Image default
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Απόδραση κορυφής με… εκτελεστή Αραούχο!

 

Η ΑΕΚ με ένα καταπληκτικό τέρμα του αρχηγού της, πέρασε από την Τούμπα με 1:0 και σε συνδυασμό με την ισοπαλία του Παναθηναϊκού, βρίσκεται στην κορυφή της Super League. 

O αγώνας

Με καλό ρυθμό ξεκίνησε το παιχνίδι και την ΑΕΚ να βρίσκει δίχτυα στο 7′ με τον Άμραμπατ. Ο Πινέδα έφυγε μόνος του στην κόντρα μετά από λάθος γύρισμα του Σβαμπ και ο Μαροκινός πλάσαρε σε κενή εστία, αλλά ο διαιτητής σφύριξε νωρίτερα, χωρίς να έχει γίνει κατανοητό τι έχει υποδείξει. Στο 19′ ο ΠΑΟΚ πραγματοποίησε την πρώτη τελική του στο παιχνίδι. Μετά από σέντρα, ο Ολιβέιρα πήρε την κεφαλιά, με την μπάλα να περνά πάνω από τα δοκάρια του Αθανασιάδη. Λίγα λεπτά αργότερα, στο 27′ η “Ένωση” απείλησε με τον Πινέδα, αλλά ο Κοτάρσκι διάβασε την φάση και αποσόβησε τον κίνδυνο. Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα ήταν πιο απειλητική. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Άμραμπατ έβγαλε μία καταπληκτική σέντρα, ο Πινέδα πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Κοτάρσκι, που έδειξε ότι ήλεγχε την φάση.

Στο 52′ ο ΠΑΟΚ από μία ανύποπτη φάση άγγιξε το 1:0. Ο Κουλιεράκης έπιασε μία κεφαλιά, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά, αιφνιδίασε τους πάντες, αλλά πέρασε λίγο δίπλα από το δοκάρι του Αθανασιάδη. Η ΑΕΚ, παρόλο που είχε την κατοχή της μπάλα και τον έλεγχο, δεν κατάφερε να δημιουργήσει κάποια τελική. Ο “Δικεφάλος του Βορρα” στο 67′ άγγιξε το γκολ. Ο Ολιβέιρα πήρε υποδειγματική πάσα από τον Κωνσταντέλια και σούταρε από πλάγια θέση. Ο Αθανασιάδης προσπάθησε να απομακρύνει και λίγο έλειψε να σπρώξει την μπάλα με το χέρι του στην εστία, όμως αυτή σταμάτησε στο δοκάρι. Οι γηπεδούχοι, είχαν το μομέντουμ και δημιουργούσαν φάσεις. Στο 73′ ο Ζίβκοβιτς βρήκε τον Σάστρε μέσα στην περιοχή και αυτός παρότι ήταν σε πλάγια θέση έκανε το σουτ, με την μπάλα να περνά στην εξωτερική πλευρά των διχτυών. Κόντρα στην… ροή των ευκαιριών, η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ. Ο Μάνταλος, με καταπληκτική μπαλιά βρήκε τον Αραούχο, ο οποίος κατέβασε την μπάλα υποδειγματικά με το στήθος και με σουτ στην κίνηση κέρδισε τον Κοτάρσκι για το 1:0. Στο 87′ ο Ελ Καντουρί βρέθηκε μόνος έξω από την περιοχή της “Ένωσης”, αλλά το σουτ του ήταν αρκετά αδύναμο. Ο Μαροκινός, λίγα λεπτά αργότερα με ανάποδο ψαλίδι προσπάθησε να κερδίσει τον Αθανασιάδη με την μπάλα να περνάει άουτ.

ΓΚΟΛ: 80′ Αραούχο
Κίτρινες: 9′ Ντόουγκλας Αουγκούστο, 60′ Ολιβέιρα, 90′ +4′ Τάισον / 31′ Γκατσίνοβιτς, 37′ Πινέδα, 53′ Αραούχο, 59′ Τζαβέλλας, 69′ Σιμάνσκι, 90′ +3′ Mάνταλος 
Κόκκινη: –
Δοκάρι: 67′ Ολιβέιρα

ΠΑΟΚ (Κριστιάνο Μπάτσι): Κοτάρσκι, Σάστρε, Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Σοάρες, Σβαμπ (46′ Ντάντας), Αουγκούστο (85′ Φιλίπε Σοάρες), Κωνσταντέλιας (72′ Ελ Καντουρί), Νάρεϊ (60′ Τάισον), Ζίβκοβιτς, Ολιβέιρα (72′ Τόμας).

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Βίντα, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Σιντιμπέ (83′ Ρότα), Σιμάνσκι, Γιόνσον (46′ Γκαρσία), Γκατσίνοβιτς, Άμραμπατ (63′ Ελίασον), Πινέδα (71′ Μάνταλος), Αραούχο (83′ Τσούμπερ).

Ακολουθούν…
ΠΑΟΚ: Εκτός με Ολυμπιακό (05/04)
ΑΕΚ: Εκτός με Βόλο (05/04)


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWS SPORTΑίθουσα Σύνταξης

Σχετικές αναρτήσεις

Δεν θα πέφτει καρφίτσα στο ΔΑΚ

admin

Γαλλία (30η αγωνιστική): Παιχνίδι διαφορετικών… κατευθύνσεων

admin

Μασούρας: «Για τον Τζέραρντ, το Ριαθόρ, τη Γιουβέντους, για όλα τα χαμένα ματς στο 90’…»

admin