ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αναζητούν μέσο μεταφοράς για τη μετάβαση στα σχολεία μαθητές σε Θεσσαλονίκη και Κιλκίς

Screenshot_7

Με τα σχολεία να συμπληρώνουν περισσότερο από ένα μήνα λειτουργίας εκατοντάδες μαθητές όλων των βαθμίδων σε Θεσσαλονίκη και Κιλκίς μεταφέρονται ακόμη με δικά τους μέσα ή μένουν στο σπίτι αφού και στον 4ο διαγωνισμό για τα συνολικά 38 αδιάθετα δρομολόγια λεωφορείων προέκυψαν μόνο τέσσερις ανάδοχοι για δύο ειδικά σχολεία και δύο νηπιαγωγεία.

Ιδιωτικά αυτοκίνητα, ταξί επιστρατεύονται από τους γονείς για τη μεταφορά των παιδιών ορισμένα από τα οποία πηγαίνουν ακόμη και με τα πόδια στα σχολεία τους καλύπτοντας μεγάλες αποστάσεις.

Σε εξίσωση για δυνατούς λύτες έχει μετατραπεί η επικαιροποίηση ενός μαθηματικού τύπου που θα επιτρέψει στους αναδόχους να πάρουν υψηλότερες αντιμισθίες από αυτές που ισχύουν σήμερα και έτσι να λυθεί το πρόβλημα των άγονων διαγωνισμών.

Ακόμη όμως και να επικαιροποιηθεί ο μαθηματικός τύπος βάση και της κοινής απόφασης των Υπουργείων παιδείας εσωτερικών υποδομών και οικονομικών, θα υπάρξει ένα εύλογο χρονικό διάστημα προκειμένου να ομαλοποιηθεί η κατάσταση.

Η ομοσπονδία γονέων προτείνει με τα ποσά που δαπανώνται για τις σχολικές μεταφορές να εξασφαλιστεί στόλος σχολικών λεωφορείων σε επίπεδο περιφέρειας ώστε να λυθεί δια παντός το θέμα.

Ρεπορτάζ: Χριστίνα Συμεωνίδου

www.ertnews.gr


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWSΣμαρώ Παυλού

Πως σας φάνηκε το αρθρο?

ΑΠΙΘΑΝΟ
0
ΚΑΛΟ
0
ΜΕ ΑΡΕΣΕ
0
ΟΚ ΔΕΝ ΤΡΕΛΑΘΗΚΑ
0
ΧΑΧΑ ΕΛΑ ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΙΣ
0

You may also like

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *