Image default
ΥΓΕΙΑ

Έλεγχοι σε πέντε πολυεθνικές για τις ελλείψεις σε φάρμακα

Εντείνονται οι έλεγχοι για τις ελλείψεις φαρμάκων από το υπουργείο Υγείας. Σήμερα ο υπουργός Υγείας, κ. Θάνος Πλεύρης έδωσε εντολή στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ) να ελέγξει 5 πολυεθνικές εταιρείες που φέρεται ότι εισάγουν μικρότερες ποσότητες σκευασμάτων στην Ελληνική επικράτεια από όσες απαιτούνται για την κάλυψη του πληθυσμού.

Είχε προηγηθεί σχετική καταγγελία του Πανελλήνιου Συλλόγου Φαρμακαποθηκάριων (ΠΣΦ) για την τακτική που ακολουθούν φαρμακευτικές εταιρίες και η οποία έχει επίπτωση στη διάθεση των φαρμάκων από τις φαρμακαποθήκες προς τα φαρμακεία.

«Έδωσα σήμερα εντολή στον ΕΟΦ να ελέγξει 5 πολυεθνικές εταιρείες που φέρεται ότι εισάγουν μικρότερες ποσότητες στην Ελληνική επικράτεια από όσες απαιτούνται για την κάλυψη του πληθυσμού και σε περίπτωση που συμβαίνει αυτό να επιβληθούν οι αυστηρότερες των ποινών στις συγκεκριμένες εταιρίες. Πρέπει να καταστεί σαφές ότι κανένας δεν θα παίζει με τη δημόσια υγεία και τα φάρμακα των πολιτών» ανακοίνωσε ο κ. Πλεύρης.

Υπενθυμίζεται ότι έχουν δρομολογηθεί τα εξής μέτρα για την αντιμετώπιση της έλλειψης φαρμάκων : α) η έκδοση της επικαιροποιημένης λίστα απαγόρευσης των παράλληλων εξαγωγών που θα αναρτηθεί σήμερα, β) η ηλεκτρονική συνταγογράφηση των φαρμάκων που βρίσκονται σε έλλειψη και γ) η αύξηση των εισαγωγών.

Ειδήσεις σήμερα: 

Έκρηξη στην χορήγηση ψυχοφαρμάκων – Δεν τα χορηγούν μόνο οι ψυχίατροι

Ιταλία: Αύξηση 22% στις εισαγωγές ασθενών με Covid-19 σε ΜΕΘ


Μετάβαση στην Πηγή
Author: Παναγιώτα Καρλατήρα

Σχετικές αναρτήσεις

«Πράσινο φως» σε CVC και Πανεπιστήμιο Λευκωσίας για την ίδρυση Ιατρικής Σχολής στην Αθήνα

admin

Εισαγωγή παιδιών στα νοσοκομεία με εντολή εισαγγελέα – Ένα πρόβλημα που παραμένει χωρίς λύση

admin

Clawback: Το «βαρίδι» του νέου ΔΣ του ΣΦΕΕ

admin