Image default
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Αποκαλύφθηκαν οι μασκότ των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024

 

Ένα από τα εθνικά σύμβολα της Γαλλίας, ο Φρυγικός σκούφος, επιλέχθηκε να είναι οι μασκότ των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού το 2024.

Αν και βρισκόμαστε ακόμη στο 2022 και έχουμε άλλα δύο χρόνια μπροστά μας για να μπούμε σε ρυθμούς Ολυμπιάδας, όμως στο Παρίσι, η πόλη που θα τους φιλοξενήσει, ρυθμίζουν τις τελευταίες λεπτομέρειες και τη Δευτέρα (14/11) αποκάλυψαν τις μασκότ τόσο των Ολυμπιακών όσο και των Παραολυμπιακών Αγώνων του 2024.

Η Οργανωτική Επιτροπή “Παρίσι 2024” θέλησε να πρωτοτυπήσει, επιλέγοντας ένα από τα σύμβολα της γαλλικής επανάστασης, ένα σύμβολο της ελευθερίας, τον Φρυγικό σκούφο.

«Θέλαμε μασκότ που θα ενσαρκώνει το όραμά μας και θα μπορούμε να το μοιραστούμε με τον γαλλικό λαό και τον κόσμο. Αντί για κάποιο ζώο, οι μασκότ που επιλέξαμε, αντιπροσωπεύουν ένα ιδανικό.

Ο Φρυγικός σκούφος είναι σύμβολο ελευθερίας. Δεδομένου ότι για μας είναι οικείο και εμφανίζεται στα γραμματόσημά μας, αντιπροσωπεύει τη γαλλική ταυτότητα και το πνεύμα του λαού μας», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των αγώνων “Παρίσι 2024“, Τονί Εστανγκέ.//


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWS SPORTΑίθουσα Σύνταξης

Σχετικές αναρτήσεις

Παρίσι: Ποδήλατο και περπάτημα κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων

admin

Δοκιμασία στην “κόλαση” της Stark Arena

admin

Αταμάν: “Η Βίρτους έχει πολλούς έμπειρους παίκτες”

admin
Translate »
×