Image default
ΒΙΝΤΕΟΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ένθετο Κόσμος: Στο έλεος του χειμώνα οι Βρετανοι – Χάος στα αεροδρόμια

Δεκάδες πτήσεις αναβλήθηκαν ή ακυρώθηκαν τελείως στα αεροδρόμια Gatwick και Stansted λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης που πλήττει τις τελευταίες ώρες το Ηνωμένο Βασίλειο. Μάλιστα, λόγω της κακοκαιρίας κάποια αεροπλάνα αναγκάστηκαν να επιστρέψουν μετά την απογείωσή τους.

Το Λονδίνο τέθηκε σε κατάσταση «κίτρινου» συναγερμού, καθώς σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία, οι καιρικές συνθήκες δεν αναμένεται να βελτιωθούν μέχρι το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Οι μετεωρολόγοι τονίζουν ότι οι Βρετανοί πρέπει να προετοιμαστούν για μία «παγωμένη ομίχλη» και για θερμοκρασίες που θα φτάσουν έως και -15 βαθμούς Κελσίου. Όλα αυτά την ώρα που στη Βρετανία «πάνω από τρία εκατομμύρια νοικοκυριά χαμηλού εισοδήματος δεν θα μπορέσουν να κρατήσουν τα σπίτια του ζεστά φέτος το χειμώνα».

Αυτό τονίζει έρευνα του ιδρύματος κοινωνικών μελετών Joseph Rowntree, η οποία σημειώνει επίσης ότι ήδη 4,3 εκατομμύρια νοικοκυριά μείωσαν τις δαπάνες τους για θέρμανση. Μάλιστα, εξ αυτών τα 2,5 εκατ. θα βρεθούν αντιμέτωπα και με σοβαρά προβλήματα σίτισης, επισημαίνει η έρευνα, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουν τα φτωχά κοινωνικά στρώματα της βρετανικής κοινωνίας.

Δείτε ακόμα στο Ένθετο Κόσμος του ΕΡΤNEWS

ΝΕΑ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΜΠΑΪΝΤΕΝ ΠΡΟΣ ΖΕΛΕΝΣΚΙ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν διαβεβαίωσε τον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι ότι η κυβέρνησή του θα δώσει πλέον την έμφαση στην ενίσχυση της ουκρανικής αντιαεροπορικής άμυνας στη στρατιωτική βοήθεια που συνεχίζει να χορηγεί στο Κίεβο, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξης των δύο αρχηγών κρατών την Κυριακή.

ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΟ ΣΚΑΦΟΣ ORION ΤΗΣ NASA ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΣΤΗ ΓΗ

Με ασφάλεια προσθαλασσώθηκε στον Ειρηνικό Ωκεανό το διαστημικό σκάφος Orion της Nasa σηματοδοτώντας το τέλος της επιχείρησης Artemis 1. Έπειτα από ένα ταξίδι 25 ημερών επέστρεψε στη Γη. Η επιτυχημένη δοκιμαστική πτήση γεννά ελπίδες για την επιστροφή του ανθρώπου στην επιφάνεια της Σελήνης, μετά το 2024.

ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

Στην Ιαπωνία, εταιρία κατασκευάζει πυρηνικά καταφύγια από πέρσι τον Δεκέμβριο. Μέχρι τώρα έχει πουλήσει εννέα, αριθμός μικρός όπως λένε, καθώς ο κίνδυνος πυρηνικής έκρηξης ακόμα και σεισμών είναι υπαρκτός.

Παρουσίαση: Βάνα Κουτρουλού

www.ertnews.gr


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWSΜαρία Νικολαΐδου

Σχετικές αναρτήσεις

Τρεις γυναίκες φύλακες – άγγελοι των ανηλίκων στη Θεσσαλονίκη

admin

Θεσσαλονίκη: Επετειακή εκδήλωση για τα 100 χρόνια του ΤΕΕ- Χρ. Σταϊκούρας: «Καθοριστική η συμβολή του για την ανοικοδόμηση της χώρας»

admin

Δήμος Νεάπολης-Συκεών: Παράσταση διαμαρτυρίας κατοίκων για τις αυξήσεις

admin