ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ανοδική η πορεία των επισκέψεων στα μουσεία της Θεσσαλονίκης

339674257_1300871067159145_673944580907907590_n

Στη λίστα των δέκα πρώτων σε επισκεψιμότητα μουσείων και μνημείων στην Ελλάδα κατατάσσεται ο Λευκός Πύργος. Μάλιστα, η επισκεψιμότητά του αυξήθηκε κατακόρυφα το 2022 σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά, αύξηση που απεικονίζει την πολύ καλύτερη εικόνα της πόλης σε επισκέψεις τουριστών.

H Θεσσαλονίκη προσελκύει το ενδιαφέρον χιλιάδων τουριστών από όλο τον κόσμο που ενδιαφέρονται να μάθουν το παρελθόν της και δεν παραλείπουν να επισκεφθούν ένα από τα πιο ελκυστικά μνημεία της, τον Λευκό Πύργο.

Οι φετινές επισκέψεις στο Λευκό Πύργο τους πρώτους μήνες του χρόνου άγγιξαν τις 21.475, όταν το περασμένο έτος 8.360 άτομα είχαν επισκεφθεί το μνημείο, οδεύοντας προς νέο ρεκόρ επισκεπτών μέχρι το τέλος του 2023. Ανοδικά κινήθηκαν οι επισκέψεις και στα μουσεία της πόλης το Αρχαιολογικό Μουσείο και Βυζαντινό Μουσείο, τη Ροτόντα, το Γαλεριανό συγκρότημα, τη Αρχαία Αγορά, το Επταπύργιο και ο Πύργος του Τριγωνίου.

Στο σύνολο της χώρας, κατά το δίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2023 παρατηρήθηκε αύξηση, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2022, κατά 110,7% στους επισκέπτες των μουσείων, κατά 123,9% στους επισκέπτες ελεύθερης εισόδου και κατά 156,5% στις αντίστοιχες εισπράξεις των μουσείων.

www.ertnews.gr


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWSΣμαρώ Παυλού

Πως σας φάνηκε το αρθρο?

ΑΠΙΘΑΝΟ
0
ΚΑΛΟ
0
ΜΕ ΑΡΕΣΕ
0
ΟΚ ΔΕΝ ΤΡΕΛΑΘΗΚΑ
0
ΧΑΧΑ ΕΛΑ ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΙΣ
0

You may also like

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αγρότες έκαναν έκπληξη με τούρτα στην υποδιοικήτρια της αστυνομίας που είχε γενέθλια 09-12-25 18:43 σε Viral, Ελλάδα Χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ανάγνωσης Αγρότες έκαναν έκπληξη με τούρτα στην υποδιοικήτρια της αστυνομίας που είχε γενέθλια 12 SHARES Share on Facebook Share on Twitter Μια απρόσμενη αλλά θερμή έκπληξη περίμενε μια υποδιοικήτρια της αστυνομίας από τους αγρότες στο Κάτω Νευροκόπι Δράμας, την ημέρα των γενεθλίων της. Μια τούρτα έκπληξη από τους αγρότες Στο τελωνείο της Εξοχής, εκεί όπου έχουν σταθμεύσει τα τρακτέρ και συνεχίζονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις, οι αγρότες επιφύλαξαν μια τρυφερή κίνηση στην υποδιοικήτρια της αστυνομίας. Η ίδια συμμετείχε στη διαχείριση του μπλόκου και, με αφορμή τα γενέθλιά της, οι παρόντες αγρότες της προσέφεραν μια τούρτα ως έκπληξη. 185a470f53434cddae296b688640980d Συνοδευόμενη από χαμόγελα και θερμές ευχές, η χειρονομία αυτή δεν ήταν μόνο για τα γενέθλιά της, αλλά και για να εκφράσουν οι αγρότες την ευγνωμοσύνη τους. «Σε ευχαριστούμε που είσαι πάντα δίπλα μας, φροντίζεις για την ασφάλειά μας και είσαι δίκαιη απέναντι σε όλους μας», της είπαν, αναγνωρίζοντας τη στάση της μέσα στις δυσκολίες των ημερών. Δείτε το βίντεο: Συνεχίζεται ο αποκλεισμός στο τελωνείο Εξοχής Παρά τη συγκινητική στιγμή με την τούρτα, η καθημερινότητα των κινητοποιήσεων συνεχίζεται. Το τελωνείο της Εξοχής θα παραμείνει αποκλεισμένο από τους αγρότες της Δράμας μέχρι τις 8 το βράδυ. Οι συμμετέχοντες θα επανεξετάσουν αύριο τη στρατηγική τους και θα αποφασίσουν αν θα συνεχιστεί η κινητοποίηση ή αν θα προχωρήσουν σε νέες μορφές πίεσης. Δείτε το βίντεο: Μαζική συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε κάλεσμα στην τοπική κοινωνία από τον Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Σύλλογο Κάτω Νευροκοπίου. Η ανταπόκριση ήταν εντυπωσιακή, καθώς πάνω από 400 άτομα συγκεντρώθηκαν στο τελωνείο της Εξοχής. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν πολίτες, μαθητές, εκπρόσωποι φορέων και σωματείων, όλοι με κοινό αίτημα έναν καλύτερο αγροτικό μέλλον και βιώσιμες συνθήκες για τις οικογένειές τους. «Είναι ένας κοινός αγώνας, για όλους μας», είπαν με μια φωνή οι συγκεντρωμένοι, ενώ το παρών έδωσαν και αγρότες από άλλες περιοχές όπως η Καβάλα, ο Νέστος και το Παγγαίο, δείχνοντας ότι η αντίδραση παίρνει πλέον παντοπική διάσταση.

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *