Image default
AUTOMOTOLIFESTYLE

Ασφάλειες Μοτοσυκλέτας – Πως να Εξοικονομήσετε Χρήματα

Μόνο όσοι έχουν νιώσει αυτή τη μοναδική αίσθηση ελευθερίας που σου δίνει η οδήγηση μηχανής, μπορούν να καταλάβουν ότι πρόκειται για μια συναρπαστική εμπειρία, αλλά και σε πολλές περιπτώσεις αρκετά ριψοκίνδυνη. Ειδικότερα, η οδήγηση μοτοσυκλέτας μέσα στις μεγαλουπόλεις γίνεται ολοένα και πιο επικίνδυνη, με τα μικροατυχήματα να αυξάνονται διαρκώς. Ποτέ άλλοτε μια ασφάλεια μηχανής δεν ήταν τόσο επιβεβλημένη και δυστυχώς, αν και όλοι οι μοτοσικλετιστές το γνωρίζουν, σε αρκετές περιπτώσεις κάνουν εκπτώσεις στα ασφάλιστρα που επιλέγουν παραμένοντας ακάλυπτοι την «κρίσιμη» στιγμή. Ειδικότερα, οι νέοι (σε ηλικία αλλά και εμπειρία) οδηγοί αναζητούν φθηνές ασφάλειες μοτοσυκλέτας, εστιάζοντας μόνο στο κόστος και όχι στις καλύψεις.

Ωστόσο, υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να βρείτε μια φθηνή ασφάλεια μοτοσυκλέτας χωρίς να θυσιάσετε την ποιοτική κάλυψη:

4+1 Tips Για Μια Φθηνή Ασφάλεια Μοτοσυκλέτας

Κάντε Έρευνα Αγοράς

Το πρώτο και πιο σημαντικό βήμα για την εύρεση μιας οικονομικής ασφάλισης μοτοσυκλέτας είναι πριν προβείτε σε κάποια αγορά συμβολαίου να κάνετε μια ολοκληρωμένη έρευνα, συγκρίνοντας τις τιμές και τις καλύψεις διαφορετικών ασφαλιστικών παρόχων. Οι ασφαλιστικές εταιρείες χρησιμοποιούν διαφορετικούς παράγοντες για να διαμορφώσουν τους τιμοκαταλόγους τους, επομένως είναι πολύ πιθανό να βρείτε μια καλύτερη προσφορά – σύμφωνα με τις δικές πάντα ανάγκες- από τη μια εταιρεία στην άλλη. Πλέον, η αναζήτηση και σύγκριση παροχών και τιμών έχει γίνει μια εύκολη και γρήγορη διαδικασία, καθώς η πλειοψηφία των μεγάλων και αξιόπιστων εταιριών διαθέτουν «εξύπνα» online υπολογιστικά εργαλεία που στην κυριολεξία «λύνουν» τα χέρια των καταναλωτών.

Επιλέξτε τη Σωστή Μοτοσυκλέτα

Ονειρεύεστε μια μηχανή μεγάλου κυβισμού με την οποία θα κάνετε ατελείωτα road trips απολαμβάνοντας τη μοναδική αίσθηση ελευθερίας και αδρεναλίνης που προσφέρει, αλλά όταν «ανοίγετε τα μάτια σας» διαπιστώνετε ότι η πιο μακρινή διαδρομή που σας επιτρέπει η καθημερινότητά σας να κάνετε είναι μέχρι τη δουλειά…; Αν ναι σε αυτή την περίπτωση πρέπει να επιλέξετε με μεγαλύτερη σοφία τον τύπο της μοτοσικλέτας που θα αγοράσετε, καθώς αυτό θα καθορίσει και πολλά άλλα πράγματα στην πορεία, μέσα σε όλα και το κόστος της ασφάλισης. Σε γενικές γραμμές, στις μικρότερου κυβισμού μηχανές θα βρείτε και τις πιο φθηνεσ ασφαλειεσ μοτο, και συνήθως δύο είναι οι παράγοντες που επηρεάζουν την τιμή: ή μικρότερη εμπορική αξία τους και οι φαινομενικά λιγότερες πιθανότητες να προξενηθεί κάποιο πολύ σοβαρό ατύχημα, σε αντίθεση με τις μεγάλου κυβισμού μοτοσυκλέτες.

Οδηγείτε Πάντα Υπεύθυνα

Το ιστορικό οδήγησης παίζει, επίσης, σημαντικό ρόλο στον καθορισμό των ασφαλίστρων σας. Εάν έχετε ιστορικό ατυχημάτων ή τροχαίων παραβάσεων με τη μοτοσυκλέτα σας, αυτό δεν περνάει απαρατήρητο από τις ασφαλιστικές εταιρείες και καθώς σας κατατάσσουν στους δυνητικά επιρρεπείς σε ατυχήματα οδηγούς σας «κοστολογούν» και αναλόγως (σύστημα Bonus Malus). Από την άλλη πλευρά, εάν διατηρείτε ένα καθαρό ιστορικό οδήγησης, σε πολλές περιπτώσεις οι εταιρείες σας επιβραβεύουν με εκπτώσεις και χαμηλότερα ασφάλιστρα.

