Image default
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Αρνείται να χάσει η Λανς | Άντεξε το Στρασβούργο των 9 παικτών

 

Πλούσια η δράση στην Ligue 1, με την ομάδα του Φρανκ Χέϊσ να γλιτώνει στις καθυστερήσεις την πρώτη ήττα της σεζόν από την Ρεμς, ενώ έμειναν πίσω Τουλούζ και Μπρεστ.

Σε μια πολύ ανταγωνιστική εξελίχθηκε η έκτη του γαλλικού πρωταθλήματος, με τις αναμετρήσεις να έχουν τρομερό ενδιαφέρον και τα φαβορί να “υποφέρουν” σε αρκετές περιπτώσεις. Η Ρεμς έδειξε τη συνεχή της άνοδο αλλά δεν κέρδισε την Λανς, ενώ το Στρασβούργο άντεξε με 9 παίκτες για ένα ημίχρονο στην έδρα της Μπρεστ. Η Λοριάν “πέρασε” από τη τελευταία Αζαξιό, τη στιγμή που η Τουλούζ του Τσιγγάρα, που ήταν εκτός αποστολής, δεν τα κατάφερνε στην έδρα της Κλερμόν.

Αζαξιό-Λοριάν 0-1

Η Λοριάν ήταν αυτή που είχε τον έλεγχο στην αρχή του παιχνιδιού, κερδίζοντας στατικές φάσεις γύρω από την περιοχή της Αζαξιό, χωρίς να δημιουργήσει όμως τη μεγάλη ευκαιρία. Οι γηπεδούχοι δυσκολεύονταν ιδιαίτερα να διατηρήσουν την κατοχή, κάνοντας πολλά λάθη στη μεσαία γραμμή, τα οποία για καλή τους τύχη άφησε να περάσουν ανεκμετάλλευτα η Λοριάν.

Αυτό όμως δε συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο, καθώς στην πρώτη κλασική ευκαιρία που δημιούργησαν οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ. Ο Λε Φι στο 51′ πήρε την έξυπνη πάσα του Κατάρα και σούταρε στη δεξιά γωνία του τερματοφύλακα για το 0-1. Η Αζαξιό προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση, αλλά οι παίκτες της ήταν ιδιαίτερα άστοχη στη τελική προσπάθεια, για να παραμείνει το 1-0 υπέρ της Λοριάν.

Γκολ: / Λε Φι 51′,

Κλερμόν-Τουλούζ 2-0

Οι γηπεδούχοι δημιούργησαν την πρώτη απειλή της αναμέτρησης, μόλις στο 9′, με τον Κιέϊ να στέλνει την μπάλα λίγο δίπλα από την εστία του Ντουπέ. Στο παιχνίδι ήταν εμφανέστατα τα έντονα μαρκαρίσματα και δεν είναι τυχαίες οι δύο κάρτες στους παίκτες της Κλερμόν και ο τραυματισμός του Σεϊντού.

Η Κλερμόν ευτύχησε να προηγηθεί στην πρώτη φάση στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Ντοσού να εκτελεί από κοντινή απόσταση τον Ντουπέ, σε ένα γκολ που εξετάστηκε για λίγη ώρα από το VAR, πριν κατοχυρωθεί. Η ομάδα του Τσιγγάρα, που δεν βρισκόταν στην αποστολή, ανέβασε τις γραμμές της για να απειλήσει τους γηπεδούχους και να τους κλείσει στην περιοχή τους, αλλά τα πολλά κενά στην άμυνά της δεν της επέτρεπαν να αφοσιωθεί αποκλειστικά στη δημιουργία φάσεων.

Οι γηπεδούχοι έκαναν δύο τα τέρματά τους στη τελευταία φάση της αναμέτρησης, με τον Άντριτς να περνάει εξαιρετικά για τον Τσαμ, που δεν αστόχησε απέναντι στον ανήμπορο να αντιδράσει Ντουπέ.

Γκολ: Ντοσού 46′, Τσαμ 90+6′.

