Image default
ΒΙΝΤΕΟΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ένθετο Τουρισμός: Δυναμική επιστροφή του Πατρινού Καρναβαλιού δείχνουν οι προκρατήσεις

Το Πατρινό Καρναβάλι, αποτελεί τόσο τη μεγαλύτερη όσο και την παλαιότερη αποκριάτικη εκδήλωση στην Ελλάδα και μία από τις μεγαλύτερες στον κόσμο. Επιστρέφει μετά από τρία χρόνια διακοπής και φέτος μετρά 193 χρόνια ιστορίας.

Οι συμμετοχές ξεπερνούν τους 60.000 καρναβαλιστές και οι προ-κρατήσεις στις πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης για το τριήμερο της μεγάλης παρέλασης αγγίζουν το 98,6%, ποσοστό ρεκόρ για την εποχή. Ο κύριος όγκος των επισκεπτών, ιδιαίτερα στο καρναβάλι των μεγάλων, προέρχεται διαχρονικά από την Αττική, σε αντίθεση με το καρναβάλι των μικρών που φαίνεται να προσελκύει επισκέπτες από διάφορα μέρη της επικράτειας και, κυρίως, από διάφορες πόλεις της Δυτικής Ελλάδας και των Ιονίων Νήσων.

Το κόστος διαμονής για τρεις διανυκτερεύσεις (με άφιξη Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου και αναχώρηση Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου), κυμαίνεται από 552€ έως και 1.715€. Η κατώτατη τιμή αφορά κατοικία 64 τμ σε απόσταση 3,2 χλμ από το κέντρο της Πάτρας, ενώ η ανώτατη τιμή αφορά κατοικία 95τμ στο κέντρο της πόλης, σύμφωνα με τα στοιχεία του E- Real Estates. Το παραθαλάσσιο μέτωπο της Αχαΐας όμως, διαθέτει και πιο οικονομικές επιλογές. Περισσότερες λεπτομέρειες στο ένθετο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ του ΕΡΤNEWS.

Δείτε ακόμα στο ένθετο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ του ΕΡΤNEWS:

· Τουρισμός ευεξίας: Ο Τουρισμός Ευεξίας στην Ελλάδα, είναι ένα δυναμικά ανερχόμενο προϊόν , το οποίο δεν αποτελεί απλά μια τάση αλλά μια πειστική απάντηση στις ανάγκες του σύγχρονου και του μελλοντικού ταξιδιώτη. Η χώρα μας διαθέτει πληθώρα πλεονεκτημάτων που την καθιστούν αναμφίβολα κορυφαίο προορισμό του συγκεκριμένου είδους. Ο προβλεπόμενος ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης του τουρισμού ευεξίΓράμμυστας για τα επόμενα χρόνια είναι στο 21% , κάτι που δείχνει την φοβερή δυναμική του και τις προοπτικές που υπάρχουν. Όλες οι λεπτομέρειες στο σχετικό ρεπορτάζ της Άντζυ Κούκη.

· Γράμμουστα, «Ομορφιά γραμμένη»: Ένας τόπος γεμάτος ιστορία. Από τον 17ο αιώνα, τότε που ήταν μια από τις σημαντικότερες μητροπόλεις του βλαχόφωνου Ελληνισμού. Η Γράμμουστα ή Γράμμος όπως ονομάζεται πλέον, έζησε την ακμή, την ερήμωση και την βία του πολέμου. Σήμερα το χωριό αναστημένο από τις στάχτες του, κάλυψε με την ομορφιά της φύσης τις πληγές του και δέχεται όλο και περισσότερους επισκέπτες.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΣΟΦΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ

www.ertnews.gr


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWSΜαρία Νικολαΐδου

Σχετικές αναρτήσεις

Το ΑΠΘ στο… διάστημα – Η ομάδα ΒΕΑΜ στο διαστημικό κέντρο της Σουηδίας

admin

Η κλιματική κρίση απειλεί τις καλλιέργειες σε όλη την Ευρώπη – Νέα προβλήματα φέρνει η παρατεταμένη καλοκαιρία

admin

Επικίνδυνος για τις ευάλωτες ομάδες ο συνδυασμός αφρικανικής σκόνης και υψηλών θερμοκρασιών

admin
Translate »
×