Image default
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ασταμάτητη Νάπολι… καλπάζει προς τον τίτλο!

 

Οι “παρτενοπέι” με γκολ στο 85′ κέρδισαν και τη Ρόμα με 2:1 στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής της Serie A και “βροντοφώναξαν” πως αυτό το πρωτάθλημα δεν χάνεται!

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές στα πρώτα λεπτά, χωρίς να δημιουργούν σημαντικές προϋποθέσεις για γκολ. Η Νάπολι όμως ήταν αυτή που κατάφερε να ανοίξει πρώτη το σκορ, με τον Όσιμεν. Ο Κβαρατσκέλια έκανε τη σέντρα, ο Νιγηριανός το κοντρόλ με το στήθος και με το δεξί πόδι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ρουί Πατρίσιο. Έτσι, ο Όσιμεν, έφτασε τα 14 γκολ στο πρωτάθλημα. Η πρώτη καλή στιγμή για τη Ρόμα ήρθε στο 39ο λεπτό, με τον Ντιμπάλα να κάνει το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, με τη μπάλα να περνά λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μέρετ. Λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου η Ρόμα έχασε τεράστια ευκαιρία να φέρει το παιχνίδι στα ίσα. Ο Σπινατσόλα με δυνατό σουτ, ανάγκασε τον Μέρετ σε πολύ δύσκολη απόκρουση.

Οι “Ρωμαίοι” μπήκαν πιο επιθετικά στο δεύτερο μέρος, βάζοντας δύσκολα στη Νάπολι. Στο 62ο λεπτό ήρθε και η πρώτη καλή στιγμή, με την κεφαλιά του Κριστάντε να αποκρούεραι από τον Μέρετ, ενώ στο ριμπάουντ, ο Ιμπάνιες σούταρε όμως η μπάλα πέρασε κόρνερ. Οι “παρτενοπέι” απάντησαν άμεσα, με τον Λοσάνο να κάνει έξοχη ατομική προσπάθεια και να σουτάρει από την άκρη της περιοχής, όμως και πάλι ο Πατρίσιο είπε “όχι”. Η πίεση των “τζιαλορόσι” απέδωσε… καρπούς, με τον Ελ Σαράουϊ να σκοράρει στο 75ο λεπτό, φέρνοντας την ισορροπία στο παιχνίδι. Κι ενώ όλα έδειχναν ότι το παιχνίδι θα λήξει ισόπαλο, λίγο πριν την εκπνοή, οι “γηπεδούχοι” έδειξαν χαρακτήρα και κατάφεραν να πάρουν και πάλι το προβάδισμα. Ο Τζιοβάνι Σιμεόνε που πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στο 76ο λεπτό, έκανε εξαιρετικό κοντρόλ και σούταρε για να… γράψει το 2:1 και να βάλει την ομάδα του και πάλι σε θέση οδηγού. Δεν έλειψαν τα νεύρα στα τελευταία λεπτά, με τη Ρόμα να παλεύει να ισοφαρίσει και τη Νάπολι να κρατά το υπέρ της προβάδισμα και να παίρνει τους τρεις βαθμούς που της δίνουν τον… αέρα να ονειρεύεται το… “σκουντέτο”.

Γκολ: 17′ Όσιμεν, 85′ Σιμεόνε / 75΄Ελ Σαράουϊ
Κίτρινες: 68′ Όσιμεν / 33′ Ντιμπάλα, 79′ Ελ Σαράουϊ

Νάπολι: Μέρετ, Ντι Λορέντσο, Ραχμάνι, Κιμ, Ρούι (69′ Ολιβέιρα), Ανγκισά, Λομπότκα, Ζιελίνσκι (90+2 Ντομπελέ), Λοσάνο (76′ Σιμεόνε), Όσιμεν (77′ Ρασπαντόρι), Κβαρατσχέλια (69′ Έλμας)

Ρόμα: Πατρίτσιο, Μαντσίνι, Σμόλινγκ (83′ Ταΐροβιτς), Ιμπάνιεζ, Σπινατσόλα (46′ Ελ Σαράουι), Κριστάντε (89′ Βολπάτο), Μάτιτς, Ζαλέφσκι, Πελεγκρίνι (83′ Μπόβε), Ντιμπάλα, Έιμπραχαμ

Δείτε αναλυτικά τη βαθμολογία της Serie A εδώ.//


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWS SPORTΑίθουσα Σύνταξης

Σχετικές αναρτήσεις

Γράφει ιστορία ο Ολυμπιακός… (Highlights)

admin

Χωρίς θεατές το Λαύριο-Μαρούσι

admin

Τα θρυλικά “μωρά” του Ολυμπιακού “πέταξαν” στον τελικό (video)

admin