MEDIA

Αδίστακοι οι Πακιστανοί τρομοκράτες – “Θα σου στείλω φωτογραφίες από κάθε νεκρό ή τραυματία”

Συνομιλίες – σοκ μεταξύ των τρομοκρατών, που φέρονται να ετοίμαζαν «λουτρό αίματος» με τρομοκρατικό χτύπημα σε εβραϊκό εστιατόριο – συναγωγή, στου Ψυρρή, είδαν το φως της δημοσιότητας.

«Θέλω 40-50 νεκρούς… Οι πληγές σε βίντεο… Να φαίνονται καθαρά τα τραύματα» είναι μερικά από τα αποσπάσματα διαλόγων από τις επικοινωνίες των δύο συλληφθέντων για τρομοκρατία στην Ελλάδα με τον φερόμενο εγκέφαλο του δικτύου.

Τα όσα λένε μεταξύ τους είναι σοκαριστικά και αποκαλυπτικά αναφορικά με τον τρόπο με τον οποίο φαίνεται ότι ετοιμάζονταν να χτυπήσουν.

Τα μηνύματα που αντάλασσαν οι δύο αλλοδαποί με τον εγκέφαλο από την Τεχεράνη και ήρθαν σήμερα στην επιφάνεια, φέρεται να αφορούσαν το τρομοκρατικό χτύπημα στο εστιατόριο στου Ψυρρή, το οποίο αποσοβήθηκε την τελευταία στιγμή.

Ο διάλογος είναι ενδεικτικός των προθέσεων των τρομοκρατών με τον «εγκέφαλο» της ομάδας που βρισκόταν στο Ιράν, να στέλνει στον Χαϊντέρ οδηγίες για το πώς θα δράσει, υποστηρίζοντας ακόμα ότι θέλει τουλάχιστον 50 νεκρούς και βίντεο που να φαίνονται τα τραύματα από το αιματοκύλισμα που είχαν σκοπό να προκαλέσουν.

Οι διάλογοι που παρουσιάζει το Mega είναι άκρως αποκαλυπτικοί:

«Εγκέφαλος»: Δύο, τρία άτομα πηγαίνετε εκεί και βάλτε φωτιά στην κουζίνα όταν βρείτε ευκαιρία.

Χαϊντέρ: Εγώ θέλω να αξίζουν τουλάχιστον τα χρήματα και θέλω ή στον χώρο ή σε κεντρικό σημείο που να είναι τουλάχιστον 40 με 50 άτομα.

«Εγκέφαλος»: Να γίνει η δουλειά με τέτοιο τρόπο ώστε να μην έχουν περιθώριο, το καταλαβαίνεις;

Χαϊντέρ: Θα γίνει, σου το υπόσχομαι και από τον κάθε τραυματία θα σου στείλω φωτογραφίες και βίντεο.

«Εγκέφαλος»: Ό,τι πληγή και τραύμα θα υπάρχει, να φαίνεται φανερά στο βίντεο.

Μάλιστα, δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο πώς θα παρουσιαστεί η επίθεση αφού πραγματοποιηθεί.

«Εγκέφαλος»: Εσύ κάνε μου τη χάρη να φτιάξεις βίντεο και φωτογραφίες. Εάν δεν μπορούμε να κάνουμε όπως είπαμε, η λύση είναι με ήρεμο τρόπο να πάει κάποιος να κάνει δύο τρεις φωτογραφίες και να έρθει πίσω χωρίς να τον αντιληφθεί κάνεις. Δε θα του κάνουν έλεγχο. Να βρεις έναν τρόπο να γίνει κάτι.

Χαϊντέρ: Άκου. Έχω ένα άλλο φιλαράκι σε άλλο νησί που έχει τρία όπλα και πιστόλια. Και εκείνος λέει πως μόλις τελειώσουμε με τις ελιές, να είμαστε δύο τρία άτομα, να τους «καθαρίσουμε» επί τόπου και μετά να στείλουμε το βίντεο. Ο άλλος λέει να είμαστε οι δυο μας.

Μάλιστα, οι τρομοκράτες εμφανίζονται σίγουροι για την επίθεση, με τον εγκέφαλο του δικτύου να τους λέει πως μετά το χτύπημα θα υπάρχει άνθρωπος που θα τους φυγαδεύσει και θα τους μεταφέρει στο Ιράν. Μάλιστα, όταν θα έφταναν εκεί θα τους έκαναν δώρο και ένα εστιατόριο στην Τεχεράνη.

Την Παρασκευή θα οδηγηθούν στον ανακριτή για τις απολογίες τους οι συλληφθέντες ως μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης που σχεδίαζε στοχευμένα χτυπήματα στην χώρα.

Σε βάρος των δύο συλληφθέντων έχει ασκηθεί από τον εισαγγελέα, ποινική δίωξη για συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση (κακούργημα).

Παράλληλα, ποινική δίωξη ασκήθηκε και κατ’ αγνώστου, για διεύθυνση τρομοκρατικής οργάνωσης (κακούργημα) και πρόκληση για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση (πλημμέλημα).

Σημειώνεται ότι η ΕΥΠ σε συνεργασία με τις ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες κατόρθωσαν να εξαρθρώσουν το δίκτυο που είχε στόχους στην Ελλάδα.

Η αντιτρομοκρατική συνέλαβε δύο αλλοδαπούς πακιστανικής καταγωγής τον 27χρονο Χαϊντέρ που ζούσε στη Ζάκυνθο και τον 29χρονο Χουσεΐν που ζούσε στη Λακωνία. Πρόκειται για δύο άτομα πακιστανικής καταγωγής που είχαν μπει παράνομα στη χώρα πριν από τέσσερα ή πέντε χρόνια κι εργάζονταν κάνοντας κυρίως αγροτικές εργασίες.

The post Αδίστακοι οι Πακιστανοί τρομοκράτες – “Θα σου στείλω φωτογραφίες από κάθε νεκρό ή τραυματία” appeared first on KalimeraEllada.gr.


Μετάβαση στην Πηγή Youfly.com
Author: Youfly.com Kalimera_Ellada

Σχετικές αναρτήσεις

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί φρέσκα ζυμαρικά

admin

Η Παραλία: Η Νικολίνα σκότωσε την Αντιγόνη;

admin

Το Προξενιό της Ιουλίας: Χάδω και Γιωργίκης βασανίζουν την Ιουλία

admin