Image default
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Αλλεπάλληλες ανατροπές και έξι γκολ στη ματσάρα του “Γουέμπλεϊ”

 

Σε ένα καταπληκτικό παιχνίδι Αγγλία και Γερμανία αναδείχθηκαν ισόπαλες με 3-3, για την τελευταία αγωνιστική της League A του Nations League. Η Αγγλία υποβιβάστηκε, με το παιχνίδι να μην έχει κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον.

Η Αγγλία υποδέχθηκε στο “Γουέμπλεϊ” τη Γερμανία για το ντέρμπι “γοήτρου” της αγωνιστικής, καθώς βαθμολογικά δεν υπήρχε κανένα ενδιαφέρον. Τα “λιοντάρια” έχουν υποβιβαστεί στη League B του Nations League, ενώ και τα “πάντσερ” δεν είχαν ελπίδα για την πρώτη θέση, μετά την ήττα από την Ουγγαρία. Πριν την έναρξη της αναμέτρησης ο Χάρι Μαγκουάιρ, αποδοκιμάστηκε από τους Άγγλους οπαδούς.

Ο αγώνας

Το παιχνίδι τα πρώτα δέκα λεπτά είχε κυρίως αναγνωριστικό χαρακτήρα, με τη Γερμανία να διατηρεί την κατοχή και την Αγγλία, να προσπαθεί να “χτυπήσει” στην αντεπίθεση. Τα λεπτά κυλούσαν, με τα “λιοντάρια” να αρέσκονται στην ανασταλτική τους λειτουργεία, ενώ η “Μάνσαφτ” δεν μπορούσε να απειλήσει, έχοντας μία ανούσια κατοχή. Η κορυφαία στιγμή για το σύνολο του Σάουθγκειτ, ήρθε στο 25ο λεπτό, όταν ο Σο πέρασε μία καταπληκτική μπαλιά στο χώρο, ο Στέρλινγκ με πολύ ωραία προσποίηση “άδειασε” τους δύο αντιπάλους του, το πλασέ του όμως σταμάτησε πάνω στον Τερ Στέγκεν. Η Αγγλία βρήκε ρυθμό και με το “μομέντουμ” υπέρ της, απείλησε και πάλι με τον Κέιν δύο λεπτά αργότερα. Ο επιθετικός της Τότεναμ με ένα εντυπωσιακό σουτ από πλάγια θέση επιχείρησε να σκοράρει, με τη μπάλα όμως, να μην του κάνει το “χατίρι”, καθώς πέρασε λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι. Η πρώτη τελική για τη Γερμανία, άργησε πολύ, καθώς ήρθε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους. Ο Κίμιχ βρήκε λίγο χώρο και εξαπέλυσε ένα δυνατό, συρτό σουτ, έξω από την περιοχή, το οποίο πέρασε ελάχιστα δίπλα από την εστία του Πόουπ. Έτσι οι δύο ομάδες, αποχώρησαν για την ανάπαυλα, χωρίς να καταφέρουν να “βρουν” κάποιο γκολ.

Η μεγαλύτερη στιγμή του πρώτου μέρους, με τον Στέρλινγκ να πλασάρει και τον Τερ Στέγκεν να πραγματοποιεί μία εντυπωσιακή επέμβαση. (Ap photo)

