Image default
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Έγραψε ιστορία το Μαρόκο!

 

Πέρασαν 36 χρόνια, ωστόσο ήταν δίκαιο και έγινε πράξη. Η αφρικανική ομάδα επιβλήθηκε με 2:1 του Καναδά και τερμάτισε πρώτη στον 6ο όμιλο του Μουντιάλ, παίρνοντας το εισιτήριο για τη φάση των “16” της διοργάνωσης. 

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Η πρώτη αξιοσημείωτη στιγμή στην αναμέτρηση, ήρθε στο 4′ με το Μαρόκο να ανοίγει το σκορ μετά από το μοιραίο λάθος του Μπόριαν, ο οποίος βγήκε μακριά από την εστία του και έδωσε την μπάλα άθελά του στον Ζιγές, ο οποίος τον πλάσαρε έξω από την περιοχή γράφοντας το 1:0. Η πρώτη αξιοσημείωτη ευκαιρία του Καναδά, έρχεται στο 15′ μετά από αντεπίθεση, με τον Λάριν να κάνει το παράλληλο γύρισμα από τα δεξιά και τον Μπιουκάναν να κάνει την προβολή στο δεύτερο δοκάρι, αλλά τη μπάλα να φεύγει ελάχιστα άουτ. Το Μαρόκο έκανε δύο τα τέρματά του και συγκεκριμένα στο 23′, με ωραίο πλασέ του Εν Νεσιρί, ο οποίος έκανε το 2:0 βάζοντας γερές βάσεις για την επικράτηση και συνάμα την πρόκριση της, για τη φάση των “16” του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο Καναδάς μείωσε το σκορ κόντρα στη ροή του αγώνα και ξαναμπήκε στη διεκδίκηση ενός θετικού αποτελέσματος. Ο Αντεκούγκμπε βγήκε από τα αριστερά και έκανε παράλληλη πάσα, με τον Αγκέρντ να βάζει το πόδι του για να διώξει, αλλά η μπάλα πήρε πορεία προς την εστία της ομάδας του, για να καταλήξει στα δίχτυα παρά την προσπάθεια του Μπόνο να αποτρέψει το μοιραίο.

Το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους ήταν αρκετά ισορροπημένο. Στο 50′, το Μαρόκο προσπάθησε να συνεργαστεί μέσα στην περιοχή του Καναδά, όμως ο Χακίμι δεν κατάφερε να τσιμπήσει τη μπάλα και να βγει στο τετ-α-τετ. Οι τυπικά γηπεδούχοι ήλεγχαν τον ρυθμό της αναμέτρησης και στο 57′ απείλησαν αρκετά με την εκτέλεση φάουλ του Λάριν, η οποία πέρασε δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Μπόνο. Το σύνολο του Τζον Χέρντμαν στο 71′ έχασε τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσει. Ο Χάτσινσον κυριάρχησε στον αέρα, ωστόσο η κεφαλιά του σταμάτησε στο δοκάρι του Μπόνο, ενώ στην… επαναφορά, ο Τζόνστον αστόχησε από ευνοϊκή θέση επίσης με κεφαλιά.

ΓΚΟΛ: 40′ Αγκουέρντ / 4′ Ζίγες, 23′ Εν Νεσιρί
ΔΟΚΑΡΙ: 71′ Χάτσινσον
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 7′ Χοϊλέτ, 26′ Οσόριο, 84′ Βιτόρια,
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –
ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ: Ο Καναδάς δεν έχει κερδίσει σε τελικά του Μουντιάλ. Ο Χάτσινσον σε ηλικία 39 ετών γίνεται ο γηραιότερος παίκτης που έχει αγωνιστεί σε τελική φάση Μουντιάλ μετά τον Ρότζερ Μιλά, συμπληρώνοντας 101 εμφανίσεις με το εθνόσημο. / Το Μαρόκο έχει προκριθεί μόλις μία φορά στη φάση των “16” του Μουντιάλ, το 1986. Ο Ζιγές φτάνει τα 19 γκολ σε 46 συμμετοχές του με το εθνόσημο. Σε δύο τελικές προσπάθειες εντός εστίας το Μαρόκο βρήκε δύο γκολ. Ο Εν Νεσιρί έφτασε τα 16 γκολ σε 53 συμμετοχές. Το γκολ του Ζιγές στο 4ο λεπτό ήταν το δεύτερο γρηγορότερο από αφρικανική ομάδα σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο Εν Νεσιρί έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του Μαρόκου που σκοράρει σε δύο τελικές φάσεις Παγκοσμίου Κυπέλλου. Το Μαρόκο δεν έχει χάσει ποτέ από τον Καναδά στις τρεις αναμετρήσεις των δύο ομάδων σε όλες τις διοργανώσεις (δύο νίκες, μια ισπαλία). Το αυτογκόλ του Αγκέρντ ήταν το 100ο γκολ στο Μουντιάλ του Κατάρ.

Καναδάς (Τζον Χέρντμαν): Μπόριαν, Τζόνστον, Βιτόρια, Μίλερ, Αντεκούγκμπε (60′ Κονέ), Οσόριο (65′ Λαριέα), Μαρκ-Άντονι (60′ Χάτσινσον), Ντέιβις, Μπουτσανάν, Χοϊλέτ (76′ Γούδερσπουν), Λάριν (60′ Ντέιβιντ).

Μαρόκο (Βαλίντ Ρεγκραγκί): Μπόνο, Χακιμί (85′ , Αγκουέρντ, Σαΐς, Μαζραουί, Ουνάχι (76′ Ελ Γιαμίκ), Άμραμπατ, Σαμπιρί (65′ Αμαλά), Ζίγεχ (76′ Αμνταλά), Εν Νεσιρί, Μπουφάλ (65′ Αμπουκλάλ).

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Μαρόκο 7β. 3αγ. (4-2)
2. Κροατία 5β. 3αγ. (4-1)
3. Βέλγιο 4β. 3αγ. (1-2)
4. Καναδάς 0β. 3αγ. (2-7)

Οι έξαλλοι πανηγυρισμοί των Μαροκινών στο γκολ που άνοιξε το σκορ στην αναμέτρηση. (ASSOCIATED PRESS)

Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWS SPORTΑίθουσα Σύνταξης

Σχετικές αναρτήσεις

Τα ζευγάρια και το πρόγραμμα των playoffs της Euroleague

admin

Η Γρανάδα… επιβίωσε στη χώρα των Βάσκων

admin

Η Νις… βύθισε τη Λοριάν του Κατσέρη

admin