Image default
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ανιγκό: «Το ποδόσφαιρο είναι “μαγικό”, ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί»

 

Ο Γάλλος τεχνικός αναφέρθηκε στον αγώνα ρεβάνς με την ΑΕΚ για το Κύπελλο Ελλάδας και έδειξε αισιόδοξος ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να ανατρέψει την κατάσταση.

Ο Ζοζέ Ανιγκό μίλησε στην Cosmote TV για το παιχνίδι του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας τη Μ. Τετάρτη (12/04, 19:30) και εξήγησε τι πρέπει να αλλάξει η ομάδα του σε σχέση με την ήττα στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, για να κάνει τη μεγάλη ανατροπή κόντρα στην “Ένωση”.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ζοζέ Ανιγκό:

Για το πώς εξηγεί την διαφορά στην απόδοση του Ολυμπιακού στα τελευταία δύο παιχνίδια: «Όταν δεν κερδίζεις ένα παιχνίδι πάντα προσπαθείς να βρεις τις εξηγήσεις, είναι δύσκολο να τις βρεις και αποδίδεις το αποτέλεσμα σε πάρα πολλά πράγματα. Νομίζω πως αν δεν είχαν γίνει αυτά τα ατομικά λάθη και αν δεν είχαμε δεχθεί τα γκολ με αυτόν τον τρόπο ίσως να μιλούσαμε για τελείως διαφορετικό παιχνίδι. Αν είχαμε την συγκέντρωση που δείξαμε στο προηγούμενο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ δεν θα συνέβαινε αυτό. Θα μπορούσαμε να σταθούμε περισσότερο στο τελευταίο ματς, αλλά δεν πρέπει να σταθούμε άλλο σε αυτό. Πρέπει να δούμε τι θα γίνει στα επόμενα παιχνίδια. Πρέπει να μείνουμε κινητοποιημένοι, να έχουμε κίνητρο στα ματς που απομένουν και να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε.

Κατά τη γνώμη μου και με την εμπειρία που έχω στο ποδόσφαιρο μετά από τόσα χρόνια είναι πως όταν ένα παιχνίδι δεν έχει πάει καλά τότε είναι προτιμότερο να έρθει ένα άλλο σημαντικό ματς πολύ σύντομα. Έτσι δεν έχεις τον χρόνο να σκεφτείς τι έγινε, αλλά σκέφτεσαι μόνο το επόμενο παιχνίδι και αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να επανέλθεις. Στο παιχνίδι με την ΑΕΚ πρέπει να δείξουμε ένα τελείως διαφορετικό πρόσωπο και μια εντελώς διαφορετική νοοτροπία».

Για το τι πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός για να κυνηγήσει τον στόχο του: «Το πρώτο που πρέπει να γίνει είναι να είναι τελείως διαφορετική η απόδοση μας συγκριτικά με το τελευταίο παιχνίδι. Πραγματικά είναι δύσκολο το 3:0 του πρώτου αγώνα ωστόσο το ποδόσφαιρο είναι “μαγικό” και έχουμε δει πολλές φορές να συμβαίνουν διάφορα πράγματα. Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί. Φυσικά και δεν είναι εύκολο αλλά ποτέ δεν ξέρεις».

Για το αν ένα γρήγορο γκολ μπορεί να είναι το “κλειδί”: «Ναι, θα είναι πολύ σημαντικό αν καταφέρουμε να βάλουμε ένα γκολ στα πρώτα λεπτά. Αυτό μπορεί να αλλάξει την εικόνα του παιχνιδιού, όπως μπορεί να αλλάξει την εικόνα του παιχνιδιού και η ατμόσφαιρα που θα υπάρχει στο γήπεδο μας. Πάντα μας βοηθάει ο κόσμος μας και η ατμόσφαιρα που δημιουργεί. Είναι πολύ σημαντικό για το πρεστίζ της ομάδας μας να πάρουμε τουλάχιστον μια νίκη και είμαστε ικανοί για να τα καταφέρουμε. Δεν ξέρω αν θα καταφέρουμε να προκριθούμε αλλά σίγουρα μπορούμε να κερδίσουμε. Θέλουμε να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι και να κυνηγήσουμε τις πιθανότητες που έχουμε».//

 


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWS SPORTΑίθουσα Σύνταξης

Σχετικές αναρτήσεις

Μάντσεστερ Γ.: Πρόταση για τα ακραία μπακ της Ιντερ, Μπαστόνι και Ντάμφρις

admin

Στην τετράδα ο ΠΑΟΚ έθεσε εκτός Ευρώπης τον Απόλλων Σμύρνης

admin

Φαλ: «Μείναμε ενωμένοι, δεν τα παρατήσαμε και είμαι περήφανος»

admin