ΒΙΝΤΕΟΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άλκης Καμπανός: Το άδικο τέλος της ζωής του που τον μετέτρεψε σε σύμβολο κατά της βίας

«Μην με χτυπάτε άλλο»…τέσσερις λέξεις που χαράχτηκαν στη μνήμη όλων για πάντα.
Τέσσερις λέξεις που κρύβουν μέσα τους την αγωνία, τον φόβο και τα όσα έζησε στα χέρια των δολοφόνων του ένα 19χρονο παιδί που έγινε παιδί όλων μας.
Ο Άλκης Καμπανός που το άδικο τέλος της ζωής του τον μετέτρεψε σε σύμβολο κατά της βίας εντός και εκτός γηπέδων .

Πλέον συμπληρώθηκε ένας χρόνος χωρίς τον Άλκη αλλά με τον Άλκη παρόντα κάθε μέρα και κάθε στιγμή στη ζωή των γονιών του, των φίλων του και όλου του κόσμου. Πιασμένοι χέρι – χέρι , λίγες μόνο ημέρες μετά την άγρια δολοφονία του παιδιού τους , οι γονείς του συγκλόνιζαν μιλώντας στην ΕΡΤ3.

Λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα της 1ης Φεβρουαρίου του 2022…. Ο Άλκης μαζί με φίλους του περπατούσε στην οδό Θεοδώρου Γαζή στην περιοχή Χαριλάου Θεσσαλονίκης, όταν οι δράστες της δολοφονικής επίθεσης τους πλησίασαν ρωτώντας τους τι ομάδα είναι…. Τα όσα ακολούθησαν έμελλαν να κόψουν το νήμα της ζωής του Άλκη. Λοστοί, μαχαίρια, στειλιάρια,  μεταλλικοί σωλήνες ακόμη και δρεπάνι τα δολοφονικά όργανα που χρησιμοποιούσαν οι μαινόμενοι οπαδοί .

  Λίγες ημέρες μετά, συλλαμβάνονται 12 άτομα . Κανείς δεν παραδέχεται ότι  κατάφερε οποιοδήποτε χτύπημα στον Άλκη, στάση την οποία κρατούν αρνούμενοι τις κατηγορίες μέχρι και σήμερα στο δικαστήριο.

Το κατηγορητήριο βαρύ: Ανθρωποκτονία με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα, επίθεση και κατοχή αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν σωματικές βλάβες (με βάση τον Αθλητικό Νόμο), παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Πλέον συμπληρώθηκε ένα χρόνος πένθους ήταν όμως και ένας χρόνος περισυλλογής και δράσης για να «ξεριζωθούν» κάθε είδους παρόμοιες συμπεριφορές και πεποιθήσεις που οδηγούν σε τέτοιου είδους εγκλήματα. Πολίτες, φορείς, μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί, σύσσωμος ο αθλητικός κόσμος στέλνουν μήνυμα κατά της Βίας. Ο Άλκης γίνεται τραγούδι.
Στην πόλη όπου γεννήθηκε ο Άλκης, τη Βέροια, η συγκίνηση σήμερα περισσεύει. Δεκάδες μαθητές και μαθήτριες από το πρώτο και το δεύτερο ΓΕΛ αλλά και από την τρίτη τάξη του 1ου Γυμνασίου Βέροιας, έφτιαξαν μία ανθρώπινη αλυσίδα κατά της βίας. Ξάπλωσαν κάτω, φωνάζοντας “‘Αλκη ζεις”. Προηγήθηκε τρισάγιο στη μνήμη του. Ο διευθυντής του 2ου ΓΕΛ Βέροιας, Κώστας Σταύρογλου, μίλησε στην ΕΡΤ3 για τον ακέραιο χαρακτήρα του Άλκη, για το πόσο καλό παιδί και μαθητής ήταν αλλά και για την ελπίδα του για ένα καλύτερο αύριο και έναν καλύτερο κόσμο.

Η καθηγήτρια του Άλκη, Μαρίζα Μπαράκου, που τον προετοίμαζε στην τρίτη Λυκείου στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας, μίλησε για το πολυτάλαντο του χαρακτήρα του και τη συναισθηματική του νοημοσύνη, καθώς και για το γεγονός ότι ο ίδιος είχε βοηθήσει παιδιά που είχαν πέσει θύματα οπαδικής βίας.

www.ertnews.gr


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWSΜπέλλα Θεριού

Σχετικές αναρτήσεις

Το ΑΠΘ στο… διάστημα – Η ομάδα ΒΕΑΜ στο διαστημικό κέντρο της Σουηδίας

admin

Η κλιματική κρίση απειλεί τις καλλιέργειες σε όλη την Ευρώπη – Νέα προβλήματα φέρνει η παρατεταμένη καλοκαιρία

admin

Επικίνδυνος για τις ευάλωτες ομάδες ο συνδυασμός αφρικανικής σκόνης και υψηλών θερμοκρασιών

admin
Translate »
×