Image default
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Έσωσε την… παρτίδα ο Κασεμίρο

 

Η Τσέλσι και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1, στο ντέρμπι της 13ης αγωνιστικής, με τον Βραζιλιάνο μέσο να “χαρίζει” στην ομάδα του το βαθμό της ισοπαλίας.

Η Τσέλσι, υποδέχθηκε στο “Στάμφορντ Μπριτζ” τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, για την 13η αγωνιστική του αγγλικού πρωταθλήματος και ήρθαν ισόπαλες με 1-1. Για την ιστορία, οι πέντε τελευταίες αναμετρήσεις μεταξύ τους (μαζί με τη σημερινή), έχουν λήξει ισόπαλες, ενώ η τελευταία νίκη να ανήκει στους Λονδρέζους, όταν επικράτησαν στο Κύπελλο Αγγλίας, τον Ιούλιο του 2020 με 3-1 στο “Θέατρο των Ονείρων”.

Ο αγώνας

Η πρώτη καλή στιγμή, ήρθε για τους “κόκκινους διαβόλους” στο 9ο λεπτό, όταν ο Σο με ένα διαγώνιο σουτ, απείλησε τον Κέπα, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το του αριστερό δοκάρι. Στο 13ο λεπτό, ο Άντονι σύγκλινε και σούταρε φαλτσαριστά, αλλά ο γκολκίπερ των “μπλε” απομάκρυνε σε κόρνερ. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτε, ήταν ανώτερη στο πρώτο μέρος και στο 33′ έχασε άλλη μία ευκαιρία, με τον Ράσφορντ να σουτάρει από διαγώνια θέση, αλλά και πάλι ο Κέπα αρνήθηκε την παραβίαση της εστίας του. Στο 45′, ο Άντονι είχε μία σπουδαία ευκαιρία, προκειμένου να βάλει μπροστά στο σκορ τους “μπέμπηδες”, αλλά το σουτ που “εξαπέλυσε” μέσα από την περιοχή, πέρασε ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Κέπα. Έτσι, οι δύο ομάδες αποχώρησαν για τα αποδυτήρια χωρίς σκορ, με τους φιλοξενούμενους να έχουν “σπαταλήσει” αρκετές καλές στιγμές, για να πάρουν το προβάδισμα.

Το δεύτερο μέρος, ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να παίζουν πιο “κλειστά”, χωρίς να αφήνουν δικαιώματα, προκειμένου να απειλήσουν η μία την άλλη. Στο 57ο λεπτό, οι άνθρωποι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, είδαν τον Ράφαελ Βαράν, να πέφτει κάτω και λίγο αργότερα να αποχωρεί τραυματίας, έχοντας βάλει τα κλάματα. Επιπλέον, υπάρχουν φόβοι για πιθανή απουσία του από το επερχόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο. Στο 73ο λεπτό, η Τσέλσι στην πρώτη της ουσιαστική τελική, έφτασε μία ανάσα από το γκολ. Ο Τσαλομπά, πήδηξε πιο ψηλά από όλους, έπιασε την κεφαλιά, αλλά έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Ντε Χέα. Τρία λεπτά αργότερα, οι “κόκκινοι διάβολοι” απάντησαν με τον Μπρόυνο Φερνάντες να “εξαπολύει” ένα σουτ, αλλά η προσπάθεια του πέρασε ψηλά, μακριά από την εστία του Κέπα.

Στο 84ο λεπτό, ο Μακ Τόμινεϊ ανέτρεψε τον Μπρόγια σε μία αψυχολόγητη ενέργεια, ο ρέφερι υπέδειξε την άσπρη βούλα και ο Ζορζίνιο, ο οποίος ανέλαβε την εκτέλεση, έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Ντε Χέα και έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του. Στις καθυστερήσεις της αναμέτρησεις, ο Κασεμίρο… έσωσε την παρτίδα για τη Γιουνάιτεντ, πιάνοντας μία καταπληκτική κεφαλιά, η οποία κατέληξε στα δίχτυα, παρά την εξαιρετική προσπάθεια του Κέπα να απομακρύνει.

ΓΚΟΛ: 87′ Ζορζίνιο / 90’+4′ Κασεμίρο

Κίτρινες:  / 32′ Άντονι

Τσέλσι (Γκρέιαμ Πότερ): Κέπα, Τσαλομπά, Τιάγκο Σίλβα, Κουκουρέγια (36′ Κόβασιτς), Αθπιλικουέτα, Ζορζίνιο, Λόφτους-Τσικ (Κουκουεμέκα 79′), Τσίλγουελ, Μάουντ, Στέρλινγκ (Μπρόχα 79′), Ομπαμεγιάνγκ (Πούλισικ 74′)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεν (Έρικ Τεν Χαγκ): Ντε Χέα, Νταλότ, Βαράν (Λίντελοφ 59′), Μαρτίνες, Σο, Καζεμίρο, Έρικσεν (Μακ Τόμινεϊ 80′), Άντονι, Φερνάντες, Σάντσο (Φρεντ 52′), Ράσφορντ (Ελάνγκα 80′)


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWS SPORTΑίθουσα Σύνταξης

Σχετικές αναρτήσεις

Πτώση στο νούμερο 12 για τον Τσιτσιπά

admin

Μονομαχία των περσινών φιναλίστ… με φόντο τον τελικό

admin

Συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία

admin
Translate »
×