Image default
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Έδειξε χαρακτήρα και… χαμογέλασε ξανά

 

Ο Παναθηναϊκός έμεινε… ζωντανός στο Βελιγράδι και πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στη φετινή Euroleague, επικρατώντας σε ένα συγκλονιστικό ματς του Ερυθρού Αστέρα με 77-75.

Μετά από ένα συγκλονιστικό ματς, οι “πράσινοι” πανηγύρισαν τη σπουδαία νίκη κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα με 77-75. Τρομερή εμφάνιση για το “τριφύλλι” πραγματοποίησε ο Μάριους Γκριγκόνις, ενώ από κοντά του στάθηκαν με αξιώσεις οι Γκουντάιτις, Πονίτκα και Γουίλιαμς. Πλέον οι δυο ομάδες επικεντρώνονται στη… διαβολοβδομάδα της Euroleague, καθώς οι “πράσινοι” αντιμετωπίζουν στο Βερολίνο την Άλμπα την Τετάρτη (19/10, 21:00) και στη συνέχεια υποδέχονται την Παρασκευή (21/10, 21:00) την Μονακό. Από την άλλη μεριά, οι “ερυθρόλευκοι” της Σερβίας θα αγωνιστούν πρώτα απέναντι στην Μπασκόνια (19/10, 21:30) και στη συνέχεια στη Μαδρίτη (21/10, 21:45) κόντρα στη Ρεάλ.

Ο αγώνας

Το ματς άρχισε εξίσου δυναμικά και από τις δυο πλευρές. Σύντομα, ο Ερυθρός Αστέρας ανέκτησε ένα μικρό προβάδισμα, αυτό των πέντε πόντων (11-6, 4′) έχοντας ως πρωταγωνιστές τους Λάζιτς και Μπέντιλ. Ο Παναθηναϊκός σε εκείνο το σημείο, αντέδρασε και με έξι συνεχόμενους πόντους από τον Άντριους, πέρασε μπροστά στο σκορ (12-11, 6′). Η αστοχία των “πράσινων” τότε και η γρήγορη, αλλά και αποτελεσματική επιθετική λειτουργία των Σέρβων, τους έδωσε το προβάδισμα των έξι πόντων (24-18) για το φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου.

Το “τριφύλλι” άρχισε “ζεστό” στη δεύτερη περίοδο και με έξι συνεχόμενους πόντους από Παναγιώτη Καλαϊτζάκη, Άντριους και Γουίλιαμς, κατάφερε να φέρει το σκορ ξανά στην ισοπαλία (24-24, 13′). Οι Μίτροβιτς και Γιοβάνοβιτς έδωσαν λύσεις στους γηπεδούχους όταν το χρειάστηκαν, με αποτέλεσμα να ανακτούν πάλι ένα μικρό προβάδισμα “ασφαλείας” (34-29, 16′). Το σύνολο του Ντέγιαν Ράντονιτς με πρωτεργάτες του τον Γκριγκόνις και τον Παπαγιάννη, κατάφεραν να αλλάξουν ξανά την εικόνα του παιχνιδιού και έτσι οι φιλοξενούμενοι πέρασαν ξανά μπροστά στο σκορ (42-38) για την ανάπαυλα του αγώνα.

Οι “πράσινοι” άρχισαν θετικά το τρίτο δεκάλεπτο, παίρνοντας για πρώτη φορά διαφορά έξι πόντων (46-40, 21′) χάρη σε ενέργεια του Ντέρικ Γουίλιαμς. Οι “ερυθρόλευκοι” απάντησαν με ένα 5-0 σερί με μια προσπάθεια του Ιβάνοβιτς και ένα τρίποντο του Μπέντιλ. Ο Παναθηναϊκός παρά την αστοχία του στις βολές, είχε κάποιες λύσεις από Γκριγκόνις και Λι, μένοντας κοντά στο σκορ (53-52, 28′). Το ματς συνεχίστηκε με τον ίδιο ρυθμό και έτσι η τρίτη περίοδος ολοκληρώθηκε με τους “πράσινους” να έχουν “βραχεία κεφαλή” ενός πόντου (58-57).

Το “τριφύλλι” πήρε ξανά το προβάδισμα με ενέργεια του Πονίτκα, ωστόσο οι γηπεδούχοι “έτρεξαν” ένα 10-0 σερί με πρωτεργάτες τους τον Λάζιτς και τον Μάρτιν, παίρνοντας έτσι προβάδισμα πέντε πόντων σε κρίσιμο σημείο (68-63, 35′). Οι “πράσινοι” απάντησαν με τρίποντο του Γκριγκόνις, ωστόσο “κόλλησαν” ξανά στην επιθετική τους λειτουργία. Οι συνεργασίες των Λιθουανών, Γκριγκόνις και Γκουντάιτις σε συνδυασμό με την σκληρή αμυντική λειτουργία, ήταν αυτά που έδωσαν το δικαίωμα στον Παναθηναϊκό να ελπίζει γα το διπλό λίγο πριν το φινάλε της αναμέτρησης (73-73, 39′). Ο Πονίτκα όμως περίπου 21 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του ματς, έκλεψε την μπάλα και στον αιφνιδιασμό πέτυχε δυο εύκολους πόντους, παίρνοντας το προβάδισμα. Ο Μπέντιλ αστόχησε σε μια βολή, κάτι το οποίο δεν συνέβη και με τον Πάρις Λι και έτσι το “τριφύλλι” κατάφερε να “αποδράσει” από το Βελιγράδι με το διπλό, επικρατώντας με 77-75 για τη δεύτερη στροφή της Euroleague.

Ο MVP

Κορυφαίος για το σύνολο του Ντέγιαν Ράντονιτς, ήταν σήμερα ο Μάριους Γκριγκόνις, ο οποίος βρήκε τα “πατήματά” του, τελειώνοντας την αναμέτρηση με 17 πόντους, 2 ριμπάουντ και 3 ασίστ, ενώ παράλληλα μέτρησε 2/2 δίποντα, 3/4 τρίποντα και 4/5 ελεύθερες βολές.

Τα δεκάλεπτα: 24-18, 38-42, 56-57, 75-77

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Πέρεθ, Ρόσι, Λαουριναβίτσιους


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWS SPORTΑίθουσα Σύνταξης

Σχετικές αναρτήσεις

Συλαϊδόπουλος: «Όσοι είναι Ολυμπιακοί είναι περήφανοι»

admin

Στον τελικό του Οέιρας ο Πέτρος Τσιτσιπάς

admin

Ολοταχώς για sold out το Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ!

admin