ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ήχοι των παραδοσιακών χάλκινων από την Εράτυρα Κοζάνης «πλημμυρίζουν» το κέντρο της Θεσσαλονίκης

Με παραδοσιακά κεράσματα, κρασί, τσίπουρο, χάλκινα από την Εράτυρα Κοζάνης, χορούς και τραγούδι μπήκε σε γιορταστικό κλίμα η Σχολή Θετικών Επιστημών.

Το γλέντι στήθηκε μετά από την παρουσίαση της έκθεσης φωτογραφίας με στιγμιότυπα από το εορταστικό δωδεκαήμερο σε περιοχές της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, στο φουαγιέ του αμφιθεάτρου «Εμπειρίκου» της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ. Την έκθεση με τίτλο «Η Μακεδονία γιορτάζει», διοργανώνει το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Ψηφιακών Μέσων-Υπολογιστικής Νοημοσύνης του Τμήματος Πληροφορικής ΑΠΘ και θα διαρκέσει έως τις 22 Δεκεμβρίου . Μετά θα μεταφερθεί στην Εράτυρα. Την ελπίδα η έκθεση να ξεκινήσει ακαδημαϊκή γιορτινή παράδοση εξέφρασε ο καθηγητής του τμήματος Πληροφορικής και επιμελητής της, Ιωάννης Πήτας.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις των Μπουμπουσιαριών στην Εράτυρα, θα κορυφωθούν στις 2 Ιανουαρίου ο πρόεδρος της κοινότητας Γιώργος Βάρκας απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση σε όλο τον κόσμο για να επισκεφθεί την Εράτυρα και να γλεντήσει στις εκδηλώσεις. Παραδοσιακή κουλούρα δώρισαν οι προσκεκλημένοι από την Εράτυρα στην κοσμήτορα της Σχολής Θετικών Επιστημών, Χαρά Χαραλάμπους. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με πατινάδα που ακολούθησε την διαδρομή ΑΠΘ- πλατεία Αριστοτέλους συνοδεία χάλκινων, κουδουνιών και Μπουμπουσιαριών (καρναβαλιών).

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ρεπορτάζ: Στέλιος Νικητόπουλος

www.ertnews.gr


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWSΜαρία Καλτσίδη

Πως σας φάνηκε το αρθρο?

ΑΠΙΘΑΝΟ
0
ΚΑΛΟ
0
ΜΕ ΑΡΕΣΕ
0
ΟΚ ΔΕΝ ΤΡΕΛΑΘΗΚΑ
0
ΧΑΧΑ ΕΛΑ ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΙΣ
0

You may also like

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αγρότες έκαναν έκπληξη με τούρτα στην υποδιοικήτρια της αστυνομίας που είχε γενέθλια 09-12-25 18:43 σε Viral, Ελλάδα Χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ανάγνωσης Αγρότες έκαναν έκπληξη με τούρτα στην υποδιοικήτρια της αστυνομίας που είχε γενέθλια 12 SHARES Share on Facebook Share on Twitter Μια απρόσμενη αλλά θερμή έκπληξη περίμενε μια υποδιοικήτρια της αστυνομίας από τους αγρότες στο Κάτω Νευροκόπι Δράμας, την ημέρα των γενεθλίων της. Μια τούρτα έκπληξη από τους αγρότες Στο τελωνείο της Εξοχής, εκεί όπου έχουν σταθμεύσει τα τρακτέρ και συνεχίζονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις, οι αγρότες επιφύλαξαν μια τρυφερή κίνηση στην υποδιοικήτρια της αστυνομίας. Η ίδια συμμετείχε στη διαχείριση του μπλόκου και, με αφορμή τα γενέθλιά της, οι παρόντες αγρότες της προσέφεραν μια τούρτα ως έκπληξη. 185a470f53434cddae296b688640980d Συνοδευόμενη από χαμόγελα και θερμές ευχές, η χειρονομία αυτή δεν ήταν μόνο για τα γενέθλιά της, αλλά και για να εκφράσουν οι αγρότες την ευγνωμοσύνη τους. «Σε ευχαριστούμε που είσαι πάντα δίπλα μας, φροντίζεις για την ασφάλειά μας και είσαι δίκαιη απέναντι σε όλους μας», της είπαν, αναγνωρίζοντας τη στάση της μέσα στις δυσκολίες των ημερών. Δείτε το βίντεο: Συνεχίζεται ο αποκλεισμός στο τελωνείο Εξοχής Παρά τη συγκινητική στιγμή με την τούρτα, η καθημερινότητα των κινητοποιήσεων συνεχίζεται. Το τελωνείο της Εξοχής θα παραμείνει αποκλεισμένο από τους αγρότες της Δράμας μέχρι τις 8 το βράδυ. Οι συμμετέχοντες θα επανεξετάσουν αύριο τη στρατηγική τους και θα αποφασίσουν αν θα συνεχιστεί η κινητοποίηση ή αν θα προχωρήσουν σε νέες μορφές πίεσης. Δείτε το βίντεο: Μαζική συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε κάλεσμα στην τοπική κοινωνία από τον Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Σύλλογο Κάτω Νευροκοπίου. Η ανταπόκριση ήταν εντυπωσιακή, καθώς πάνω από 400 άτομα συγκεντρώθηκαν στο τελωνείο της Εξοχής. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν πολίτες, μαθητές, εκπρόσωποι φορέων και σωματείων, όλοι με κοινό αίτημα έναν καλύτερο αγροτικό μέλλον και βιώσιμες συνθήκες για τις οικογένειές τους. «Είναι ένας κοινός αγώνας, για όλους μας», είπαν με μια φωνή οι συγκεντρωμένοι, ενώ το παρών έδωσαν και αγρότες από άλλες περιοχές όπως η Καβάλα, ο Νέστος και το Παγγαίο, δείχνοντας ότι η αντίδραση παίρνει πλέον παντοπική διάσταση.

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *