Image default
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Έπεσε… μαχόμενος στην Ιταλία ο ΠΑΟΚ

 

Η ομάδα του Άρη Λυκογιάννη έφτασε πολύ κοντά στην ανατροπή κόντρα στη Σάσαρι, αλλά γνώρισε την ήττα με 82-78 για την 4η αγωνιστική του Basketball Champions League.

Το ξέσπασμα του ΠΑΟΚ στην τέταρτη περίοδο δεν ήταν αρκετό για να του χαρίσει μία σπουδαία ανατροπή στην Ιταλία. Η Σάσαρι διατήρησε το προβάδισμα που “έχτισε” από την πρώτη περίοδο και πήρε την πρώτη της νίκη στον έβδομο όμιλο του Basketball Champions League. Κορυφαίος για τους Ιταλούς ο Εϊμάντας Μπέντζιους με 16 πόντους, ενώ από τους Θεσσαλονικείς ξεχώρισε ο Ράιλι με 20 πόντους και ακολούθησε ο Χαντς με 19.

Ο αγώνας

Το παιχνίδι άνοιξε με καλάθι του Τζόουνς (2-0) και τρίποντο του Μπέντζιους, που έδωσαν στη Σάσαρι το προβάδισμα με 5-0. Οι πρώτοι πόντοι των “ασπρόμαυρων” ήρθαν στη συμπλήρωση των τριών λεπτών (5-2), αλλά στη συνέχεια κατάφεραν να… συνοδοιπορήσουν με την αντίπαλό τους, περνώντας και μπροστά στο σκορ (9-10). Οι Ιταλοί ανέβασαν “στροφές” πήραν εκ νέου προβάδισμα πέντε πόντων και το διατήρησαν έως την ολοκλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου (19-14).

Στη δεύτερη περίοδο, η Σάσαρι κράτησε τον ΠΑΟΚ ξανά δίχως σκορ για τρία λεπτά και ανέβασε τη διαφορά του αγώνα στους 12 πόντους (26-14), προτού πετύχει τρίποντο ο Φράνκε για το 26-17. Η ομάδα του Άρη Λυκογιάννη δεν είχε καλές επιλογές στην επίθεση και “κολλούσε” στο σκορ, με αποτέλεσμα η ιταλική ομάδα να ανεβάσει τη διαφορά στους 14 βαθμούς (33-19). Οι φιλοξενούμενοι δεν άφησαν να δοθεί μεγαλύτερη έκταση στο σκορ και μείωσαν στους 8 (36-28), δύο λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου. Ο ΠΑΟΚ απείχε δύο τρίποντα από την ισοφάριση (36-30), αλλά ένα ξέσπασμα της Σάσαρι έφερε το ματς στο 40-30 για την ανάπαυλα.

Εν συνεχεία, ο ΠΑΟΚ κλήθηκε για ακόμη μία φορά να πορευτεί σε ρόλο… κυνηγού, προσπαθώντας να ροκανίσει τη διαφορά. Παρά τις προσπάθειες του “δικεφάλου του βορρά”, η Σάσαρι διατηρούσε το +10 (49-39) στα πρώτα πέντε λεπτά της περιόδου. Το σύνολο του Άρη Λυκογιάννη αδυνατούσε να πλησιάσει όσο θα ήθελε στο σκορ, καθώς οι Ιταλοί… εξαφάνιζαν συνεχώς την προσπάθειά του να ρίξει τη διαφορά σε μονοψήφιο αριθμό. Η Σάσαρι προηγούταν με 60-46, δύο λεπτά πριν το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου, ωστόσο οι Θεσσαλονικείς δεν εγκατέλειψαν τα… όπλα και έκλεισαν την περίοδο στο -8 (63-55).

Στην αρχή της τέταρτης και τελευταίας περιόδου, ο ΠΑΟΚ έβαλε… φωτιά στο παιχνίδι, καθώς μείωσε τη διαφορά για ακόμη μία φορά στους 6 πόντους (63-57). Ο Ράιλι ευστόχησε σε σημαντικό τρίποντο και έφερε τους “ασπρόμαυρους” στο -3 (63-60). Ο Χαντς πήρε τη σκυτάλη στο σκορ και έκανε το 63-62, αλλά ο Τζόουνς έδωσε… ανάσα στη Σάσαρι για το 66-62, προτού απαντήσει με τον δικό του τρόπο ξανά ο Ράιλι (66-65). Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, καθώς οι Ιταλοί προηγήθηκαν για 7 πόντους (73-66) και έσπρωξαν ξανά στα… σχοινιά τους “ασπρόμαυρους”. Ο “δικέφαλος του βορρά”, όμως, “πέταξε” ξανά και μείωσε στους 2 πόντους (75-73), 1’50” πριν το τέλος. Παρ’ όλα αυτά, η Σάσαρι ήταν η ομάδα που χαμογέλασε τελευταία, καθώς κατάφερε να πάρει τη νίκη με 82-78.

Τα δεκάλεπτα: 19-14, 40-30, 63-55, 82-78.


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWS SPORTΑίθουσα Σύνταξης

Σχετικές αναρτήσεις

Τα δεδομένα για Κάρμο και η ρήτρα της Πόρτο

admin

Επανέρχεται η Γαλατασαράι για τον Έρικσεν

admin

Φασούλας: «Επίτιμος πρόεδρος στην ΕΟΚ μόνο ο Γκάλης»

admin
Translate »
×