Μπρεστ-Στρασβούργο 1-1

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν δυνατά την αναμέτρηση και προηγήθηκαν μόλις στο 7ο λεπτό, με τον Λε Μελού να παίρνει την μπάλα στην κάθετη κίνησή του στην περιοχή και με συρτό σουτ να δίνει προβάδισμα στην ομάδα του. Στο 27′ ο Ντάρι υπέπεσε σε πέναλτι και ο Ντεσέπι ισοφάρισε για το Στρασβούργο στο επόμενο λεπτό, πριν μείνουν με δέκα παίκτες οι φιλοξενούμενοι στο 31′, με την απευθείας κόκκινη που αντίκρισε ο Πρσιτς.

Πριν βγει μάλιστα το ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι έμειναν με 9 παίκτες, με τον Στεφάν να δέχεται δύο κίτρινες σε 12 λεπτά. Στην επανάληψη η Μπρεστ προσπάθησε και έκλεισε στην περιοχή της το Στρασβούργο, όμως ακόμη και με δύο παίκτες παραπάνω δυσκολευόταν να βγάλει μεγάλες ευκαιρίες. Το Στρασβούργο των 9 παικτών πήρε ένα συγκλονιστικό αποτέλεσμα στην έδρα της Μπρεστ, με τις δύο ομάδες ναι μεν να ισοβαθμούν, αλλά τους φιλοξενούμενους να δείχνουν περισσότερο ανταγωνιστικό πνεύμα, τη στιγμή που οι γηπεδούχοι δεν είχαν λύσεις επιθετικά. Μάλιστα ο Μπιζό έκανε και εκπληκτική επέμβαση στις καθυστερήσεις για να διατηρήσει το 1-1.

Γκολ: Λε Μελού 7′, / Ντεσέπι 28′

Κόκκινη: Πρσιτς 31′, Στεφάν 45′

Ρεμς-Λανς 1-1

Παιχνίδι με έντονο ρυθμό και την μπάλα να πηγαίνει πάνω κάτω, με την Ρεμς να χάνει την πρώτη σημαντική ευκαιρία στο 13′ με τον Μπαλόγκουν να περνάει από δύο παίκτες και να κάνει αδύναμο σουτ στον αντίπαλο τερματοφύλακα. Ο Οπενδά έχασε την πρώτη καλή στιγμή για την Λανς, με το σουτ του από το ύψος σχεδόν της περιοχής να καταλήγει ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι του Πεντζ.

Εκεί που η Λανς είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού και πίεζε για να πετύχει το 1-0 έμεινε με δέκα παίκτες, με τον Ματσάδο, που είχε περάσει πριν τέσσερα λεπτά στο παιχνίδι, να κάνει ένα πολύ άσχημο μαρκάρισμα στο 66′ και να αφήνει την ομάδα του με δέκα παίκτες. Έξι λεπτά αργότερα η Ρεμς πήρε το προβάδισμα, με τον Μπαλόγκουν να εξελίσσεται σε λίρα εκατό και να ανοίγει το σκορ, από την ασίστ του Ντουμπιά.

Η Λανς όμως αποτελεί μια ομάδα που φέτος αρνείται να χάσει και με τον Οπενδά να πετυχαίνει ένα πανέμορφο γκολ απέσπασε το 1-1, παρόλο που αγωνιζόταν με δέκα παίκτες.

Γκολ: Μπαλόγκουν 72’/ Οπενδά 82′

Κόκκινη: / Ματσάντο 66′

Τα αποτελέσματα της αγωνιστικής:

03/09 Ναντ-Παρί Σεν Ζερμέν 0-3

03/09 Λυών-Ανζέρ 5-0

03/09 Οσέρ-Μαρσέιγ 0-2

04/09 Μονπελιέ-Λιλ 1-3

04/09 Τρουά-Ρεν 18:05

04/09 Νις-Μονακό 21:45


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWS SPORTΑίθουσα Σύνταξης

Σχετικές αναρτήσεις

Δ. Μελισσανίδης στα εγκαίνια του Μουσείου Ιστορίας της ΑΕΚ: «Είναι η μοίρα μας, η ζωή και η ιστορία μας»

admin

Μελισσανίδης: «Μέσα σε αυτά τα 100 χρόνια η πίστη και ο αγώνας είναι αξίες μας»

admin

Με τρεις νέες απουσίες στη Λαμία ο Παναθηναϊκός

admin