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους η Αγγλία πλήρωσε τα δύο συνεχόμενα λάθη του Χάρι Μαγκουάιρ. Αρχικά ο αμυντικός της Γιουνάιτεντ έκανε λάθος και έδωσε τη μπάλα στο Μουσιάλα και στη συνέχεια της φάσης τον ανέτρεψε μέσα στην περιοχή. Ο διαιτητής μετά τη βοήθεια του VAR υπέδειξε το σημείο του πέναλτι και ο Γκουντογκάν με μία “ψυχρή” εκτέλεση, έστειλε τη μπάλα στη γωνία του Πόουπ, ανοίγοντας το σκορ για τα “πάντσερ”. Η Αγγλία με συνεχόμενα λάθη, δεν μπορούσε να κρατήσει καθόλου τη μπάλα στα πόδια της και η Γερμανία πλησίασε σε δεύτερο γκολ με τον Σούλε να σουτάρει από το ύψος της περιοχής, με τη μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ. Στο 62′ νέα ευκαιρία για τη “Μάνσαφτ”, με τον Βέρνερ να βρίσκεται μέσα στην περιοχή, πλάγια αριστερά, το σουτ που επιχείρησε όμως, πέρασε δίπλα από δοκάρι του Πόουπ. Στο 67ο λεπτό της αναμέτρησης η Γερμανία έθεσε γερές “βάσεις” να πάρει το τρίποντο, όταν ο Βέρνερ βρήκε τον Χάβερζ και αυτός με ένα πανέμορφο, φαλτσαριστό σουτ, έστειλε τη μπάλα στη γωνία τη Πόουπ και στα δίχτυα, αφού πρώτα βρήκε το δοκάρι, κάνοντας το 2-0.

Το καταπληκτικό γκολ του Χάβερτζ. (Ap photo)

Πέντε λεπτά αργότερα η Αγγλία μπήκε και πάλι στο παιχνίδι, με τον Τζέιμς να σεντράρει από τα δεξιά, τη μπάλα να περνάει από όλους πριν φτάσει στο Σο. Ο αριστερός μπακ των “κόκκινων διαβόλων”, πλάσαρε και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, μειώνοντας σε 2-1. Τρία λεπτά αργότερα οι “χρυσές” αλλαγές, Σάκα και Μάουντ συνεργάστηκαν, με τον τελευταίο, να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Τερ Στέγκεν, με ένα φοβερό σουτ από τα όρια της περιοχής. Στη συνέχει οι Βρετανοί πίεσαν, προκειμένου να πάρουν το πρώτο τους τρίποντο στη διοργάνωση. Στο 82′ έφεραν τα πάνω-κάτω. Ο Μπέλιγχαμ κέρδισε πέναλτι από τον Σλότερμπεκ και ο Χάρι Κέιν έκανε το χρέος του, ολοκληρώνοντας την ολική ανατροπή, όταν έστειλε τη μπάλα στο “παραθυράκι” του Τερ Στέγκεν από την άσπρη βούλα.

Η εκτέλεση πέναλτι του Χάρι Κέιν, που “έφερε” την ολική ανατροπή για την Αγγλία. (Ap photo)

Το παιχνίδι είχε και άλλο γκολ. Στο 87′ ο Χάβερτζ εκμεταλλεύτηκε την ασταθή απόκρουση του Πόουπ και έστειλε από κοντά τη μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 3-3 σε ένα απίστευτο παιχνίδι. Έτσι οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες σε ένα “χορταστικό” παιχνίδι για την τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Nations League.

Γκολ: 72′ Σο, 75′ Μάουντ, 83′ Κέιν / 52′ Γκουντογκάν, 67′, 87′ Χάβερτζ

Κίτρινες: – / 83′ Σλότερμπεκ

Αγγλία (Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ): Πόουπ, Στόουνς (Γουόκερ 37′), Ντάιερ, Μαγκουάιρ, Τζέιμς, Μπέλινχαμ (Χέντερσον 90’+1′), Ράις, Σο, Φόντεν (Σάκα 66′), Κέιν, Στέρλινγκ (Μάουντ 66′)

Γερμανία (Χάνσι Φλικ): Τερ Στέγκεν, Κέρερ, Σούλε, Σλότερμπεκ, Ράουμ (Γκόσενς 68′), Γκιουντογκάν, Κίμιχ, Χόφμαν (Βέρνερ 46′), Μουσιάλα, Σανέ (Γκνάμπρι 68′), Χάβερτς (Μπέλα-Κότσαπ 90’+1′)


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWS SPORTΑίθουσα Σύνταξης

Σχετικές αναρτήσεις

Oι διαιτητές των play out

admin

Aνδρεόπουλος: «Είμαστε πανέτοιμοι»

admin

Aναβλήθηκε το Παναθηναϊκός- Προμηθέας

admin
Translate »
×