Image default
ΒΙΝΤΕΟΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΠΘ: Ένταση και συλλήψεις κατά τη διάρκεια συναυλίας-Αντιδράσεις για τις πρακτικές της αστυνομίας

Τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 16 Σεπτεμβρίου ξεκίνησαν τα επεισόδια μέσα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Ενώ ήταν σε εξέλιξη η συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου, δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν  χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης, ερχόμενοι σε αντιπαράθεση με άτομα που συμμετείχαν στην συναυλία.
Πρόκειται για άτομα  που αποσπάστηκαν από την συναυλία και, σύμφωνα με πληροφορίες, πέταξαν πέτρες σε διμοιρία των ΜΑΤ που βρισκόταν στη Βιβλιοθήκη.

Ακολούθησαν μάχες σώμα με σώμα.

Τα επεισόδια συνεχίστηκαν στην οδό Εγνατία. Στη μάχη ρίχτηκε και η αύρα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Παράλληλα, μερίδα ατόμων παρέμεινε στην Καμάρα, όπου και δημιούργησε φραγμούς στους δρόμους, βάζοντας φωτιές σε κάδους, ενώ η ατμόσφαιρα καθ’ όλη τη διάρκεια των επεισοδίων ήταν αποπνικτική.

Ακολούθησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης  έως και την Αριστοτέλους, όπου διαλύθηκε η συγκέντρωση.Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων πραγματοποιήθηκαν τέσσερις προσαγωγές εκ των οποίων η μία μετατράπηκε σε σύλληψη, ενώ άλλα δύο άτομα συνελήφθησαν αργά το απόγευμα της Παρασκευής πριν από την συναυλία. Πλήθος διαδηλωτών συγκεντρώθηκε έξω από τα δικαστήρια προς συμπαράσταση των συλληφθέντων που πέρασαν την πόρτα του Εισαγγελέα.

Σε ανακοίνωσή της για τα επεισόδια, η ΕΛΑΣ επισημαίνει πως οι αστυνομικοί δεν έκαναν χρήση χημικών μέσα στον χώρο της συναυλίας.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται, οι αστυνομικές δυνάμεις, προκειμένου να αποκρούσουν την επίθεση, απώθησαν τους επιτιθέμενους με τη χρήση ενδεδειγμένων μέσων και τακτικών, οι οποίοι προκειμένου να αποφύγουν την σύλληψη ενσωματώθηκαν στα άτομα που παρακολουθούσαν την εκδήλωση. Η ανωτέρω απώθηση πραγματοποιήθηκε σε απόσταση από τον χώρο της συναυλίας, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις δεν κινήθηκαν εναντίον των ατόμων που την παρακολουθούσαν και δεν έγινε χρήση χημικών από αυτές στον χώρο της συναυλίας.

“Η χθεσινοβραδινή εγκληματική επίθεση των ΜΑΤ με δακρυγόνα σε μία μαζική συναυλία στους χώρους του πανεπιστημίου δείχνει τον πανικό της κυβέρνησης μπροστά στις αντιδράσεις για την εγκατάσταση της πανεπιστημιακής αστυνομίας”,
σχολίασε σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης.

 

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΦΡΟΣΩ ΒΑΡΒΑΡΑ, ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΝΟΥΣΗΣ

www.ertnews.gr


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWSΜπέλλα Θεριού

Σχετικές αναρτήσεις

Το ΑΠΘ στο… διάστημα – Η ομάδα ΒΕΑΜ στο διαστημικό κέντρο της Σουηδίας

admin

Η κλιματική κρίση απειλεί τις καλλιέργειες σε όλη την Ευρώπη – Νέα προβλήματα φέρνει η παρατεταμένη καλοκαιρία

admin

Επικίνδυνος για τις ευάλωτες ομάδες ο συνδυασμός αφρικανικής σκόνης και υψηλών θερμοκρασιών

admin
Translate »
×