Image default
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Έσωσε την παρτίδα στο 90+7’…

 

Σε ένα συγκλονιστικό ματς, ο ΠΑΟΚ με “χρυσό σκόρερ τον Ολιβέιρα στις καθυστερήσεις του αγώνα, γύρισε το 0-2 σε 2-2 και πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας κόντρα σε έναν αξιόμαχο Αστέρα Τρίπολης.

Για την 9η αγωνιστική της Super League, ο Αστέρας Τρίπολης παραλίγο να σοκάρει τον ΠΑΟΚ. Οι Αρκάδες προηγήθηκαν με 2-0 στην Τούμπα, αλλά ο “Δικέφαλος του Βορρά” ισοφάρισε στο 90+7′ με χρυσό σκόρερ τον Ολιβέιρα.

Ο αγώνας

Ο ΠΑΟΚ από τα πρώτα λεπτά πίεζε ψηλά, θέλοντας να ανοίξει νωρίς το σκορ. Ο Αστέρας στη συνέχεια έριξε τον ρυθμό και κέρδισε μέτρα στο γήπεδο. Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς για τον “Δικέφαλο του Βορρά” ήρθε στο 19′, με τον Τσαούση να κάνει το σουτ έξω από την περιοχή, τον Ολιβέιρα να κάνει το κοντρόλ και να γυρίζει στέλνοντας τη μπάλα άουτ. Στο 28′ είχαμε την πρώτη σημαντική στιγμή για τους Αρκάδες, με τον Σίτο να κάνει το σουτ και να στέλνει τη μπάλα λίγο άουτ, μια φάση που έδειχνε πάντως να ελέγχει ο Κοτάρσκι. Νέα ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους στο 29′, αλλά ο κίπερ των γηπεδούχων είπε “όχι” στον Γκαρντάφσκι.

Στο 44′ ο ΠΑΟΚ έχασε μεγάλη ευκαιρία, με τον Παπαδόπουλο να σταματάει με το δεξί του πόδι το κοντινό σουτ του Ντάντας. Το ημίχρονο έκλεισε με τον Αστέρα μπροστά στο σκορ. Ο Σίτο έκανε το φάουλ, ο Γκαρντάβσκι με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Κοτάρσκι και ο Στάνκο ανενόχλητος με νέα κεφαλιά έκανε το 1-0 για τους Αρκάδες.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Αστέρα να πετυχαίνει και δεύτερο γκολ και να παγώνει την Τούμπα. Ο Ρεγκίς ανατράπηκε από τον Ζίβκοβιτς μέσα στην περιοχή, κέρδισε πέναλντι, ο Τιλίκα ευστόχησε και έκανε το 2-0 στο 54′. Ωραία ανάπτυξη από τους παίκτες του ΠΑΟΚ στο 61′. Νάρεϊ και Ντάντας αντάλλαξαν όμορφα την μπάλα και ο πρώτος έκανε ένα δυνατό σουτ. Ο Παπαδόπουλος απομάκρυνε με τα πόδια και ο Πορτογάλος μέσος πήρε το ριμπάουντ, αλλά το σουτ κατέληξε άουτ.

Στα τελευταία λεπτά ο ΠΑΟΚ έφτανε στην περιοχή του Αστέρα, αλλά δεν μπορούσε να κάνει την τελική φάση. Στο 77′ ο “Δικέφαλος του Βορρά” έχασε τεράστια ευκαιρία, με τον Ολιβέιρα να αστοχεί με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής ανενόχλητος. Στο 80′ ο ΠΑΟΚ κέρδισε πέναλντι μέσω VAR, σε μαρκάρισμα του Γκαρντάφσκι πάνω στον Κωνσταντέλλια. Ο Κούρτιτς ευστόχησε και μείωσε σε 2-1. Οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου δεν σταμάτησαν να πιέζουν και έψαχναν το γκολ της ισοφάρισης.

Στο 88′ ο Παπαδόπουλος ήταν στη σωστή θέση και σταμάτησε το δυνατό σουτ του Κούρτιτς. Τίποτα δεν άλλαξε στο ματς, το 2-1 υπέρ των Αρκάδων παρέμεινε και ο Αστέρας πήρε ένα σπουδαίο διπλό μέσα στην Τούμπα επί του ΠΑΟΚ.

Γκολ: 81′ Κούρτιτς (πεν.), 90+7′ Ολιβέιρα / 45+2′ Στάνκο, 54′ Τιλίκα

Κίτρινες: 53′ Ζίβκοβιτς, 56′ Κούρτιτς / 75′ Τιλίκα, 80′ Γκαρντάφσκι, 90+1′ Παπαδόπουλος, 90+2′ Σίτο, 90+3′ Κωστέας, 90+5′ Ιγκλέσιας

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Λύρατζης (39′ Ζίβκοβιτς), Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Τσαούσης (32′ Σάστρε), Ντάντας (67′ Σβαμπ), Κούρτιτς, Νάρεϊ, Ελ Καντουρί (46′ Μπίσεσβαρ), Αουγκούστο (67′ Κωνσταντέλλιας), Ολιβέιρα

Αστέρας Τρίπολης (Ηρακλής Μεταξάς):Παπαδόπουλος, Γκαρντάφσκι, Ατιένθα, Τζουκάνοβιτς, Τασουλής, Μουνάφο, Στάνκο, Ρεγκίς (72′ Ιγκλέσιας), Σίτο, Μπαρτόλο (82′ Μπενίτο), Τιλίκα (88′ Κωστέας)


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWS SPORTΑίθουσα Σύνταξης

Σχετικές αναρτήσεις

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός: Οι διαιτητές του Game 2

admin

Το πρωινό χαλάρωμα του τριφυλλιού πριν το Game 2 με τη Μακάμπι (video)

admin

Κάλενς: «Όλο και πιο κοντά, πάμε ΑΕΚ»

admin