Έρχονται να μοιράσουν την πίτα της τηλεθέασης: Οι 4 νέες σειρές που εισβάλουν στο πρόγραμμα των καναλιών στο β’ μισό της σεζόν
Τέσσερις ολοκαίνουργιες σειρές θα κάνουν οσονούπω την εμφάνισή τους στο πρόγραμμα των καναλιών, παίρνοντας θέση στην prime time ζώνη με σκοπό να κερδίοσουν τη δύσκολη φετινή μάχη της τηλεθέασης.
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό των ιδιωτικών καναλιών και της ΕΡΤ, τα νέα σήριαλ θα κάνουν πρεμιέρα στο β’ μισό της τρέχουσας τηλεοπτικής σεζόν, δηλαδή αμέσως μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων, προκειμένου να καλυφθούν κενά και να υπάρξει ανανέωση στη βραδινή ζώνη στην οποία φέτος ο ανταγωνισμός είναι -δίχως την παραμικρή αμφιβολία- τεράστιος.
Οι αποτυχίες της σεζόν: Οι τρεις σειρές που δεν γλιτώνουν το πρόωρο φινάλε
Ποιες είναι οι νέες, πολυαναμενόμενες σειρές που εισβάλουν στην prime time;
«Η Μαρία που έγινε Κάλλας» – ΕΡΤ1
Σε σκηνοθεσία και σενάριο της Όλγας Μαλέα, με πλειάδα εξαιρετικών και καταξιωμένων ηθοποιών και συντελεστών, η βιογραφική σειρά «Η Μαρία που έγινε Κάλλας» καταγράφει την πορεία της άγνωστης Μαρίας κατά την περίοδο της Κατοχής στην Αθήνα, προτού γνωρίσει την αποθέωση και μεταμορφωθεί στη μεγαλύτερη ντίβα όλων των εποχών.
Πρόκειται για ένα δράμα εποχής, βασισμένο σε αληθινά γεγονότα. Η σειρά περιγράφει μια σύγχρονη ιστορία διεθνούς απήχησης, μ’ έναν ισχυρό γυναικείο χαρακτήρα που έγινε λαοφιλές είδωλο. Η Μαρία Κάλλας είναι η πρώτη γυναίκα που εξαργύρωσε εμπορικά το όνομά της και αυτή η γυναίκα ήταν Ελληνίδα.
Η σειρά βασίζεται στη συλλογή πληροφοριών από το βιβλίο «Η άγνωστη Κάλλας» του ιστορικού Νικόλα Πετσάλη-Διομήδη.
Παίζουν: Κλεοπάτρα Ελευθεριάδου (πρωτοεμφανιζόμενη λυρική σοπράνο και φοιτήτρια υποκριτικής, στον ρόλο της Μαρίας), Ελένη Ράντου (Λίτσα, μητέρα της Μαρίας), Ρένια Λουιζίδου (Ελβίρα, Ισπανίδα δασκάλα), Demy (Τζάκι, αδελφή της Μαρίας), Ιωάννης Παπαζήσης (Μαγκλιβέρας, βαρύτονος, εραστής της Μαρίας), Μάξιμος Μουμούρης (Μπόντμαν, Γερμανός αρχαιοκάπηλος).
Επίσης, συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Νίκος Ορφανός, Αλέξανδρος Βάρθης, Χάρης Γρηγορόπουλος, Γιώργος Δεπάστας, Αντριάνα Μπάμπαλη, Εύη Μάζη, Michael Edwards, Dirk Walter Sikorski, Michael Seibel, Chris Scott, Κωνσταντίνος Ανταλόπουλος κ.ά.
«Να με λες μαμά» – ALPHA
Βασισμένο στη μίνι σειρά «Mother», το «Να με λες μαμά» θα πραγματεύεται την κακοποιητική συμπεριφορά που υφίσταται ένα παιδί από τη μητέρα του και θα αποτελείται από 8 επεισόδια στο σύνολο σε σκηνοθεσία Αντώνη Αγγελόπουλου.
