Image default
ΒΙΝΤΕΟΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αντιπλημμυρική θωράκιση και προστασία της Θεσσαλονίκης

Ολοκληρώσαμε την αναθεώρηση του σχεδίου αντιπλημμυρικής θωράκισης για την Θεσσαλονίκη και προχωράμε στην υλοποίησή του, δήλωσε στην ΕΡΤ3 ο Αντιπεριφερειάρχης υποδομών & δικτύων Π.Κ.Μ Πάρις Μπίλιας. Οι καθαρισμοι ρεμάτων δεν επαρκούν γιατί υπάρχουν στενώσεις στα ρέματα λόγω αυθαίρετης δόμησης, πρόσθεσε ο κ. Μπίλιας και κατέληξε λέγοντας ότι οι δήμοι πρέπει να αναθέσουν τις μελέτες σε ιδιωτικά μελετητικά γραφεία και να τις προχωρήσουν για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

Οι δήμοι δεν έχουν την τεχνογνωσία αλλά ούτε και το προσωπικό που απαιτείται για να εκπονήσουν μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα, όπως τη διευθέτηση του ρέματος Ασημάκη δήλωσε στην ΕΡΤ3 ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου Νέστορας Λαφαζανίδης. Ο δήμος μας έχει πάνω από τρία χλμ ανοιχτά ρέματα και δεν διαθέτουμε τα χρήματα για τη διευθέτησή τους, αναμένουμε χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ και την Πολιτεία, κατέληξε.

www.ertnews.gr


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWSΒασίλης Καραμπάσης

Σχετικές αναρτήσεις

Τρεις γυναίκες φύλακες – άγγελοι των ανηλίκων στη Θεσσαλονίκη

admin

Θεσσαλονίκη: Επετειακή εκδήλωση για τα 100 χρόνια του ΤΕΕ- Χρ. Σταϊκούρας: «Καθοριστική η συμβολή του για την ανοικοδόμηση της χώρας»

admin

Δήμος Νεάπολης-Συκεών: Παράσταση διαμαρτυρίας κατοίκων για τις αυξήσεις

admin