά, χωρίς τη μέση στερνοτομή και η ασθενής έλαβε εξιτήριο την 6η μετεγχειρητική ημέρα σε άριστη κατάσταση.

Η ανωμαλία του Ebstein, είναι μια συγγενής καρδιακή παθολογία η οποία στην ατελή της μορφή συνδυάζει τη σοβαρή ανεπάρκεια τριγλώχινας βαλβίδας, λόγω εκτόπισης του ελεύθερου χείλους της διαφραγματικής και οπίσθιας γλωχίνας της τριγλώχινας προς την κατεύθυνση της κορυφής της καρδιάς, έτσι ώστε ο δεξιός κόλπος να εμφανίζεται μεγαλύτερος και η δεξιά κοιλία μικρότερη και παρουσία μεσοκολπικής επικοινωνίας, με αποτέλεσμα να οδηγεί στην καρδιακή ανεπάρκεια στην περίπτωση που παραμεληθεί.

Κατά την επέμβαση, η χειρουργική ομάδα κατάφερε να επιδιορθώσει πλήρως και ενδοσκοπικά την τριγλώχινα βαλβίδα με μετατόπιση των γλωχίνων στο σωστό επίπεδο, με αποκλεισμό του ενδιάμεσου χώρου μεταξύ δεξιού κόλπου και δεξιάς κοιλίας, και με σύγκλιση της μεσοκολπικής επικοινωνίας.

Το ΥΓΕΙΑ, μέλος του μεγαλύτερου Ομίλου παροχής υπηρεσιών υγείας στην Ελλάδα, Hellenic Healthcare Group, πρωτοπορεί στον τομέα των παθήσεων της καρδιάς, καθώς προσφέρει ολοκληρωμένη αντιμετώπιση, από το στάδιο της πρόληψης, διάγνωσης έως τη θεραπεία και κλινική/ εργαστηριακή παρακολούθηση των καρδιαγγειακών παθήσεων που μπορεί να εμφανιστούν στην ενήλικη ζωή.


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ygeiamou.gr team

Σχετικές αναρτήσεις

Η διασύνδεση υγείας και τεχνολογίας στο επίκεντρο ημερίδας ΕΚΑΠΤΥ – ΕΚΠΑ

admin

Metropolitan General: Αιματολογικός έλεγχος και εκτίμηση ιατρού σε προνομιακή τιμή

admin

Economist: Χάος στα συστήματα υγείας παγκοσμίως

admin
Translate »

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors