ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΠΘ: Αλγόριθμος δίνει εξετάσεις σε μάθημα και γράφει…άριστα

Screenshot_9

Μπορεί ένας αλγόριθμος τεχνητής νοημοσύνης να δώσει εξετάσεις στο πανεπιστήμιο; Και αν ναι πόσο θα γράψει. Τις απαντήσεις έδωσαν επιστήμονες του ΑΠΘ που έβαλαν τον αλγόριθμο σε αυτή τη διαδικασία και αυτός πέρασε στο μάθημα της ψηφιακής επεξεργασίας εικόνας γράφοντας σχεδόν άριστα.
 
Η υποψήφια διδάκτορας στο τμήμα Πληροφορικής του Αριστοτελείου, Ιωάννα Βαλσαμάρα, δείχνει στον υπολογιστή πως ο αλγόριθμος με την τεχνητή νοημοσύνη έδωσε εξετάσεις στο πανεπιστήμιο. Οι Έλληνες επιστήμονες το υπέβαλαν στην ίδια δοκιμασία με αυτή των φοιτητών και οι επιδόσεις του ξεπέρασαν κάθε προσδοκία.
 
Το ChatGPT, που κυκλοφόρησε τον περασμένο Νοέμβριο, μπορεί μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα να δημιουργήσει από εκθέσεις για μαθητές και εργασίες για φοιτητές μέχρι δημοσιογραφικά και επιστημονικά άρθρα, ομιλίες για πολιτικούς, ποιήματα και τραγούδια.

Οι δημοφιλείς μηχανές αναζήτησης όπως το google ή το bing έχουν επιδοθεί σε αγώνα δρόμου για να εντάξουν την τεχνητή νοημοσύνη στις υπηρεσίες που προσφέρουν. Σε αντίθεση με τα αποτελέσματα που δίνουν σήμερα παραθέτοντας απλώς συνδέσμους στις σχετικές σελίδες του διαδικτύου, στο μέλλον θα απαντούν στις αναζητήσεις με κείμενο.
 
Ζητούμενο είναι να γίνει σωστή χρήση αυτής της τεχνολογίας, καθώς σε περιπτώσεις εξ αποστάσεως εξετάσεων, υπάρχει κίνδυνος απονομής πτυχίων σε ανύπαρκτους φοιτητές.

www.ertnews.gr


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWSΜπέλλα Θεριού

Πως σας φάνηκε το αρθρο?

ΑΠΙΘΑΝΟ
0
ΚΑΛΟ
0
ΜΕ ΑΡΕΣΕ
0
ΟΚ ΔΕΝ ΤΡΕΛΑΘΗΚΑ
0
ΧΑΧΑ ΕΛΑ ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΙΣ
0

You may also like

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αγρότες έκαναν έκπληξη με τούρτα στην υποδιοικήτρια της αστυνομίας που είχε γενέθλια 09-12-25 18:43 σε Viral, Ελλάδα Χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ανάγνωσης Αγρότες έκαναν έκπληξη με τούρτα στην υποδιοικήτρια της αστυνομίας που είχε γενέθλια 12 SHARES Share on Facebook Share on Twitter Μια απρόσμενη αλλά θερμή έκπληξη περίμενε μια υποδιοικήτρια της αστυνομίας από τους αγρότες στο Κάτω Νευροκόπι Δράμας, την ημέρα των γενεθλίων της. Μια τούρτα έκπληξη από τους αγρότες Στο τελωνείο της Εξοχής, εκεί όπου έχουν σταθμεύσει τα τρακτέρ και συνεχίζονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις, οι αγρότες επιφύλαξαν μια τρυφερή κίνηση στην υποδιοικήτρια της αστυνομίας. Η ίδια συμμετείχε στη διαχείριση του μπλόκου και, με αφορμή τα γενέθλιά της, οι παρόντες αγρότες της προσέφεραν μια τούρτα ως έκπληξη. 185a470f53434cddae296b688640980d Συνοδευόμενη από χαμόγελα και θερμές ευχές, η χειρονομία αυτή δεν ήταν μόνο για τα γενέθλιά της, αλλά και για να εκφράσουν οι αγρότες την ευγνωμοσύνη τους. «Σε ευχαριστούμε που είσαι πάντα δίπλα μας, φροντίζεις για την ασφάλειά μας και είσαι δίκαιη απέναντι σε όλους μας», της είπαν, αναγνωρίζοντας τη στάση της μέσα στις δυσκολίες των ημερών. Δείτε το βίντεο: Συνεχίζεται ο αποκλεισμός στο τελωνείο Εξοχής Παρά τη συγκινητική στιγμή με την τούρτα, η καθημερινότητα των κινητοποιήσεων συνεχίζεται. Το τελωνείο της Εξοχής θα παραμείνει αποκλεισμένο από τους αγρότες της Δράμας μέχρι τις 8 το βράδυ. Οι συμμετέχοντες θα επανεξετάσουν αύριο τη στρατηγική τους και θα αποφασίσουν αν θα συνεχιστεί η κινητοποίηση ή αν θα προχωρήσουν σε νέες μορφές πίεσης. Δείτε το βίντεο: Μαζική συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε κάλεσμα στην τοπική κοινωνία από τον Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Σύλλογο Κάτω Νευροκοπίου. Η ανταπόκριση ήταν εντυπωσιακή, καθώς πάνω από 400 άτομα συγκεντρώθηκαν στο τελωνείο της Εξοχής. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν πολίτες, μαθητές, εκπρόσωποι φορέων και σωματείων, όλοι με κοινό αίτημα έναν καλύτερο αγροτικό μέλλον και βιώσιμες συνθήκες για τις οικογένειές τους. «Είναι ένας κοινός αγώνας, για όλους μας», είπαν με μια φωνή οι συγκεντρωμένοι, ενώ το παρών έδωσαν και αγρότες από άλλες περιοχές όπως η Καβάλα, ο Νέστος και το Παγγαίο, δείχνοντας ότι η αντίδραση παίρνει πλέον παντοπική διάσταση.

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *