Άνετη νίκη για τον ΠΑΟΚ

Οι “ασπρόμαυροι” επικράτησαν με ευκολία της Κηφισιάς (3-0 σετ) στο “Ζηρίνειο” και πήραν την πρόκριση για το Final-4 του Κυπέλλου Ελλάδας στο βόλεϊ ανδρών.
Ο αγώνας
Κυρίαρχος μπήκε στο πρώτο σετ ο ΠΑΟΚ, έχοντας πολύ καλή λειτουργία σε επίθεση και μπλοκ (5-1). Ο “δικέφαλος του βορρά” συνέχισε να ελέγχει το σετ διατηρώντας την διαφορά των πέντε πόντων μέχρι και τα μέσα (15-10). Με Ράπτη, Γιόρνα και Σκρέντου, η διαφορά αυξήθηκε στην τελική ευθεία (20-14), με τον ΠΑΟΚ να κατακτά εύκολα το πρώτο σετ με 25-19.
Συναρπαστική ήταν η εξέλιξη του δεύτερου σετ, με τον “δικέφαλο του βορρά” να μην μπαίνει καλά στον αγωνιστικό χώρο, κάτι το οποίο εκμεταλλεύτηκε η Κηφισιά, παίρνοντας σημαντική διαφορά (17-12). Οι “ασπρόμαυροι” έβγαλαν αντίδραση και μείωσαν σε πρώτη φάση (20-15), φέρνοντας στην τελική ευθεία το σετ στα ίσια (23-23). Στη συνέχεια οι δύο ομάδες πήραν από έναν πόντο, με το σετ να οδηγείται σε… παράταση (24-24). Το “θρίλερ” του δευτέρου σετ συνεχίστηκε με τις δύο ομάδες να είναι μαζί μέχρι (27-27). Σε εκείνο το σημείο ο ΠΑΟΚ με ένα γρήγορο σερί έκανε το 29-27 και κατέκτησε το δεύτερο σετ.
Ισορροπημένη ήταν η εικόνα και του τρίτου σετ, με τις δύο ομάδες να είναι μαζί στους πρώτους πόντους και τους γηπεδούχους να έχουν το ελάχιστο προβάδισμα (8-7). Στη συνέχεια οι “ασπρόμαυροι” έβγαλαν αντίδραση και έκαναν την ανατροπή (16-13), ωστόσο οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στα μέσα του σετ (17-17). Ο ΠΑΟΚ στην τελική ευθεία έβγαλε και πάλι το σοβαρό του πρόσωπο, πίεσε τους γηπεδούχους και πήρε τη νίκη με 25-19.//
Τα σετ: 19-25, 27-29, 19-25
Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWS SPORTΑίθουσα Σύνταξης