Image default
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ένα βήμα πιο κοντά στο Γουέμπλεϊ η Νιουκάστλ

 

 

Οι “καρακάξες” νίκησαν με 1:0 την Σαουθάμπτον εκτός έδρας, στον πρώτο αγώνα της ημιτελικής φάσης του Λιγκ Καπ Αγγλίας και πήραν προβάδισμα πρόκρισης για τον τελικό του θεσμού.

Πρώτος αγώνας για τα ημιτελικά του Λιγκ Καπ Αγγλίας στο “Saint Mary’s Stadium”, όπου η Νιουκάστλ πήρε προβάδισμα πρόκρισης για τον τελικό του θεσμού, καθώς νίκησε με 1:0 τη Σαουθάμπτον. Σκόρερ για τις “καρακάξες” ο Ζοέλινγκτον στο 73ο λεπτό της αναμέτρησης και πλέον η ομάδα του Έντι Χάου καλείται να “κλειδώσει” την παρουσία της στο Γουέμπλεϊ την επόμενη εβδομάδα στο γήπεδό της (31/1, 22:00).

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Η Νιουκάστλ προσπάθησε να πάρει την κατοχή της μπάλας από την αρχή του ματς, είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά δεν μπορούσε να φτάσει με αξιώσεις στην εστία του Μπαζουνού. Εξαιρετικά κοντρολαρισμένο παιχνίδι από τις “καρακάξες” στα πρώτα 25 λεπτά, αλλά τους έλειπε η τελική πάσα για να φτάσουν κοντά στο γκολ. Στο 35′ ήρθε η πρώτη καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους. Ο Γουίλοκ υποδέχτηκε την μπάλα μέσα στην αντίπαλη περιοχή, αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε πάνω από τα δοκάρια του κίπερ των γηπεδούχων. Ο Ζοέλινγκτον βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 39′, αλλά ο διαιτητής της αναμέτρησης το ακύρωσε για χέρι του Βραζιλιάνου στην αρχή της φάσης. Οι “Άγιοι” απάντησαν στο 43′, με ένα δυνατό σουτ του Αλκαράθ από μακρινή απόσταση, με τον Πόουπ όμως να μην αιφνιδιάζεται και να διώχνει τον κίνδυνο. Ημίχρονο στο “Saint Mary’s Stadium”, η ομάδα του Έντι Χάου είχε το πάνω χέρι στην αναμέτρηση, αλλά το 0:0 παρέμεινε στα πρώτα 45 λεπτά του αγώνα.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με ευκαιρία για την Νιουκάστλ, αλλά το σουτ που επιχείρησε ο Λόνγκσταφ πέρασε αρκετά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μπαζουνού. Στο 53′ οι “καρακάξες” έχασαν τεράστια ευκαιρία να πάρουν κεφάλι στο σκορ. Ο Αλμιρόν πάτησε περιοχή, έκανε το γύρισμα στον Ζοέλινγκτον και ο Βραζιλιάνος προ κενής εστίας έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια! Ένα λεπτό αργότερα (54′) ξανά ο Αλμιρόν έκανε ωραία ενέργεια, έκανε παράλληλη σέντρα και ο προωθημένος Μπότμαν έστειλε την μπάλα λίγο έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι του κίπερ των γηπεδούχων. Οι “Άγιοι” απάντησαν στο 67′, αλλά ο Πόουπ είπε “όχι” στο σουτ του Τσε Άνταμς μέσα από την μικρή περιοχή. Στο 73′ ο Ζοέλινγκτον βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα, έπειτα από την ωραία ενέργεια του Ίσακ που του σέρβιρε έτοιμο γκολ, έκανε το 1:0 και έδωσε προβάδισμα πρόκρισης στην ομάδα του. Ο Άρμοστρονγκ ισοφάρισε δύο λεπτά αργότερα (75′), αλλά το γκολ ακυρώθηκε καθώς ο σκόρερ χρησιμοποίησε το χέρι του πριν σκοράρει. Στο 86′ οι γηπεδούχοι έμειναν με δέκα παίκτες, καθώς ο Τσαλέτα-Τσαρ αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα και πήρε νωρίτερα τον δρόμο για τα αποδυτήρια. Τίποτα δεν άλλαξε στο ματς, η Νιουκάστλ πήρε προβάδισμα πρόκρισης για τον τελικό του Γουέμπλεϊ και αποδεικνύει συνεχώς την ανοδική της πορεία τη φετινή σεζόν.

ΓΚΟΛ: 75′ Άρμοστρονγκ / 73′ Ζοέλινγκτον
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 28′,86′ Τσαλέτα-Τσαρ, 37′ Αλκαράθ, 44′ Γουόρντ-Πράους, 84′ Λιάνκο, 90+5′ Σαλισού / 70′ Τρίπιερ, 84′ Σεν-Μαξιμέν, 87′ Γκιμαράες
ΚΟΚΚΙΝΗ: 86′ Τσαλέτα-Τσαρ
ΔΟΚΑΡΙ: –

Σαουθάμπτον (Νέιθαν Τζόουνς): Μπαζουνού, Λιάνκο, Τσαλέτα-Τσαρ, Σαλισού, Γουόκερ-Πίτερς (88′ Μπέντναρεκ), Ντιαλό, Αλκαράθ, Όρσιτς (58′ Εντοζί), Γουόρντ-Πράους (58′ Τσε Άνταμς), Τζενεπό (45+4′ Άρμστρονγκ), Μάρα.

Νιουκάστλ (Έντι Χάου): Πόουπ, Τρίπιερ, Σαρ, Μπότμαν, Μπερν, Γουίλοκ (68′ Σεν-Μαξιμέν), Γκιμαράες, Λόνγκσταφ, Αλμιρόν (79′ Μέρφι), Ζοέλινγκτον, Γουίλσον (68′ Ίσακ).//

Τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα των ημιτελικών:

Τρίτη 24 Ιανουαρίου

Σαουθάμπτον – Νιουκάστλ 0:1

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου

22:00 Νότιγχαμ Φόρεστ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Τρίτη 31 Ιανουαρίου

22:00 Νιουκάστλ – Σαουθάμπτον

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου

22:00 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Νότιγχαμ Φόρεστ


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWS SPORTΑίθουσα Σύνταξης

Σχετικές αναρτήσεις

Ζέσους:«Δεν φταίει ο εφησυχασμός για το τέλος του ρεκόρ νικών της Αλ-Χιλάλ»

admin

Οδεύει προς Νάπολι ο Ντέηβιντ

admin

Η Marca αποθεώνει τον Mεντιλίμπαρ

admin