Image default
ΒΙΝΤΕΟΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άγιος Αθανάσιος Πέλλας – παραδοσιακός οικισμός στα 1.200 μ. του Όρους Βόρας

Μια διαφορετική ατμόσφαιρα, ένα μοναδικό οικιστικό πρότυπο των μακεδονικών οικιών, ξεχωριστό φυσικό τοπία και η απαράμιλλη φιλοξενία είναι τα συστατικά που καθιστούν τον Άγιο Αθανάσιο Πέλλας περιζήτητο προορισμό.

Η Ελένη Καμπάκη ανέβηκε σε υψόμετρο 1.200 μέτρων στις πλαγιές του όρους Καϊμάκτσαλαν για να επισκεφτεί τον παραδοσιακό οικισμό, που έγινε ταυτόσημος με τους προνομιούχους που διαθέτουν χρήμα και χρόνο για να ξεκουραστούν ή να κάνουν σκι στις αλπικού τύπου πλαγιές του παρακείμενου χιονοδρομικού κέντρου.

Ο επιχειρηματίας Λάζαρος Δόντσης σημειώνει ότι  ο Άγιος Αθανάσιος διαθέτει 2.500 κλίνες και 800 εξοχικές κατοικίες, το οποίο είναι ενδεικτικό της ζήτησης που έχει ως προορισμός ξεκούρασης και ηρεμίας. Τα παλιά εγκαταλελειμμένα από την δεκαετία του ΄80 σπίτια αγοράστηκαν και μετατράπηκαν σε τα εξοχικές κατοικίες.

Όσον αφορά τις τιμές “φιλοξενίας”, ξεκινούν από 70-75 ευρώ η διανυκτέρευση και μάλλον είναι τσιμπημένες, αφού η ζήτηση αυξάνει την τιμή. «Έως εκεί που μπορεί να πληρώσει κάποιος σε ένα καλό ξενοδοχείο», λέει χαρακτηριστικά ο κ. Δόντσης. Ήδη οι κρατήσεις έχουν φτάσει στο 100% για το εορταστικό τριήμερο, ενώ οι προ-κρατήσεις για τα Χριστούγεννα αγγίζουν το 40%, αναφέρει ο κ. Δόντσης.

Όσοι αγαπούν την μυρωδιά του καμένου ξύλου που βγαίνει από τα τζάκια, την παραδοσιακή αρχιτεκτονική και τα λιθόστρωτα δρομάκια ταξιδεύουν στον οικισμό από κάθε γωνιά της Ελλάδος και το εξωτερικό για μια ξεχωριστή εμπειρία.

www.ertnews.gr


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWSΕυμορφία Δημητρακοπούλου

Σχετικές αναρτήσεις

«Τι είδε ο γιος της καθαρίστριας;» στο Θέατρο Νους

admin

Δήμος Θεσσαλονίκης: Περίπου 5,5 εκατ. ευρώ τα ανείσπρακτα πρόστιμα από κλήσεις

admin

Δήμος Θερμαϊκού: Στρατηγικό σχέδιο τουριστικής προβολής και εξωστρέφειας

admin