Image default
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Έσωσε την… παρτίδα στο τέλος η Θέλτα

 

Οι “Κέλτες” κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 89′ χάρη σε γκολ του Αϊντό και να κλέψουν το βαθμό της ισοπαλίας, ισοφαρίζοντας σε 1-1. Στο πρώτο μέρος είχε “ανοίξει” το σκορ για τους “αθουλόνες” ο Ουνάλ με καταπληκτική εκτέλεση φάουλ.

Η Θέλτα υποδέχθηκε τη Χετάφε στο “Μπαλαΐδος, για την 11η αγωνιστική του ισπανικού πρωταθλήματος. Οι “Κέλτες” κατάφεραν να… σώσουν την παρτίδα στο 89ο λεπτό της αναμέτρησης και έφτασαν τους 11 βαθμούς και την 13η θέση. Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι, έχουν συγκεντρώσει 10 βαθμούς και βρίσκονται στην 17η, μόλις μία θέση πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Ο αγώνας

Το παιχνίδι ξεκίνησε, με τη Θέλτα να ψάχνει ένα γρήγορο γκολ, που θα της… λύσει τα πόδια και το κατάφερε στο 12ο λεπτό, αλλά ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Οι γηπεδούχοι, συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο της μπάλας και προσπαθούσαν να απειλήσουν την εστία του Σόρια. Τα υπόλοιπα λεπτά, οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν να προσφέρουν ιδιαίτερες συγκινήσεις και εκεί που όλα έδειχναν… λευκή ισοπαλία για την ανάπαυλα, η Χετάφε κατάφερε να “σοκάρει” τη Θέλτα. Ο Ουνάς, ανέλαβε την εκτέλεση ενός κερδισμένου φάουλ έξω από την περιοχή και με ένα εντυπωσιακό φαλτσαριστό σουτ, έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Μαρκεσίν, ο οποίος ήταν ανήμπορος να αντιδράσει. Έτσι οι φιλοξενούμενοι, είχαν το “κεφάλι” στο σκορ στο τέλος του πρώτου 45λεπτου.

Στο δεύτερο μέρος, οι “Κέλτες” είχαν τη συντριπτική κατοχή της μπάλας και έψαχναν τρόπο να ισοφαρίσουν το γκολ του Ουνάλ. Στο 53ο λεπτό της αναμέτρησης, λίγο έλειψε η Θέλτα να φέρει το παιχνίδι στα… ίσα. Ο Βέιγκα βρέθηκε ελεύθερος στη γωνία της περιοχής και με ένα φοβερό σουτ ήθελε να νικήσει τον Σόρια, ο οποίος με μία εντυπωσιακή επέμβαση κράτησε την εστία του ανέπαφη. Στο 64′ ο Γκαλάν, δοκίμασε τα πόδια του, αλλά η προσπάθεια του πέρασε ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια του γκολκίπερ της Χετάφε. Στο 70ο λεπτό, η Θέλτα είχε τον απόλυτο έλεγχο της μπάλας με κατοχή 70-30 και προσπαθούσε να βρει την κατάλληλη ευκαιρία, προκειμένου να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα της Χετάφε. Η πίεση της Θέλτα, μετουσιώθηκε σε γκολ, όταν ο Άσπας έβγαλε μία φοβερή σέντρα από τα δεξιά και ο Αϊντό με κεφαλιά… πύραυλο κατάφερε να δώσει το βαθμό της ισοπαλίας στην ομάδα του.

ΓΚΟΛ: 89′ Αϊντό / 43′ Ουνάλ

Κίτρινες: 42′ Νούνιες / 85′ Μάτα

Θέλτα (Εντουάρντο Κουντέτ): Μαρκεσίν, Μάγιο, Αϊντό, Νούνιες, Γκαλάν, Μπελτράν (Τάπια 79′), Ροντρίγκες, Βέιγκα (Ντε Λα Τόρε 79′), Τσέρβι (Πέρες 65′), Άσπας, Λάρσεν (Πασιένσια 65′)

Χετάφε (Κίκε Φλόρες): Σόρια, Ανγκιλέρι, Ντουάρτε, Μίτροβιτς, Ντιένε, Σάντσεθ, Μακσίμοβιτς, Μίγια (Σεοανέ 84′), Αλγκόμπια, Ουνάλ (Μάτα 84′), Μαγιοράλ (Πορτού 72′)

 


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWS SPORTΑίθουσα Σύνταξης

Σχετικές αναρτήσεις

Κοντά στην Σάο Πάολο ο Μπενίτεθ

admin

Θρυλική υποδοχή για τους θριαμβευτές της Κωνσταντινούπολης (ΦΩΤΟρεπορτάζ+video)

admin

Θρυλική υποδοχή για τους θριαμβευτές της Κωνσταντινούπολης

admin