Ανοίγει από σήμερα ο Τύμβος Καστά για ειδικές ομάδες κοινού

Το ταφικό μνημείο της Αμφίπολης στον Τύμβο Καστά ανοίγει από σήμερα Τρίτη 18 Απριλίου τις πόρτες του για συγκεκριμένες ομάδες πολιτών, σε επισκέψεις που θα γίνονται ανά ομάδες των πέντε ατόμων, συνοδεία φύλακα ή αρχαιολόγου, εννέα χρόνια μετά την αποκάλυψή του από την αρχαιολογική σκαπάνη. Οι πρώτοι που θα το επισκεφθούν θα είναι εκπαιδευτικοί, στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της περιφερειακής ενότητας Σερρών και όσοι δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού σε τοπικό επίπεδο.
Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να μπουν μέσα στο ταφικό μνημείο, έως και την είσοδο του τελευταίου θαλάμου, χωρίς να επιτρέπεται η είσοδος σε αυτόν.
Οι επισκέψεις, χωρίς την καταβολή εισιτηρίου, θα διαρκούν 15 με 20 λεπτά και θα πραγματοποιούνται κατόπιν συνεννόησης με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Σερρών έως και τις αρχές Ιουνίου.
Η Αμφίπολη θα ανοίξει και πάλι για όλους, μετά τις απαραίτητες εργασίες συντήρησης, από τον Οκτώβριο 2023.
www.ertnews.gr
Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWSΜπέλλα Θεριού