Image default
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ασταμάτητη και στην Ευρώπη η Νάπολι!

 

Οι “παρτενοπέι” επέκτειναν το νικηφορό σερί τους και έβαλαν… πλώρη για τα προημιτελικά του Champions League, επικρατώντας με 2:0 της Άιντραχτ Φρανκφούρτης στη “Deutsche Bank Arena”. Τρομερό παιχνίδι από τον Λοσάνο, σκόραρε ξανά ο Όσιμεν, “μαγική” ασίστ από τον Κβαρατσκέλια.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που πήραν από την αρχή την κατοχή και προσπαθούσαν να δημιουργήοσυν, όμως η Άιντραχτ είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του παιχνιδιού. Στο 5ο λεπτό, μετά από φάση διαρκείας, η μπάλα βρέθηκε στα πόδια του Κόλο Μουανί, όμως το κοντινό πλασέ του Γάλλου ήταν άστοχο. Στα πρώτα 20 λεπτά της αναμέτρησης οι γηπεδούχοι πίεζαν ψηλά, με τους “παρτενοπέι” να μην μπορούν να… χτίσουν εύκολα κάποια επίθεση. Η Νάπολι απειλούσε με συνεχόμενες στατικές φάσεις, ωστόσο οι αμυντικοί των γηπεδούχων και ο Τραπ απομάκρυναν εύκολα τον κίνδυνο. Στο 34ο λεπτό ο Λοσάνο έφυγε στην πλάτη της άμυνας, όμως το σουτ του σταμάτησε στο δοκάρι. Στη συνέχεια της φάσης οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι, όμως ο Τραπ νίκησε τον Κβαρατσκέλια από τα 11 μέτρα. Στο 40ο λεπτό ο Λοσάνο έφυγε από τα δεξιά, σέντραρε ωραία στον Όσιμεν και ο Νιγηριανός έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ένα λεπτό αργότερα (41′), ο επιθετικός της Νάπολι σκόραρε ξανά, όμως το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Στο 55′, ο Λοσάνο μπήκε στην περιοχή και σούταρε δυνατά, με τον Τραπ να αποκρούει δύσκολα. Στο 56ο λεπτό ο Λοσάνο έκλεψε την μπάλα, έβγαλε τετ-α-τετ τον Κβαρατσκέλια, με τον Γεωργιανό να μην μπορεί να νικήσει τον Γερμανό γκολκίπερ. Στο 58ο λεπτό ο Κόλο Μουανί δέχθηκε απευθείας κόκκινη κάρτα για πάτημα με τις τάπες στον αστράγαλο του Ανγκισά. Στο 65′, ο Κβαρατσκέλια βρήκε με εκπληκτικό τακουνάκι τον Ντι Λορέντσο και τον αρχηγό της Νάπολι να πλασάρει εύστοχα από μακριά για το 2:0. Στο 72ο λεπτό ο Ανγκισά “άγγιξε” το 3:0, όμως η κοντινή προβολή του πέρασε άουτ. Στη συνέχεια ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε, με την Άιντραχτ να μην μπορεί να αντιδράσει, παίζοντας και με παίκτη λιγότερο. Στο 81′ η πρώτη ευκαιρία των γηπεδούχων μετά από πολλή ώρα. Ο Καμάντα βρέθηκε μόνος του στο ύψος του πέναλτι, όμως το σουτ του κατέληξε στην αγκαλιά του Μερέτ.//

ΓΚΟΛ: 40′ Όσιμεν, 65′ Ντι Λορέντσο
ΔΟΚΑΡΙ: 34′ Λοσάνο
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 60′ Γκέτσε / 38′ Κιμ, 83′ Ελμάς
ΚΟΚΚΙΝΗ: 58′ Κόλο Μουανί

Άιντραχτ Φρανκφούρτης (Όλιβερ Γκλάσνερ): Τραπ, Τούτα, Γιάκιτς, Εντικά, Μπούτα (69′ Κνάουφ), Καμάντα, Σο, Μαξ (90+2′ Λενζ), Λίντστρεμ (69′ Μπορέ), Γκέτσε (81′ Αλιντού), Κόλο Μουανί

Νάπολι (Λουτσιάνο Σπαλέτι): Μερέτ, Ντι Λορέντσο, Κιμ, Ραχμάνι, Ολιβέρα, Ανγκισά (79′ Εντομπελέ), Λομπότκα, Ζιελίνσκι, Λοσάνο (79′ Ελμάς), Όσιμεν (84′ Σιμεόνε), Κβαρατσκέλια (84′ Πολιτάνο)

Επαναληπτικός αγώνας: Νάπολι – Άιντραχτ Φρανκφούρτης (15/3, 22:00, “Diego Maradona”)


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWS SPORTΑίθουσα Σύνταξης

Σχετικές αναρτήσεις

Πορθητής της πρόκρισης του Ολυπιακού στα ημιτελικά του Κόνφερενς Λιγκ ο Κώστας Τζολάκης με τα τρία πέναλτι που έπιασε!

admin

UEFA: Τα χρήματα που κέρδισε ο Ολυμπιακός κι αυτά που περιμένει!

admin

Μια βραδιά στην Πόλη που δεν θα ξεχάσει κανένας (ΦΩΤΟ)

admin