Image default
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Αντριάνο Ντελ Μόντε: «Πιστεύω πως η Ρεάλ θα αποκλείσει τη Λίβερπουλ» (1ο μέρος)

 

Ο Ιταλοαυστραλός που… οργώνει τα Ευρωπαϊκά γήπεδα, μίλησε αποκλειστικά στο ertsports.gr για την κλήρωση του Champions League, το νέο format της διοργάνωσης αλλά και την κορυφαία ενδεκάδα μέχρι στιγμής στους ομίλους.

O Αντριάνο Ντελ Μόντε, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αυστραλία από Ιταλούς γονείς, οι οποίοι -όπως δηλώνει- τον έκαναν να αγαπήσει το ποδόσφαιρο. Από μικρός το όνειρό του ήταν να δουλέψει στην τηλεόραση. Αυτό που δεν περίμενε όμως, ήταν ότι θα το “πάντρευε” με τη μεγάλη του αγάπη που είναι… η στρογγυλή θεά. Αυτή τη στiγμή εργάζεται για επτά διαφορετικά Αγγλόφωνα κανάλια, ενώ συνεργάζεται και με τη FIFA και την UEFA. Τον βλέπουμε σε όλα τα γήπεδα της Ευρώπης, αλλά κυρίως της Serie A, εκεί όπου γράφει… χιλιόμετρα.

Τι σε έκανε να ασχοληθείς με τη δημοσιογραφία; Πως ξεκίνησε το πάθος σου για το ποδόσφαιρο;
«Το ποδόσφαιρο για εμένα, που γεννήθηκα στην Αυστραλία από οικογένεια Ιταλών ήταν το πρώτο πράγμα που ερωτεύτηκα, ήταν κάτι που η οικογένεια μου πάντα έβλεπε και από πολύ μικρός παθιάστηκα με αυτό. Πάντα αγαπούσα τα αθλήματα αλλά το ποδόσφαιρο ήταν κάτι ξεχωριστό και για εμένα αλλά και για την οικογένειά μου. Τώρα για το πως ασχολήθηκα με την δημοσιογραφία, ήθελα να δουλέψω στην τηλεόραση από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, περίπου 10-11 ετών, οπότε το να μπορέσω να συνδυάσω το ποδόσφαιρο με αυτό ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα».

Πόσο δύσκολο είναι να κάνεις αυτή τη δουλειά; Περιέγραψε μας μια ημέρα ή έναν μήνα σε φουλ ρυθμούς δουλειάς
«Η δυσκολία ξεκινά από το ότι είναι αδύνατο να περιγράψω μια ημέρα ή μια εβδομάδα γιατί κάθε ημέρα είναι διαφορετική πάντα κάτι καινούργιο θα γίνει. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι αυτό είναι τέλειο και ένα όνειρο, όμως στην πραγματικότητα είναι πολύ δύσκολο. Αυτή τη στιγμή δουλεύω για επτά διαφορετικά Αγγλόφωνα κανάλια στην τηλεόραση, όπως και για τη FIFA και την UEFA. Η δουλειά είναι το τελευταίο πράγμα που κάνω, η οργάνωση, τα λοτζίστικς, τα ταξίδια που είναι πολύ κουραστικά. Οπότε ο κόσμος, που είναι έξω από αυτόν τον χώρο και βλέπει αυτά τα 3-4 λεπτά live στην τηλεόραση από το γήπεδο, αυτό είναι το τελευταίο πράγμα από όλα όσα κάνω, από τον χρόνο που παίρνουν όλα τα άλλα. Για να βγει το αποτέλεσμα στην τηλεόραση, υπάρχουν πολλές ώρες δουλειάς και μελέτης από πίσω».

