ΠΕΡΙΕΡΓΑ

«Έμεινα έγκυος από έναν κακοποιητικό σύντροφο και είμαι σε δίλημμα. Να κρατήσω το παιδί ή όχι;»

Καλησπέρα σας! Είμαι με έναν άνθρωπο εδώ και 3 χρόνια ο οποίος θα έλεγα ότι είναι αρκετά τοξικός και νάρκισσος.

Πριν 2 μήνες έμαθα ότι είμαι έγκυος και από τότε δεν ξέρω τι να κάνω… Έχω σκεφτεί ακόμα και να ρίξω το παιδί και να τον χωρίσω!

Πιστεύω το παιδί δεν θα μεγαλώσει σε ένα υγιές περιβάλλον και δεν θα είναι καλό πρότυπο ο ίδιος. Είχα σκεφτεί πολλές φορές νωρίτερα να τον χωρίσω, αλλά λίγο ο κύκλος μου λίγο οι συνθήκες, όλο τον συγχωρούσα και του έδινα ευκαιρίες.

Η συμπεριφορά του ορισμένες φορές είναι άκρως απαράδεκτη. Μιλάει πολύ άσχημα, θέλει να χειραγωγεί τον άλλον και έχουν υπάρξει και φορές που έχω υποστεί σωματική βία.

Τώρα είμαι σε δίλημμα: να γεννήσω το παιδί και αν η κατάσταση δεν βελτιωθεί τον χωρίζω ή να ρίξω το παιδί όσο και αν με πονάει αυτό και να φύγω;

Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Η κατάσταση η οποία ζείτε μοιάζει να σας έχει μπλοκάρει. Οι δυσκολίες στη σχέση προϋπάρχουν της εγκυμοσύνης σας. Ότι έχετε αφήσει αφρόντιστο για τόσο μεγάλο διάστημα, λογικό είναι να το βρίσκεται ξανά μπροστά σας.

Το ερώτημα που έχετε να θέσετε αφορά εσάς και την πορεία σας. Δέχεστε να είστε σε μια σχέση που ανέχεστε συμπεριφορές που δεν επιθυμείτε. Αυτή είναι μια εντελώς ασύμφορη επιλογή. Κοιτάζοντας διαρκώς τον σύντροφό σας, έχετε ξεχάσει να δείτε εσάς. Πόσο συμβάλλετε σε όλο αυτό που ζείτε.

Είστε με μια πολύ σημαντική θέση και χρειάζεται να πάρετε ευθύνη και καλές αποφάσεις τόσο για εσάς όσο και για το μωρό σας. Μη μείνετε σε επιφανειακές προσεγγίσεις. Δουλέψτε τον εαυτό σας και τον τρόπο που σχετίζεσθε, ώστε να μπορείτε να χαρείτε τη συνέχεια οποία απόφαση και εάν πάρετε, με ευθύνη!

Σας ευχαριστώ

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Από mama365.gr

The post «Έμεινα έγκυος από έναν κακοποιητικό σύντροφο και είμαι σε δίλημμα. Να κρατήσω το παιδί ή όχι;» appeared first on Fumara.gr.


Μετάβαση στην Πηγή
Author: Δημήτρης Σ

Σχετικές αναρτήσεις

Φελλός: Η φυσική «σπιτική συνταγή» που θα κάνει το αμάξι να μοσχοβολάει και να μην ξανά θολώσουν τα τζάμια

admin

Θα καλλιεργούμε σόγια με γεύση χοιρινού και αρακά με γεύση μοσχάρι

admin

Πώς ο ιδρώτας βοηθά στην καταπολέμηση της ασθένειας που μεταδίδουν συχνότερα τα τσιμπούρια

admin