Image default
ΒΙΝΤΕΟΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ένθετο Υγεία: Αυξητικές τάσεις στις μεταμοσχεύσεις πνευμόνων στην Ελλάδα – 19 μεταμοσχεύσεις σε 3 χρόνια

Οι μεταμοσχεύσεις πνευμόνων ξεκίνησαν πρόσφατα στην Ελλάδα και μέχρι το 2020 οι ασθενείς έπρεπε να φύγουν στο εξωτερικό για να μεταμοσχευθούν.

Η κ. Χρυσούλα Σκληρού πήγε στη Μελβούρνη πριν από 6 χρόνια και κατάφερε να βρει αμέσως μόσχευμα. Τόσα χρόνια όμως βρίσκεται μακριά από την οικογένειά της. Όπως ανακοινώθηκε στο Πανελλήνιο Πνευμονολογικό Συνέδριο, οι μεταμοσχεύσεις πνευμόνων γίνονται πλέον με επιτυχία και οι τάσεις είναι αυξητικές.

Δείτε ακόμα στο ένθετο «ΥΓΕΙΑ» στο ΕΡΤNEWS:

– Η πνευμονική αρτηριακή υπέρταση είναι μία σπάνια νόσος, που δεν μπορεί να διαγνωστεί εύκολα ακόμα και από ειδικούς γιατρούς. Η καθημερινότητα των ασθενών είναι πολύ δύσκολη με βασικό σύμπτωμα τη δύσπνοια. Στην Κυψέλη, έχει δημιουργηθεί από το σύλλογο ασθενών της νόσου ένας ξενώνας για όσους έρχονται από άλλες πόλεις και χρειάζονται νοσηλεία στην Αθήνα.

-Η επίδραση του κορονοϊού συνεχίζει να ταλαιπωρεί για μεγάλο χρονικό διάστημα άτομα με ημικρανία. Σε μεγάλη ελληνική μελέτη -η οποία πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά κατά την πρώτη περίοδο της πανδημίας – 2105 πάσχοντες από ημικρανίες, ρωτήθηκαν για τον αντίκτυπο της COVID-19 και των περιοριστικών μέτρων στην πάθησή τους. Η έρευνα έγινε για λογαριασμό του Συλλόγου Ασθενών με Ημικρανία και Κεφαλαλγία Ελλάδας. Η έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο έγκριτο επιστημονικό περιοδικό ΒΜC Νeurology, ανέδειξε, επίσης, τον σημαντικό αντίκτυπο της ημικρανίας στην εργασία, στην οικογενειακή και στην κοινωνική ζωή των πασχόντων, καθώς και τον βαρύ συναισθηματικό της αντίκτυπο. Δείτε τα αποτελέσματά της έρευνας στο ένθετο «ΥΓΕΙΑ».

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΣΜΑΡΑΓΔΑ ΑΓΟΡΟΓΙΑΝΝΗ

www.ertnews.gr


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWSΜαρία Νικολαΐδου

Σχετικές αναρτήσεις

Δήμος Θεσσαλονίκης: Περίπου 5,5 εκατ. ευρώ τα ανείσπρακτα πρόστιμα από κλήσεις

admin

Δήμος Θερμαϊκού: Στρατηγικό σχέδιο τουριστικής προβολής και εξωστρέφειας

admin

Θεσσαλονίκη: Πορεία μνήμης για τα 109 χρόνια από τη Γενοκτονία των Αρμενίων

admin