Αλ. Τσίπρας: Ανάγκη σύγκρουσης με τα μεγάλα συμφέροντα – Η ανισορροπία του πολιτικού συστήματος πρέπει να αποκατασταθεί από τα αριστερά
Πολιτική παρέμβαση έκανε ο πρώην πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με την εκδήλωση του φερώνυμου Ινστιτούτου για την ακρίβεια και τις προοπτικές της Ελληνικής Οικονομίας.
«Η χώρα χρειάζεται άμεσα ένα μεγάλο αναπτυξιακό σοκ, εφάμιλλο των αντίστοιχων της περιόδου Τρικούπη και Βενιζέλου για να μη χάσει οριστικά το τρένο της σύγκλισης. Η υλοποίηση ενός Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα με ορίζοντα το 2030. Ένα Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης με κεντρικό το ρόλο ενός στρατηγικού αναπτυξιακού κράτους. Ενός κράτους Ευθύνης και όχι Διαπλοκής. Με ορθή και διαφανή αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων. Με μεταρρυθμίσεις σε κρίσιμους τομείς της δημόσιας διοίκησης, της δικαιοσύνης, της παιδείας και θωράκιση των θεσμών. Με σαφές, πολυετές, ρεαλιστικό, βιώσιμο πλάνο δημόσιων και ιδιωτικών επενδύσεων κατά προτεραιότητα στους κρίσιμους τομείς των υποδομών, του ανθρώπινου κεφαλαίου, του Εθνικού Συστήματος Υγείας».
The post Αλ. Τσίπρας: Ανάγκη σύγκρουσης με τα μεγάλα συμφέροντα – Η ανισορροπία του πολιτικού συστήματος πρέπει να αποκατασταθεί από τα αριστερά appeared first on KalimeraEllada.gr.
Μετάβαση στην Πηγή Youfly.com
Author: Youfly.com KalimeraEllada