Image default
ΒΙΝΤΕΟΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ανησυχία στους ειδικούς για το εκρηκτικό «κοκτέιλ» γρίπης και κορονοϊού

Οι χαμηλές θερμοκρασίες έχουν αρχίσει και κάνουν την εμφάνιση τους και οι επιστήμονες καλούν τους πολίτες να θωρακίσουν τον οργανισμό τους για την γρίπη.

Ο αποτελεσματικότερος τρόπος πρόληψης της εποχικής γρίπης είναι ο εμβολιασμός με το αντιγριπικό εμβόλιο, το οποίο, προφυλάσσει από τη μετάδοση και συμβάλλει στην προστασία από τις σοβαρές επιπλοκές της .

Σε εγκύκλιο του υπουργείου Υγείας, με τίτλο “Οδηγίες για την Εποχική Γρίπη 2022-2023 – Αντιγριπικός Εμβολιασμός” σημειώνεται ότι ο ιός της γρίπης θα κυκλοφορήσει παράλληλα με τον κορονοϊό. Αυτή η ιδιαίτερη συγκυρία απαιτεί την πιο πλήρη εφαρμογή του αντιγριπικού εμβολιασμού κατά την προσεχή περίοδο με προτεραιότητα τον εμβολιασμό ατόμων που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου

Ο αντιγριπικός εμβολιασμός συστήνεται σύμφωνα με το υπουργείο υγείας σε:

1. Άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω

2. Παιδιά (6 μηνών και άνω) και ενήλικες με έναν ή περισσότερους επιβαρυντικούς παράγοντες ή χρόνια νοσήματα όπως σακχαρώδη διαβήτη, καρδιοπάθειες, νεφροπαθείς χρόνιες παθήσεις ήπατος, σύνδρομο down

3. Γυναίκες εγκύους

4. Άτομα, που βρίσκονται σε στενή επαφή με παιδιά μικρότερα των 6 μηνών ή φροντίζουν ή διαβιούν με άτομα με υποκείμενο νόσημα, που αυξάνει τον κίνδυνο επιπλοκών της γρίπης.

5. Παχύσαρκα άτομα, κλειστοί πληθυσμοί, εργαζόμενοι σε χώρους παροχής υπηρεσιών όπως νοσοκομεία, κέντρα διαμονής προσφύγων αλλά και άστεγοι.

Το αντιγριπικό εμβόλιο η συναταγογράφηση του οποίου έχει ήδη ξεκινήσει, αναφέρει η εγκύκλιος του υπουργείου υγείας πρέπει να χορηγείται έγκαιρα, δεδομένου ότι απαιτούνται περίπου 2 εβδομάδες για την επίτευξη ανοσολογικής απάντησης.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΦΡΟΣΩ ΒΑΡΒΑΡΑ

www.ertnews.gr


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWSΜαρία Καλτσίδη

Σχετικές αναρτήσεις

Κοντά στα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα η Street Work της ΑΡΣΙΣ

admin

Τρεις γυναίκες φύλακες – άγγελοι των ανηλίκων στη Θεσσαλονίκη

admin

Θεσσαλονίκη: Επετειακή εκδήλωση για τα 100 χρόνια του ΤΕΕ- Χρ. Σταϊκούρας: «Καθοριστική η συμβολή του για την ανοικοδόμηση της χώρας»

admin