Ποιες είναι οι πρώτες σου σκέψεις, μετά την κλήρωση του Champions League και τα ζευγάρια που προέκυψαν;

«Πολλά σπουδαία παιχνίδια. Ξεχωρίζουν δύο, ο περσινός τελικός και αυτός του 2020. Αναφέρομαι στο Παρί Σεν Ζερμέν – Μπάγερν και Λίβερπουλ – Ρεάλ Μαδρίτης, ομάδες που μαζί με τη Μάντσεστερ Σίτι αποτελούν τα πέντε μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση της διοργάνωσης. Είναι απίθανο που δύο από αυτές τις ομάδες, σίγουρα θα είναι εκτός μετά τη φάση των νοκ-άουτ. Για την Παρί, είναι πολύ κοστοβόρο το γεγονός ότι έχασε την πρώτη θέση στον όμιλο και τώρα… πέφτει στη Μπάγερν. Η Λίβερπουλ μάλλον δεν θα κέρδιζε το γκρουπ και παίζει με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Είναι δύσκολο να τη δούμε να προχωρά στον θεσμό, με βάση όλα όσα έχουμε δει φέτος, αλλά μετά το Μουντιάλ, όλα θα αλλάξουν και είναι πολύ νωρίς πιστεύω για προβλέψεις. Αλλά θεωρώ ότι η Ρεάλ θα πετάξει έξω τη Λίβερπουλ. Το Παρί Σεν Ζερμέν -Μπάγερν Μονάχου, είναι ένα πολύ απρόβλεπτο ζευγάρι. Από Ιταλικής πλευράς, είναι χαρούμενος που η Μίλαν κληρώθηκε με την Τότεναμ. Τα “σπιρούνια” είναι δυνατά, αλλά η Μίλαν μπορεί να τους κερδίσει και έως τότε θα έχουν επιστρέψει αρκετοί παίκτες κλειδιά της. Η Ίντερ θα αποκλείσει την Πόρτο. Το Νάπολι-Άιντραχτ είναι ένα ενδιαφέρον Ζευγάρι. Η Ντόρτμουντ με την Τσέλσι θα πραγματοποιήσουν ένα συναρπαστικό παιχνίδι, ενώ υπάρχουν αρκετοί παίκτες που συνδέουν τα δύο κλαμπ και πιστεύω ότι στην Μπορούσια θα είναι χαρούμενοι με την κλήρωση, δεδομένης της κατάστασης των Λονδρέζων, αλλά ξαναλέω ότι τα μεγάλα ζευγάρια είναι δύο.

Μπορείς να μας εξηγήσεις το νέο φορμάτ του Champions League που θα αλλάξει από το 2024? Ποια είναι η άποψή σου; Ποια είναι τα θετικά και ποια τα αρνητικά αυτής της αλλαγής;
«Δεν είμαι σίγουρος για τα συναισθήματά μου, γι αυτή την αλλαγή στο Τσάμπιονς Λιγκ, νομίζω ότι χρειαζόταν μια ανανέωση γιατί είναι οι ίδιες ομάδες τα τελευταία οκτώ χρόνια, ενώ τα τελευταία 3 ή 4 χρόνια έχουμε παρόμοιες ομάδες στους ημιτελικούς, οπότε πιστεύω ότι όντως χρειαζόταν μια αλλαγή. Στο νέο φορματ, δεν θα υπάρχουν μικρά γκρουπ, θα είναι ένα μεγάλο αποτελούμενο από 36 ομάδες. Δηλαδή δεν θα υπάρχουν τα 8 γκρουπ των τεσσάρων συλλόγων, κάτι που σημαίνει ότι οι ομάδες θα παίξουν σε μια διαφορετική φάση ομίλων. Δηλαδή θα αγωνιστούν 8 παιχνίδια εναντίων 8 διαφορετικών αντιπάλων και στο τέλος πιστεύω οι πρώτοι 24, θα περάσουν στην επόμενη φάση της διοργάνωσης και θα οδηγηθούν στα νοκ άουτ.
Στα θετικά του νέου φορμάτ είναι ότι θα συμμετέχουν περισσότερες ομάδες, αλλά στα αρνητικά, πιστεύω ακόμη ότι οι μεγάλες ομάδες θα καταφέρουν να παραμείνουν στην κορυφή. Δεν ξέρω ακριβώς πως αυτό θα μπορούσε να αλλάξει, αλλά οι μεγάλες και πιο υγιείς ομάδες θα είναι πρώτες και αυτό είναι δύσκολο να το σταματήσουμε.
Ανυπομονώ να δω πως θα είναι αυτό το καινούργιο φορμάτ, αλλά πιστεύω πως το Champions League, χρειαζόταν αλλαγή».

