Image default
ΒΙΝΤΕΟΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έρευνα αγοράς των καταναλωτών για το πετρέλαιο θέρμανσης – Πάνω από το 1,40 € η τιμή εκκίνησης

Τα τηλέφωνα στα πρατήρια καυσίμων άρχισαν να χτυπούν με τους καταναλωτές να κάνουν έρευνα για το πού θα κυμανθούν οι τιμές του πετρελαίου θέρμανσης ενώ ελάχιστες είναι οι προπαραγγελίες. Οι τιμές του πετρελαίου προβλέπονται τσουχτερές λένε οι πρατηριούχοι μετά την απόφαση του ΟΠΕΚ για μείωση της ημερήσιας παραγωγής.

Το πετρέλαιο κίνησης θα παρασύρει και το θέρμανσης, το οποίο θα ξεπεράσει το 1 ευρώ και 40 λεπτά όταν θα ξεκινήσει η διάθεση εκτιμούν οι επαγγελματίες.

Πάντως λόγω των οικονομικών συνθηκών, καταναλωτές σκέφτονται να στραφούν και πάλι στο πετρέλαιο το οποίο όπως υποστηρίζουν είναι φθηνότερο σε σχέση με τις υπόλοιπες μορφές θέρμανσης.

Το επίδομα που θα λάβουν φέτος οι δικαιούχοι θα είναι αυξημένο σε σχέση με την περσινή σεζόν, ενώ οι αγοραστές θα το προμηθευτούν φθηνότερα κατά 25 λεπτά το λίτρο λόγω της κρατικής επιδότησης. Επιπλέον, νέοι δικαιούχοι του επιδόματος και όσοι έχουν τη δυνατότητα να επιστρέψουν στο πετρέλαιο θα λάβουν διπλάσια επιδότηση.

Η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης ξεκινά το Σάββατο στις 15 Οκτωβρίου, λόγω της ημέρας η επίσημη έναρξη θα γίνει στις 14, ημέρα Παρασκευή, ενώ στα τέλη του μήνα αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΡΟΓΛΟΥ

www.ertnews.gr


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWSΜαρία Καλτσίδη

Σχετικές αναρτήσεις

Το ΑΠΘ στο… διάστημα – Η ομάδα ΒΕΑΜ στο διαστημικό κέντρο της Σουηδίας

admin

Η κλιματική κρίση απειλεί τις καλλιέργειες σε όλη την Ευρώπη – Νέα προβλήματα φέρνει η παρατεταμένη καλοκαιρία

admin

Επικίνδυνος για τις ευάλωτες ομάδες ο συνδυασμός αφρικανικής σκόνης και υψηλών θερμοκρασιών

admin
Translate »
×