Δείτε Ποιες Καλύψεις Σας Ταιριάζουν

Στην αγωνία σας να εντοπίσετε τις πιο φθηνές ασφάλειες μοτοσυκλέτας και να γλιτώσετε κάποια χρήματα, υπάρχει περίπτωση να επιλέξετε τον λάθος τύπο ασφάλισης και μακροπρόθεσμα να επιτύχετε ακριβώς το αντίθετο. Οι πλειοψηφία των ιδιοκτητών δικύκλων επιλέγουν ασφάλιση για αστική ευθύνη, που είναι ο πιο βασικός τύπος κάλυψης και ο απαιτούμενος από την νομοθεσία. Η αστική κάλυψη σας αποζημιώνει για ζημιές και τραυματισμούς που μπορεί να προκαλέσετε σε άλλα άτομα και στην περιουσία τους. Ωστόσο, δεν καλύπτει ζημιές στη δική σας μοτοσυκλέτα ή τραυματισμούς που μπορεί να υποστείτε εσείς σε ατύχημα.

Κάλυψη σε μια τέτοια περίπτωση σας παρέχει μόνο η μικτή ασφάλεια μοτοσυκλέτας, αλλά καθώς δεν ανήκει στις φθηνές ασφάλειες, καλό είναι να ζυγίσετε τα υπέρ και τα κατά πρώτα, να λάβετε υπόψη τις προσωπικές σας ανάγκες και τον προϋπολογισμό σας .

Τέλος, κάτι που θα πρέπει να σκεφτείτε αρκετά σοβαρά αν θα συμπεριλάβετε στο επόμενο σας ασφαλιστήριο είναι η κάλυψη σε περίπτωση κλοπής. Καθημερινά, σύμφωνα με τα στατιστικά της τροχαίας και αστυνομίας, κάνουν φτερά δεκάδες μηχανάκια και μοτοσυκλέτες μεγαλύτερου κυβισμού, κυρίως στα μεγάλα αστικά κέντρα. Οι κλέφτες έχουν γίνει εντυπωσιακά ευρηματικοί και γρήγοροι και δεκάδες ιδιοκτήτες σε καθημερινή βάση χάνουν τις περιουσίες τους εν ριπή οφθαλμού. Μια ασφάλεια κλοπής μηχανής δεν αποτελεί μέσο πρόληψης σε μια τέτοια περίπτωση, αλλά αποτελεί τον ιδανικότερο τρόπο λύσης μετά το συμβάν. Αν έχετε επενδύσει σε μια ακριβή μοτοσυκλέτα και παράλληλα δε διαθέτετε κλειστό πάρκινγκ και αντικλεπτικά συστήματα, τότε μια ασφάλεια μηχανής για κλοπή είναι περισσότερο επιβεβλημένη.

Ψάξτε για Εκπτώσεις

Τέλος, πολλές ασφαλιστικές εταιρείες προσφέρουν εκπτώσεις ακόμα και στις φθηνές ασφάλειες μοτοσυκλέτας. Για παράδειγμα μπορείτε να πετύχετε καλύτερη τιμή αν συνδυάσετε την ασφάλιση της μοτοσικλέτας σας με άλλους τύπους ασφάλισης, όπως ασφάλιση αυτοκινήτου ή κατοικίας ή αν συστήσετε και άλλο μέλος της οικογένειας σας να ασφαλιστεί στην ίδια εταιρεία. Τέλος, η επιλογή μια 12μηνης ασφάλισης συνοδεύεται συχνά από μια έκπτωση της τάξεως του 10-15%.

Συμπερασματικά, η εύρεση μιας φθηνής ασφάλισης μοτοσικλέτας είναι δυνατή εάν αφιερώσετε λίγο χρόνο και εξετάσετε διεξοδικότερα τις επιλογές σας. Επιλέγοντας τη σωστή μοτοσυκλέτα, διατηρώντας ένα καλό ιστορικό οδήγησης και αναζητώντας εκπτώσεις, μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα από τα ασφάλιστρα και να απολαμβάνετε περισσότερο ξέγνοιαστοι την οδήγηση σας.

Σχετικές αναρτήσεις

Μπαλόνια γενεθλίων: Δημιουργώντας Στιγμές

admin

Βιβλίο “Ανάσες Αγάπης” από την Καβαλιώτισσα Αναστασία Γεωργακοπούλου

admin

Τι είναι οι Πισίνες προκατ;

admin