Image default
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Έκανε τη… δουλειά της στην Πρεμιέρα η Άρσεναλ

 

Οι “κανονιέρηδες” ξεκίνησαν ονειρικά τη σεζόν, φεύγοντας με τους τρεις βαθμούς από το “Σέλχαρστ Παρκ” κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας, κερδίζοντας 2-0. Με σκόρερ τον Μαρτινέλι και αυτογκολ του Γκουέχι, οι φιλοξενούμενοι πήραν τη νίκη, σε ένα παιχνίδι που φάνηκε να τους δυσκόλεψε.

Με τον πιο ιδανικό τρόπο άρχισε η φετινή σεζόν για την Άρσεναλ. Επικράτησε 2-0 στο εκτός έδρας παιχνίδι στο Λονδίνο για την πρώτη αγωνιστική της Premier League κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας και έφυγε με τους πολυπόθητους τρεις βαθμούς, παρουσιάζοντας βελτιωμένη εικόνα.

Η Άρσεναλ ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι, προσπαθώντας να επιβάλει από νωρίς τον ρυθμό της στην Κρίσταλ Πάλας. Απείλησε στο 3ο λεπτό του αγώνα με τον Σακά, ενώ στη συνέχεια Μαρτινέλι και Ζεσούς δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Γκουαΐτα. Οι “κανονιέρηδες” συνέχισαν να εμφανίζονται ορεξάτοι στον αγωνιστικό χώρο, με τον πορτιέρε των “αετών” να λέει “όχι” σε δυνατό σουτ του Ζιντσένκο. Η ασφυκτική πίεση της Άρσεναλ τελικά απέδωσε… καρπούς στο 20ο λεπτό. Μετά από κόρνερ που κέρδισαν οι φιλοξενούμενοι, ο Ζιντσένκο “έπιασε” ολομόναχος την κεφαλιά, “σέρβιρε”, με τον Μαρτινέλι να σκοράρει με το κεφάλι το πρώτο γκολ της ομάδας του τη φετινή σεζόν. Η Κρίσταλ Πάλας, ανέβασε ρυθμούς μετά το τέρμα που δέχτηκε, βελτιώθηκε και απείλησε την εστία των “φιλοξενούμενων”, με κορυφαία στιγμή την καρφωτή κεφαλιά του Έντουαρντ, που απέκρουσε δύσκολα ο Ράμσντειλ. Στην εκπνοή του πρώτου μέρους, ο Έντουαρντ έχασε την ευκαιρία να ισοφαρίσει για την ομάδα του, με τη μπάλα να βρίσκει στον Τσάκα και να περνά κόρνερ.

Οι “αετοί” μπήκαν φουριόζοι στο δεύτερο μέρος, κυνηγώντας την ισοφάριση. Στο
52΄ο Ράμσντεϊλ είπε εντυπωσιακά “όχι σε σουτ του Έτζε, κρατώντας ανέπαφη την εστία του. Στη συνέχεια, οι “γηπεδούχοι” συνέχισαν να ψάχνουν την ισοφάριση, πιέζοντας και κλείνοντας τους παίκτες του Αρτέτα στο μισό του γηπέδου. Όσο κυλούσε ο χρόνος, οι “φιλοξενούμενοι” πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, με τον ρυθμό να ανεβαίνει και τη μπάλα να κυκλοφορεί. H Άρσεναλ με τον Σάκα στο 70′, έχασε σπουδαία ευκαιρία να κάνει το 2-0 και να ξεμπερδεύει με το παιχνίδι, όμως το σουτ του Άγγλου ήταν άστοχο, με τη μπάλα να καταλήγει άουτ. Στο 85ο λεπτό, οι “κανονιέρηδες” σφράγισαν το τρίποντο, μετά από σουτ του Σάκα, που βρήκε πάνω στον Γκουέχι και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

ΓΚΟΛ:  / 20′ Μαρτινέλι, 85′ Γκουέχι (αυτ)

Κίτρινες: 62′ Κλάιν / 44′ Τσάκα, 60′ Γουάιτ

Κρίσταλ Πάλας: Γκουαΐτα, Κλάιν, Άντερσεν, Γκουέχι, Μίτσελ, Σλουπ, Ντουκουρέ (78′ Μιλιβόγεβιτς), Αγιού, Έζε (86′ Μάλκομ), Ζαχά, Εντουάρ (58′ Ματετά)

Άρσεναλ: Ράμσντεϊλ, Γουάιτ, Σαλίμπα, Γκάμπριελ, Ζιντσένκο (84′ Τίρνει), Παρτέι, Τζάκα, Σακά, Έντεγκααρντ (90+2 Λοκόνγκα), Μαρτινέλι, Ζεσούς (84′ Νκέτια)


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWS SPORTΑίθουσα Σύνταξης

Σχετικές αναρτήσεις

Λαρεντζάκης: «Δείξαμε χαρακτήρα, ήταν κλειδί η άμυνά μας»

admin

Την τρόμαξε… αλλά στο τέλος μίλησε η πολυφωνία

admin

Μπαρτζώκας: «Κυριαρχήσαμε στην άμυνα, πολύ σημαντική νίκη για τα playoffs»

admin
Translate »
×