Image default
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ανατροπή στην ανατροπή και… στους 16 οι Ελβετοί!

 

Σε μια αναμέτρηση με πολλά γκολ, σπουδαίο θέαμα, εκπλήξεις και εναλλαγές στο σκορ, η ομάδα του Μουράτ Γιακίν επικράτησε με 3:2 της Σερβίας και εξασφάλισε τη δεύτερη θέση του 7ου ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Οι Ελβετοί είχαν εξ’ αρχής δύο πολύ σημαντικούς πονοκεφάλους, μιας και οι Γιάν Ζόμερ και Νίκο Ελβέντι έμειναν εκτός αποστολής λόγω ίωσης. Ωστόσο, μόλις στο πρώτο λεπτό, έδειξαν τις διαθέσεις τους. Ο Εμπολό απείλησε τον Β. Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, αλλά ο Σέρβος πορτιέρε ήταν σε ετοιμότητα. Στο 11′, ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς παραλίγο να ανοίξει το σκορ, όμως, η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι του Επασί. Στο 20′ ο Σακίρι έβαλε μπροστά την ομάδα του, μετά από μία ασίστ του Σόου. Έξι λεπτά αργότερα, Τάντιτς και Μίτροβιτς συνεργάστηκαν ιδανικά, με τον δεύτερο να ισοφαρίζει (1:1) με ωραία κεφαλιά. Οι Ελβετοί παραλίγο να ανακτήσουν το προβάδισμα, αλλά ο Σακίρι αστόχησε και λίγο μετά (35′) ο Ντούσαν Βλάχοβιτς ανέτρεψε το σκορ (2:1). Αμφότερα τα δύο τέρματα των Σέρβων προήλθαν από λάθος της αντίπαλης άμυνας. Το σκοράρισμα δεν σταμάτησε εκεί, μιας και ο Εμπολό συνεργάστηκε άψογα με τον σκόρερ της ομάδας του στο 43′ και ισοφάρισε σε 2:2.

Ο ρυθμός δεν έμοιαζε να επηρεάζεται ιδιαίτερα από την ανάπαυλα. Για την ακρίβεια, μόλις στο 48ο λεπτό, οι Ελβετοί έκαναν… ανατροπή στην ανατροπή. Ο Φρόιλερ ήταν ο ήρωας που έκανε το 3:2 για την ομάδα του Μουράτ Γιακίν, που πλέον κρατούσε την πρόκριση σφιχτά στα χέρια της. Στο 57′ ο Εμπολό έχασε ανεπανάληπτη εξ’ επαφής ευκαιρία για να τελειώσει το ματς, μετά από γύρισμα του Σαρ. Στη συνέχεια, ο Στόικοβιτς προσπάθησε να… ανακατέψει την τράπουλα, σε μία κίνηση της απελπισίας. Η εικόνα της Σερβίας πάντως δεν βελτιώθηκε και οι τυπικά φιλοξενούμενοι έκαναν… διαχείριση, εξασφαλίζοντας με άνεση τη νίκη αλλά και την πρόκριση στη φάση των 16. Πάντως, στις καθυστερήσεις δεν έλειψαν τα νεύρα και οι κάρτες.

ΓΚΟΛ: 26′ Μίτροβιτς, 35′ Βλάχοβιτς – 20′ Σακίρι, 43′ Εμπολό, 48′ Φρόιλερ
ΔΟΚΑΡΙ: 11′ Ζίβκοβιτς
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 47′ Σ. Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, 56′ Πάβλοβιτς, 66′ Ράικοβιτς (εκτός γηπέδου), 81′ Γκουντέλι, 82′ Μίτροβιτς, 90’+5 Μιλένκοβιτς – 15′ Βίντμερ, 34′ Βάργκας, 90’+5′ Τσάκα, 90’+9′ Σαρ
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 
ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ: Για πρώτη φορά μετά το ΑγγλίαΑργεντινή για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1998, αμφότερες οι ομάδες ενός αγώνα πέτυχαν τουλάχιστον δύο γκολ πριν το ημίχρονο. – Ο Τσερντάν Σακίρι είναι ο 3ος παίκτης που σκοράρει και στα τρία τελευταία Μουντιάλ. Οι άλλοι δύο είναι ο Λιονέλ Μέσι και ο Κριστιάνο Ρονάλντο.

Σερβία (Ντράγκαν Στόικοβιτς): Β. Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Μιλένκοβιτς, Πάβλοβιτς, Βελίκοβιτς (55′ Γκουντέλι), Ζίβκοβιτς (78′ Ράντονιτς), Λούκιτς, Σ. Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς (68′ Μαξίμοβιτς), Κόστιτς, Τάντιτς (78′ Ντζούρισιτς), Βλάχοβιτς (55′ Γιόβιτς), Μίτροβιτς

Ελβετία (Μουράτ Γιακίν): Κόμπελ, Βίντμερ, Σαρ, Ακάνζι, Ροντρίγκες, Τζάκα, Σόου (68′ Φερνάντες), Φρόιλερ, Βάργκας (83′ Φάσναχτ), Σακίρι (69′ Ζακάρια), Εμπολό (90’+6′ Όκαφορ)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Βραζιλία 6β. 3 αγ. 2-0-1 (3:1)
2. Ελβετία 6β. 3 αγ. 2-0-1 (4:3)
3. Καμερούν 4β. 3 αγ. 1-1-1 (4:4)
4. Σερβία 1β. 3 αγ. 0-1-2 (5:8)

Οι Ελβετοί ποδοσφαιριστές, κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών τους μετά το δεύτερο γκολ που πέτυχαν στο ματς. (AP Photo)

Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWS SPORTΑίθουσα Σύνταξης

Σχετικές αναρτήσεις

Ταβάρες: «Στόχος μου να μείνω στη Ρεάλ Μαδρίτης»

admin

Εθνική Ελλάδας: «Ένα πέναλτι και μια πρόκριση μπορεί να χαθεί, η ελπίδα δεν θα χαθεί ποτέ»

admin

BCL: Ράγκλαντ και Ετσενίκε στην καλύτερη πεντάδα

admin
Translate »
×