Στον πρωταγωνιστικό ρόλο θα δούμε τη Μαρία Κίτσου -στην πρώτη της τηλεοπτική δουλειά μετά τις «Άγριες Μέλισσες» και τη «Μάγισσα» του ΑΝΤ1-, ενώ θα συμμετάσχουν η Ελένη Κοκκίδου -που επιστρέφει στον ALPHA μετά την αποχώρησή της από τη «Μουρμούρα»- και η Φιλαρέτη Κομνηνού.
Η σειρά θα είναι εβδομαδιαία και αναμένεται να εντυπωσιάσει τόσο με τις σκληρές της σκηνές όσο και με τις καθηλωτικές ερμηνείες του cast.
Η Μαρία Κίτσου (Ξένια Στασινού) είχε δηλώσει πρόσφατα για τον νέο ρόλο της στη σειρά: «Η σειρά αφορά στη παιδική κακοποίηση, oπότε χάρηκα πολύ που μου ανέθεσαν αυτό το ρόλο. Τον αποδέχτηκα με πολύ μεγάλη χαρά και όρεξη. Υποδύομαι μία επιστήμονα, μία ορνιθολόγο, η οποία ανακαλύπτει ότι ένα κοριτσάκι στο χωριό στο οποίο δουλεύει, κακοποιείται. Και αποφασίζει να το απαγάγει».
Το σενάριο είναι έτοιμο, κάνει πίσω ο ΑΝΤ1: Η πολυαναμενόμενη σειρά που μένει ξαφνικά εκτός προγράμματος
«Πόρτο Λεόνε, στο δρόμο με τα κόκκινα φανάρια» – ALPHA
Με τον Βασίλη Μπισμπίκη στον πρωταγωνιστικό ρόλο και παραγωγής της εταιρείας «Αργοναύτες», η νέα δραματική σειρά του ALPHA φέρνει στις οθόνες μας μεγάλα ονμόματα όπως την Κλέλια Ρένεση, τον ΑντώνηςΚαρυστινό, τη Μαρίνα Ασλάνογλου και τον Αλέκο Συσσοβίτη.
Η ιστορία θα διαδραματίζεται στα μέσα του προηγούμενου αιώνα, στον Πειραιά του ’50 και του ’60, από τη μία στα κακόφημα στενά της Τρούμπας και από την άλλη στα αριστοκρατικά σπίτια της Καστέλλας, ωστόσο η υπόθεση ουδεμία σχέση θα έχει με την εμβληματική ταινία «Τα κόκκινα φανάρια».
Τη σκηνοθεσία υπογράφουν ο Γιώργος Κορδέλλας και ο Βασίλης Τσελεμέγκος, ενώ το σενάριο είναι της Ρένας Ρίγγα.
«Δικαιοσύνη» – ALPHA
Άλλη μία από τις σειρές που παράγει για την τηλεόραση μέσω της Primavisione ο Διονύσης Παναγιωτάκης καταλήγει στον ALPHA, μετά από την παραγωγή του σήριαλ «Διάφανη Αγάπη».
Η αστυνομική δραματική σειρά «Δικαιοσύνη» θα βασίζεται στην ξένη τηλεοπτική σειρά «Above Suspicion», ένα βρετανικό αστυνομικό δράμα βασισμένο στη σειρά μυθιστορημάτων της Anna Travis που έγραψε η Lynda La Plante.
Μέχρι τώρα, δεν έχουν γίνει γνωστά περισσότερα.
The post Έρχονται να μοιράσουν την πίτα της τηλεθέασης: Οι 4 νέες σειρές που εισβάλουν στο πρόγραμμα των καναλιών στο β’ μισό της σεζόν appeared first on Dailymedia & News.
Μετάβαση στην Πηγή
Author: Dailymedia Newsroom