Image default
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ανατροπή και τρίποντο με την… ψυχή στο στόμα

 

Η Τσέλσι φιλοξένησε τη Γουέστ Χαμ στο “Στάμφορντ Μπριτζ” και κατάφερε έστω και αν… καρδιοχτύπησε να πάρει το τρίποντο, χάρη στο γκολ του Κάι Χάβερτζ στο 89′.

Οι Λονδρέζοι μπορεί βρέθηκαν πίσω στο σκορ, κατάφεραν όμως, να βρουν τα ψυχικά αποθέματα και να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση. Το σκορ άνοιξε για τα σφυριά ο Άντονι, με την Τσέλσι να μειώνει αρχικά με τον Τσίλγουελ και στη συνέχεια Κάι Χάβερτζ στο 89ο λεπτό ολοκλήρωσε την ανατροπή. Ακυρώθηκε γκολ των “σφυριών” στο 90′ λόγω φάουλ.

Ο αγώνας

Στο πρώτο μισό οι Λονδρέζοι είχαν την κατοχή, ήταν πιο επικίνδυνοι, βρίσκοντας περισσότερες τελικές ευκαιρίες, καμία όμως στον στόχο. Από την άλλη πλευρά τα “σφυριά” δεν κατάφεραν να κάνουν το Μεντί να νιώσει… απειλή και αρκέστηκαν στο να πραγματοποιήσουν μία πολύ καλή εμφάνιση ανασταλτικά. Η μεγαλύτερη στιγμή για τους “μπλε” ήρθε στο 32ο λεπτό με τον Ματέο Κόβασιτς να βρίσκει χώρο και να σουτάρει από την άκρη της περιοχής, με την προσπάθεια του να καταλήγει λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Φαμπιάνσκι. Σε ένα φτωχό από άποψη θεάματος, πρώτο ημίχρονο, οι δύο ομάδες αποχώρησαν για την ανάπαυλα, χωρίς να καταφέρουν να βρουν κάποιο γκολ με το αποτέλεσμα στο “μηδέν”.

Με την έναρξη του δεύτερου 45λεπτου οι Λονδρέζοι διατήρησαν την κατοχή, όμως η Γουέστ Χαμ ήταν αυτή που κατάφερε να προηγηθεί, όταν ο Αντόνιο στο 62ο λεπτό μετά από μία αναμπουμπούλα στην περιοχή κατάφερε να νικήσει τον Μεντί και να δώσει στην ομάδα του το προβάδισμα. Οι Λονδρέζοι ανέβασαν… στροφές, πίεσαν και κατάφεραν αρχικά να βρουν την ισοφάριση στο 76′, όταν ο Τσίλγουελ βρήκε χώρο μέσα στην περιοχή και “εκτέλεσε” τον Φαμπιάνσκι. Την ολική ανατροπή ολοκλήρωσε ο Κάι Χάβερτζ στο 89ο λεπτό. Ο Τσίλγουελ έκανε τη σέντρα, κοντρόλαρε ο Χάβερτζ και έστειλε τη μπάλα στο βάθος της εστίας. Το παιχνίδι όμως, “έκρυβε” και άλλες συγκινήσεις. Τα “σφυριά” με τον Κορνέ, κατάφεραν να ισοφαρίσουν, το γκολ του οποίου όμως ακυρώθηκε σωστά, μετά από εξέταση στο VAR.

Γκολ: 76′ Τσίλγουελ, 89′ Χάβερτζ / 63′ Αντόνιο

Κίτρινες: 9′ Λόφτους Τσικ, 35′ Κουκουρέγια, 55′ Τζέιμς / 55′ Αντόνιο

Τσέλσι (Τόμας Τούχελ): Μεντί, Φοφανά, Τ.Σίλβα, Κουλιμπαλί, Τζέιμς, Κουκουρέγια, Γκάλαχερ, Λόφτους Τσικ, Κόβασιτς, Πούλισιτς, Στέρλινγκ

Γουέστ Χαμ (Ντέιβιντ Μόγιες): Φαμπιάνσκι, Κουφάλ, Ζούμα, Κέρερ, Έμερσον, Ράις, Σούσεκ, Μπάουεν, Φορνάλς, Πακετά, Αντόνιο


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWS SPORTΑίθουσα Σύνταξης

Σχετικές αναρτήσεις

Με Χάκετ και Κορντινιέ κόντρα στον Παναθηναϊκό

admin

Η Williams δεν θα έχει εφεδρικό σασί στη Σουζούκα

admin

Ο Μιλουτίνοφ ταξίδεψε στο Βελιγράδι για να στηρίξει τον Ολυμπιακό

admin
Translate »
×