Image default
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ασταμάτητη η “Βασίλισσα” με ηγέτη Γιούλ

 

Η Ρεάλ Μαδρίτης συνεχίζει… απτόητη στην Euroleague, κερδίζοντας σε μια “μάχη”… επιθέσεων κόντρα στην Παρτίζαν Βελιγραδίου με 105:97 στο πλαίσιο της 10ης “στροφής” της διοργάνωσης.

Ο αγώνας

Το ματς άρχισε με… φρενήρη ρυθμό και από τις δυο ομάδες, όμως η Παρτίζαν σύντομα προηγήθηκε με 11:6 χάρη σε τρίποντο του Νάναλι. Η Ρεάλ απάντησε άμεσα και στη συνέχεια ισοφάρισε σε 13:13 με βολές του Ταβάρες. Οι Σέρβοι ευστοχούσαν ασταμάτητα πίσω από τη γραμμή των 6,75 μέτρων, με αποτέλεσμα να έχει… το πάνω χέρι στην πρώτη περίοδο. Οι Μαδριλένοι όμως απαντούσαν συνεχώς με πρωτεργάτες τους τον Γιούλ και τον Ντεκ. Το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με την ομάδα του Ομπράντοβιτς να προηγείται με 8 πόντους διαφορά (32:40), έχοντας πετύχει το αξιοσημείωτο στατιστικό των 8 εύστοχων τριπόντων στην πρώτη περίοδο, μόλις σε 12 προσπάθειες που επιχείρησαν.

Η “Βασίλισσα” άρχισε πολύ δυναμικά το δεύτερο δεκάλεπτο και με δημιουργό τον Γιούλ, αλλά και τον Χεζόνια να φέρνει ενέργεια και πόντους στην ομάδα του, κατάφερε να μειώσει άμεσα στους 3 πόντους (39:42, 12′). Λίγο αργότερα, οι Ισπανοί ανέκτησαν το προβάδισμα με προσπάθεια του Πουαριέ (43:42, 15′), με τους φιλοξενούμενους να μην μπορούν να αντιδάσουν. Οι Μαδριλένοι συνέχισαν σε ξέφρενο ρυθμό και με τους Γιούλ, Χεζόνια και Πουαριέ, απέκτησαν για πρώτη φορά σήμερα διψήφια διαφορά (52:42, 17′). Η ομάδα του Βελιγραδίου βρήκε λύσεις από τον Πάντερ και με τρίποντο του Άντζουσιτς “έκλεισε” το πρώτο μέρος μόλις τρεις πόντους πίσω (54:51).

Η ομάδα του κόουτς Ματέο ξεκίνησε εξίσου ιδανικά και την τρίτη περίοδο. Με τους Γιούλ και Ντεκ να αναλαμβάνουν το σκοράρισμα, οι “μερέγχες” ανέβασαν τη διαφορά στους 7 πόντους (59:52, 23′), όμως οι Λεντέι και Νάναλι κρατούσαν κοντά το σκορ. Ο Ταβάρες ήλεγχε τους “αιθέρες”, ωστόσο ο Πάντερ ευστόχησε σε ένα κομβικό τρίποντο, φέρνοντας ξανά στους 4 πόντους τη διαφορά (70:66, 27′). Ο Μπροντιάνσκι έκανε το ίδιο στη συνέχεια, όμως η Ρεάλ πάτησε το “πόδι στο γκάζι” κλείνοντας στο +8 το τρίτο δεκάλεπτο (86:74).

Οι Γκος, Χεζόνια και Μούσα κυριάρχησαν στην περιφέρεια της Ρεάλ Μαδρίτης, με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να φτάσουν σύντομα στο +15 (92:77, 32′). Οι Σέρβοι προσπάθησαν να βελτιώσουν την εικόνα τους με τον Λεσόρτ να κυριαρχεί στη ρακέτα και τον Έξουμ να μειώνει στους 10 πόντους (96:86, 36′). Η “Βασίλισσα” συνέχισε να εμποδίζει τους φιλοξενούμενους και έτσι κατάφερε να φτάσει στην επικράτηση, με το τελικό σκορ να διαμορφώνεται στο 105:97 υπέρ των Μαδριλένων, οι οποίοι πανηγύρισαν μια ακόμη σπουδαία νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 32:40, 54:51, 86:74, 105:97


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWS SPORTΑίθουσα Σύνταξης

Σχετικές αναρτήσεις

Με Χάκετ και Κορντινιέ κόντρα στον Παναθηναϊκό

admin

Η Williams δεν θα έχει εφεδρικό σασί στη Σουζούκα

admin

Ο Μιλουτίνοφ ταξίδεψε στο Βελιγράδι για να στηρίξει τον Ολυμπιακό

admin
Translate »
×