Αντίστροφη μέτρηση για τις θερινές εκπτώσεις

Αντίστροφη μέτρηση για τις εκπτώσεις, που ξεκινούν τη Δευτέρα. Οι καταναλωτές βρίσκονται ήδη εν αναμονή και οι έμποροι ελπίζουν, όπως λένε, ότι θα καταφέρουν να γεμίσουν τα ταμεία τους.
Οι περισσότεροι έμποροι προσπάθησαν να προθερμάνουν το κλίμα, αλλά και τα ταμεία τους με προσφορές…ελπίζοντας ωστόσο ότι οι εκπτώσεις θα αποδώσουν ακόμη περισσότερο.
«Εμείς οι έμποροι έχουμε μάθει να ζούμε με την ελπίδα. Ελπίζουμε, δεν ξέρουμε τι θα συμβεί από Δευτέρα… θα έχουμε χαμηλές τιμές που ξεκινούν από 40% και φτάνει μέχρι και 80%», όπως ανέφερε ο Παντελής Φιλιππίδης, πρόεδρος του Εμπορικού συλλόγου Θεσσαλονίκης.
Στο μεταξύ, σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής αυξήσεις δεν σημειώθηκαν μόνο στα τρόφιμα, αλλά και στα είδη ένδυσης και υπόδησης αγγίζοντας το 5,9%.
Σε αρκετές πόλεις της Ελλάδας τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά και την Κυριακή 16 Ιουλίου από τις 11 το πρωί έως τις 8 το απόγευμα.
Ρεπορτάζ: Χριστίνα Τοπούζη-Ειρήνη Γκέλη
www.ertnews.gr
Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWSΣμαρώ Παυλού