Ποια είναι η γνώμη σου για το VAR και γενικότερα για την είσοδο της τεχνολογίας στον αθλητισμό και συγκεκριμένα το ποδόσφαιρο;
«Δεν ήμουν από την αρχή φαν του VAR. Πιστεύω κάποια κομμάτια του vr technology, έχουν έναν ρόλο στο άθλημα, όπως το goal line, red card, offside έχει επηρεάσει το ποδόσφαιρο με τρόπο που κανένας δεν φανταζόταν. Το γεγονός ότι ακόμα βασιζόμαστε στους διαιτητές να πάρουν αποφάσεις, απλά με τη βοήθεια της τεχνολογίας και ακόμη δεν είναι σταθεροί σημαίνει ότι υπάρχει πρόβλημα με την τεχνολογία. Δεν χρειάζονται πλέον βοηθοί στο ποδόσφαιρο, δεν μου αρέσει αυτό που έχει γίνει.
Στα άλλα αθλήματα θεωρώ ότι το VR Technology, όπως για παράδειγμα στο μπάσκετ, είναι πολύ βοηθητική, τη διαχειρίζονται πολύ καλύτερα απ’ ότι στο ποδόσφαιρο. Θεωρώ ότι το γεγονός ότι έχουμε μεγάλα πρωταθλήματα στην Ευρώπη, που χρησιμοποιούν το VAR διαφορετικά για τον ίδιο κανονισμό, δημιουργεί μεγάλα προβλήματα. Παρόλα αυτά, στο Μουντιάλ, που θα υπάρχουν αυτοματοποιημένες offside technology, για πρώτη φορά, πιστεύω ότι αυτό θα είναι κάτι πολύ βοηθητικό για τον διαιτητή. Τέλος, θεωρώ πως μέρη του var έχουν λειτουργήσει, ενώ κάποια άλλα όχι».

Ποια ομάδα θεωρείς ότι είναι η μεγαλύτερη απογοήτευση και ποια η μεγαλύτερη έκπληξη του φετινού Champions League;
Η μεγαλύτερη απογοήτευση είναι σίγουρα η Γιουβέντους και η Μπάρτσελόνα. Οι “μπλαουγκράνα” δεν κατάφεραν να προκριθούν από τον όμιλο και θα έχουν τεράστιο οικονομικό πρόβλημα, μεγαλύτερο απ’ ότι έχουν ήδη. Η Γιουβέντους, κάποιοι έλεγαν πως η ομάδα που έφτιαξαν φέτος θα ήταν ικανή να κερδίσει το Champions League φέτος και αφού αποκλείστηκαν από τους ομίλους, δεν θα μπορούσε να είναι πιο καταστροφικό 

Για εμάς εδώ στην Ιταλία δεν είναι έκπληξη, η Ναπολι κάνει μια από τις καλύτερες χρονιές της. Πιστεύω πως αν είναι τυχεροί με τις κληρώσεις και καταφέρουν να αποφύγουν την Παρί, τη Μπάγερν και την Μάντσεστερ Σίτι, στα προημιτελικά, τότε μπορούν σίγουρα να φτάσουν στον τελικό. Είναι πολύ δυνατοί, έχουν μια πολλή ενδιαφέρουσα ομάδα. Τους λείπει ένας αστέρας αλλά έχουν βάθος.

Ποια είναι η ιδανική ενδεκάδα για εσένα, φέτος σχετικά με τις εμφανίσεις τους στο Champions League;
Εντερσον, Κανσέλο, Μαρκίνιος, Τιάγκο Σίλβα, Τεό Ερνάντες, Βαλβέρδε, Ντε Μπρόινε, Κβαρατσκέλια, Μέσι, Χάαλαντ, Μπενζεμά

 


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWS SPORTΛίνα Μακαρατζή

Σχετικές αναρτήσεις

Με Χάκετ και Κορντινιέ κόντρα στον Παναθηναϊκό

admin

Η Williams δεν θα έχει εφεδρικό σασί στη Σουζούκα

admin

Ο Μιλουτίνοφ ταξίδεψε στο Βελιγράδι για να στηρίξει τον Ολυμπιακό

admin
Translate »
×