ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άμεσες παρεμβάσεις για την ενίσχυση της ηλεκτρικής επάρκειας των νησιών για να μην υπάρξουν διακοπές ρεύματος το καλοκαίρι

Screenshot_6

Στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα είναι σε εξέλιξη έργα ηλεκτρικής διασύνδεσης, ώστε να μην υπάρχουν διακοπές ρεύματος το καλοκαίρι, αλλά και εν γένει να ενισχυθεί η ηλεκτρική επάρκεια των περιοχών.

Ο κ.Αριστοτέλης Αϊβαλιώτης, γενικός γραμματέας του υπουργείου περιβάλλοντος & ενέργειας και ο Νίκος Καλογερής, αντιπεριφερειάρχης Χανίων μίλησαν στην εκπομπή «Τριτολογίες» για το σημαντικό έργο.

«Έχει γίνει μια πρώτη διασύνδεση στην περιοχή των Χανίων, είναι ένα καλώδιο μικρής ισχύος που έχει εξασφαλίσει κάποια επάρκεια. Το καλώδιο που θα συνδέσει οριστικά το νησί με την ηπειρωτική χώρα, είναι ένα μεγάλο έργο και όπως όλα παρουσιάζουν καθυστερήσεις. Η καθυστέρηση δεν θα κοστίσει τόσο σαν κόστος έργου, αλλά σαν καταναλωτές, Ήδη έχουμε νομοθετήσει έκτακτα μέτρα, έχουμε ενημερώσει και την ευρωπαϊκή επιτροπή, έχουμε αναθέσει μετά από διαγωνισμό να φέρει τρεις νέες μονάδες φέτος, έρχονται από το κεντρικό σύστημα και θα μπούνε κοντά στο Ηράκλειο», όπως ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Αϊβαλιώτης.

Από την πλευρά του ο κ. Νίκος Καλογερής, αντιπεριφερειάρχης Χανίων ανέφερε σχετικά με το έργο και τις ανεμογεννήτριες στο νησί:

«Το κλίμα στην Κρήτη για τις ανεμογεννήτριες δεν είναι θετικό λόγω του ανάγλυφου, οι εταιρείες που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον έχουν επιλέξει τις κρυφές βουνών. Είναι δύσκολο να αναπτυχθούν παραπάνω. Υπάρχει ένα αιολικό πάρκο, αλλά εκεί κάποιες ανεμογεννήτριες ενοχλούν στην πιο αναπτυγμένη τουριστική πλευρά, στην Πλάκα Ελούντας και δίπλα στην Σπιναλόγκα που ο φάκελος για την περιοχή είναι έτοιμος για να υποβληθεί στην UNESCO, για την ανάδειξή της ως μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Αφαιρέθηκαν κάποιες ανεμογεννήτριες που ενοχλούσαν και υπάρχει καλό κλίμα».

www.ertnews.gr


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWSΣμαρώ Παυλού

Πως σας φάνηκε το αρθρο?

ΑΠΙΘΑΝΟ
0
ΚΑΛΟ
0
ΜΕ ΑΡΕΣΕ
0
ΟΚ ΔΕΝ ΤΡΕΛΑΘΗΚΑ
0
ΧΑΧΑ ΕΛΑ ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΙΣ
0

You may also like

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αγρότες έκαναν έκπληξη με τούρτα στην υποδιοικήτρια της αστυνομίας που είχε γενέθλια 09-12-25 18:43 σε Viral, Ελλάδα Χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ανάγνωσης Αγρότες έκαναν έκπληξη με τούρτα στην υποδιοικήτρια της αστυνομίας που είχε γενέθλια 12 SHARES Share on Facebook Share on Twitter Μια απρόσμενη αλλά θερμή έκπληξη περίμενε μια υποδιοικήτρια της αστυνομίας από τους αγρότες στο Κάτω Νευροκόπι Δράμας, την ημέρα των γενεθλίων της. Μια τούρτα έκπληξη από τους αγρότες Στο τελωνείο της Εξοχής, εκεί όπου έχουν σταθμεύσει τα τρακτέρ και συνεχίζονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις, οι αγρότες επιφύλαξαν μια τρυφερή κίνηση στην υποδιοικήτρια της αστυνομίας. Η ίδια συμμετείχε στη διαχείριση του μπλόκου και, με αφορμή τα γενέθλιά της, οι παρόντες αγρότες της προσέφεραν μια τούρτα ως έκπληξη. 185a470f53434cddae296b688640980d Συνοδευόμενη από χαμόγελα και θερμές ευχές, η χειρονομία αυτή δεν ήταν μόνο για τα γενέθλιά της, αλλά και για να εκφράσουν οι αγρότες την ευγνωμοσύνη τους. «Σε ευχαριστούμε που είσαι πάντα δίπλα μας, φροντίζεις για την ασφάλειά μας και είσαι δίκαιη απέναντι σε όλους μας», της είπαν, αναγνωρίζοντας τη στάση της μέσα στις δυσκολίες των ημερών. Δείτε το βίντεο: Συνεχίζεται ο αποκλεισμός στο τελωνείο Εξοχής Παρά τη συγκινητική στιγμή με την τούρτα, η καθημερινότητα των κινητοποιήσεων συνεχίζεται. Το τελωνείο της Εξοχής θα παραμείνει αποκλεισμένο από τους αγρότες της Δράμας μέχρι τις 8 το βράδυ. Οι συμμετέχοντες θα επανεξετάσουν αύριο τη στρατηγική τους και θα αποφασίσουν αν θα συνεχιστεί η κινητοποίηση ή αν θα προχωρήσουν σε νέες μορφές πίεσης. Δείτε το βίντεο: Μαζική συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε κάλεσμα στην τοπική κοινωνία από τον Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Σύλλογο Κάτω Νευροκοπίου. Η ανταπόκριση ήταν εντυπωσιακή, καθώς πάνω από 400 άτομα συγκεντρώθηκαν στο τελωνείο της Εξοχής. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν πολίτες, μαθητές, εκπρόσωποι φορέων και σωματείων, όλοι με κοινό αίτημα έναν καλύτερο αγροτικό μέλλον και βιώσιμες συνθήκες για τις οικογένειές τους. «Είναι ένας κοινός αγώνας, για όλους μας», είπαν με μια φωνή οι συγκεντρωμένοι, ενώ το παρών έδωσαν και αγρότες από άλλες περιοχές όπως η Καβάλα, ο Νέστος και το Παγγαίο, δείχνοντας ότι η αντίδραση παίρνει πλέον παντοπική διάσταση.

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *